تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۴۹
بازدید: ۲۵۵
کد خبر: ۶۷۳۶۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
وزیر صمت:

فولاد، به صنعت بومی کشور تبدیل شده است

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطلب که فولاد صنعت بومی ما شده است، گفت: چشم‌انداز کشور رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد بوده این در حالی است که در سال ۹۲ ایران، وارد کننده فولاد بوده اما امروز جزء صادر کننده های عمده این صنعت در دنیا است.
فولاد، به صنعت بومی کشور تبدیل شده است

به گزارش می متالز، "رضا رحمانی" امروز ۲۰ آبان ماه در آیین افتتاح طرح های معدنی و فولادی و طرح های صنعت آب و برق استان کرمان با حضور رییس جمهور گفت: در ابتدای کار در وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ ۷ محور را تقدیم دولت کردیم که یکی از آنها  حوزه معدن بود که در راستای توسعه این صنعت در کشور، ۵ برنامه پیش رو داشتیم.

وی افزود: اجرای نقشه راه معدن، بحث اکتشاف، احیا و فعال سازی معادن کوچک، تجهیز و نوسازی معادن و تکمیل زنجیره فلزات اساسی از برنامه‌های پیش رو در زمینه معدن است که خوشبختانه تاکنون دستاوردهای خوبی را به همراه داشته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بحث اکتشافات بیان کرد: در این برنامه مقرر شده است که شرکت ایمیدرو ۲۰ هزار کیلومتر مربع در استان کرمان اکتشافات معدن داشته باشد که این موضوع می تواند انقلابی در حوزه معدن کشور و استان کرمان ایجاد کند.

وی تصریح کرد: در سال ۵۷ زنجیره فولاد کشور ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده که سال ۹۲ این رقم به ۱۲۳ میلیون تن رسیده و امروز این زنجیره تولید به ۲۱۲ میلیون تن رسیده است که بیش از ۱۰۰ برابر نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی رشد داشته است.

رحمانی بیان کرد: در حال حاضر ۸۰ میلیون تن ظرفیت در حال اجرا داریم که شامل ۲۶ میلیون تن در گندله، ۱۳ میلیون تن آهن اسفنجی، ۱۹ میلیون تن آهن خام و ... هستند. 

وی با بیان این مطلب که فولاد صنعت بومی ما شده است، گفت: چشم‌انداز کشور رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد بوده این در حالی است که در سال ۹۲ ایران، وارد کننده فولاد بوده اما امروز جزء صادر کننده های عمده این صنعت در دنیا است و معتقدم در زنجیره صنعت فولاد که صنعت بومی ما شده است، خودکفا شده ایم.

وزیر صمت بیان کرد: ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پروژه صنعتی معدنی در شهرستان سیرجان به بهره برداری رسید که ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان این پروژه ها مربوط به شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر است که توانسته کل زنجیره را داشته باشد، و این اتفاق در کشور کم نظیر است. ضمن آنکه یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از این پروژه ها نیز در بخش مس و مابقی در بخش فولاد بوده است.

وی افزود: در راستای طرح‌های افتتاح شده ۴ میلیون ۳۰۰ هزار تن به ظرفیت تولید آهن اسفنجی کشور افزوده خواهد شد ضمن آنکه با افتتاح این پروژه ها، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن نیز به ظرفیت فولاد کشور اضافه می شود.

رحمانی خاطر نشان کرد: واحدهای نیروگاهی صنعت ما هم در زیرساخت‌ها و هم در حوزه خدمات اجتماعی سرمایه‌گذاری می‌کنند و امیدواریم تا پایان این دولت همه طرح‌های نیمه تمام را به پایان برسانیم که در این راستا طرح‌ها بر اساس میزان پیشرفت فیزیکی آنها اولویت‌بندی شده اند.

عناوین برگزیده