تاریخ: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۵۵
بازدید: ۲۷۸
کد خبر: ۶۷۶۴۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

ایمیدرو از استارت‌ آ‌پ‌های معدنی حمایت می‌کند

می متالز - حمایت ایمیدرو از استارت‌ آپ‌ها استارت‌ آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌ بنیان در رشد حوزه معدن و صنایع معدنی می‌توانند نقش در خور توجهی داشته باشند؛ از این‌رو سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) قصد دارد از این شرکت‌ها حمایت کند. در این راستا رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: هر کدام از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌ آپی که ایده نو داشته باشند و بتوانند گامی در جهت توسعه بخش معدن و صنایع معدنی بردارند، مورد حمایت ایمیدرو قرار می‌گیرند.
ایمیدرو از استارت‌ آ‌پ‌های معدنی حمایت می‌کند

به گزارش می متالز، خداداد غریب‌ پور در نشست بررسی چالش‌ها و فرصت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در حوزه صنعت و معدن تصریح کرد: امروز در شرایط تحریم، نیاز شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی به شرکت‌های دانش‌ بنیان بیشتر شده است.

وی در این نشست با ابراز تشکر از سورنا ستاری، معاون فناوری ریاست‌جمهوری، اظهار کرد: چشم‌انداز مطلوبی در این حوزه ترسیم شده و ایده‌های نو مورد حمایت معاونت رئیس‌ جمهوری قرار گرفته‌اند.

غریب‌پور درباره دلایل همکاری با استارت‌ آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌ بنیان گفت: بخش معدن و صنایع معدنی ۷۰۰هزار شاغل و ‌۲۲۰۰ کارت بازرگانی فعال دارد و محصولات آن به ۱۲۱ کشور جهان صادر می‌شود. وی ارزش پروژه‌های این بخش تا سال ۱۴۰۴ را ۱۶ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: امسال ۳.۵ میلیارد دلار طرح معدنی و صنایع معدنی وارد مدار تولید می‌شود.

غریب‌ پور سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی را ۲۶ میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: سهم بازار شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی در بورس به ۲۰درصد می‌رسد اما سود عایدی آنها ۳۶ درصد کل سود بازار است.

وی با اظهار اینکه در نیمه نخست ۹۸ صادرات فولاد به ۶ میلیون تن رسید، گفت: سال گذشته نیز ۱۱ میلیون تن از تولیدات این بخش به خارج صادر شد. وی در ادامه تاکید کرد: ایران برای نخستین بار در جایگاه دهم تولیدکنندگان فولاد جهان قرار گرفته است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه در ۵ سال گذشته ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف از سوی این سازمان با مشارکت بخش خصوصی انجام شد، افزود: سازمان ایمیدرو از امسال نیز ۴۰۰هزار کیلومتر مربع به مساحت اکتشاف افزوده است.

به گفته غریب‌ پور، اکتشافات جدید نیز با همکاری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، سازمان انرژی اتمی، فضایی و سایر سازمان‌های مرتبط انجام می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر نیاز کشور به تولید دانش، گفت: از این پس به جای خرید لایسنس برای کارخانه باید بتوانیم به تولید دانش بپردازیم، هر چند این مهم از حوزه ساخت تجهیزات آغاز شده است.

غریب‌ پور همچنین عنوان کرد: در کشور ۴هزار شرکت دانش‌بنیان وجود دارد که ۲۵۴ شرکت مرتبط با فعالیت‌های معدن و صنایع معدنی هستند.

۱۹پروژه تقاضا محور

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعلام اینکه ایده‌ها و پژوهش‌هایی که اکنون مورد توجه قرار گرفته‌اند، تقاضامحور و کاربردی هستند، افزود: درحال‌حاضر ۱۹پروژه تقاضامحور برای رفع نیازهای معدن و صنایع معدنی در حال اجرا هستند. غریب‌ پور در ادامه خاطرنشان کرد: در ۶ماه نخست امسال بودجه پژوهش ۶۰درصد و بودجه آموزش ۵۰درصد افزایش یافته است. وی همچنین خبر داد که آبان امسال جشنواره «اینوماین» برگزار می‌شود و در آن ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی معرفی می‌شوند.

غریب‌ پور با ابراز اینکه شرکت‌های فولاد خوزستان، مبارکه و گل‌ گهر به عنوان شرکت‌هایی پیشرو در همکاری با استارت‌آپ‌ها هستند، ادامه داد: ایمیدرو به زودی یک مرکز استارت‌ آپ با کمک دانشگاه‌ها راه‌اندازی می‌کند.

وابستگی بازار سرمایه به نظام بانکی

در این پنل تخصصی، رضا غلامعلی‌پور، معاون پذیرش و بازار پژوهشی فرابورس ایران نیز گفت: مدل تامین مالی در جهان به این شکل است که کسب و کارهای کوچک و متوسط، آورده سرمایه‌ گذار و تسهیلات بانکی است.

وی ادامه داد: به لحاظ سنتی، سهم بازار سرمایه با وجود رشد خوب در سال‌های گذشته به نظام بانکی وابسته است اما هم‌اکنون دریچه‌ ای باز شده و شاهد ورود صنایع مختلف به بازار سهام هستیم.

غلامعلی‌ پور خاطرنشان کرد: باید شرکت‌ها را به مسیری ببریم که با سرمایه مشخص، تامین مالی دائمی انجام دهند. در ایران شرکت‌ها فقط به منابع خود و منابع بانکی می‌اندیشند اما در جهان همه به سمت ادغام رفته‌اند. وی افزود: ویژگی مهم بازار سرمایه، رقم عایدی از این بازار است.

هزینه سرمایه‌گذاری بنگاه معدنی در ایران ۱۵ درصد است

پیمان مولوی، مدیرعامل آکادمی تامین مالی و سرمایه‌گذاری، به عنوان مجری پنل تخصصی استارت‌ آپ‌های معدنی و شرکت‌های دانش‌ بنیان گفت: بارها عنوان شده که معدن و صنایع معدنی، پتروشیمی و نفت و کشاورزی نیازمند سرمایه‌گذاری هستند اما آیا در داخل، توان این سرمایه‌گذاری وجود دارد؟ پاسخ منفی است.

مولوی ادامه داد: ۷۳ هزار میلیارد دلار کل سرمایه موجود در بازارهای جهانی است. متاسفانه ما از هیچ‌ کدام از بازارهای جهانی نمی‌توانیم استفاده کنیم اما تمام رقیبان استراتژیک ما از این بازار استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه جمله «ایران بهشت سرمایه‌گذاری است» هم درست و هم نادرست است، عنوان کرد: برزیل، استرالیا و کانادا که در حوزه معادن برای ما بسیار مهم هستند دارای بهترین رتبه اعتباری در جهان هستند. رتبه اعتباری ایران دارای رده ۶ یا B است، به این معنی که ریسک سرمایه‌ گذاری در کشور ما بالاست.

مولوی خاطرنشان کرد: هزینه سرمایه‌ گذاری یک بنگاه معدنی برای اینکه بتواند در جهان رقابت کند ۱۵درصد است، در حالی که رقیبان ما با هزینه سرمایه‌گذاری بسیار کم در این بازار فعال هستند و هزینه سرمایه‌گذاری هیچ کدام از شرکت‌های بزرگ معدنی در جهان بالای ۶درصد نیست.

حمایت‌های چندگانه صندوق بیمه معدنی

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌ گذاری فعالیت‌های معدنی، از حمایت‌های این صندوق از شرکت‌های استارت‌ آپ خبر داد و گفت: ایده‌های نو که به تایید برسند، علاوه بر پوشش ریسک، در تامین مالی هم پشتیبانی می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، فرید دهقانی که در پنل بررسی چالش‌ها و فرصت‌های شرکت‌های استارت‌ آپ، شتاب‌دهنده و دانش‌بنیان در کتابخانه ملی سخن می‌گفت، تصریح کرد: صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، ریسک پروژه‌هایی که بین معدنکار و شرکت‌های استارت‌آپ انجام می‌شود را می‌پذیرد و پوشش لازم را ارائه می‌کند.

دهقانی یادآور شد: بر اساس سیاست‌های ایمیدرو، پروژه‌هایی که با همکاری استارت‌ آپ‌ها انجام می‌شود، باید تقاضا محور باشند.

وی با تاکید بر اینکه این اقدامات با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس‌ جمهوری انجام می‌شود، گفت: خلق ایده، نیاز به سرمایه دارد و این صندوق در نظر دارد علاوه بر پوشش ریسک، در تامین مالی هم طرح‌ها را حمایت کند.

دهقانی تاکید کرد: ایده‌ها و طرح‌هایی که به تصویب این صندوق و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری می‌رسند شامل حمایت‌های پوشش ریسک و تامین مالی می‌شوند.

وی افزود: به‌طور طبیعی ممکن است حتی برخی ایده‌ها به نتیجه لازم نرسند اما مانع پشتیبانی از طرح‌های مصوب نمی‌شوند.

دهقانی تاکید کرد: شرکت‌های استارت آپی  همانند دیگر کشورها به پول هوشمند نیاز دارند، به صورتی که مشخص باشد سرمایه چگونه و در چه محلی مصرف می‌شود.

وی افزود: یکی از وظایف ما در این بخش، مدیریت منابع مالی برای هزینه کردن در این نوع طرح‌هاست. مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی خاطرنشان کرد: در همکاری با استارت‌ آپ‌ها، صندوق تلاش می‌کند فقط به عنوان بیمه‌ گر عمل نکند بلکه تامین مالی طرح‌های تقاضا محور که مورد تاکید ایمیدرو است را هم پشتیبانی کند

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت