به گزارش می متالز به نقل از چیدانه:
آیا شما هم از دیدن یک ساختمان با نمای چوب لذت میبرید؟ تا به حال از خود پرسیدهاید که چگونه میتوان از چوب در نمای ساختمان استفاده کرد؟ آیا نمای ساختمان چوبی توسط حشرات خورده و خراب نمیشود؟ و یا با گذشت زمان توسط برف و باران پوسیده نمیگردد؟ اگر شما هم به دنبال جوابی برای این سوالها میگردید، به هیچ عنوان این مقاله را از دست ندهید. جواب تمام این سوالها در دو متریال چوب پلاست و ترمووود خلاصه میشود که اغلب اسم آنها را با هم میشنوید.
در ادامه خواهید خواند:
1- تعریف ترمووود و چوب پلاست
2- ویژگیها و مزایای چوب پلاست و ترمووود
3- چوب پلاست و ترمووود، کدوم بهتره؟
4- چه کسانی به سراغ استفاده از متریالهای چوب پلاست و ترمووود میروند؟
5- چوب پلاست و ترمووود چه کاربردهایی دارند؟ (از محوطهسازی تا طراحی نما و دکوراسیون داخلی)
6- یک مشکل رایج در استفاده از چوب پلاست
چوب پلاست چیست؟ خیلی راحت از اسم چوب پلاست میتوان دریافت که این متریال صنعتی در واقع ترکیبی از الیاف چوب و پلاستیکهای بازیافتی است که شباهت بسیار زیادی به چوب طبیعی دارد (چوب پلاستیکی)
چوب ترمووود چیست؟ (معنی ترمووود چیست؟) ترمووود در واقع چوبهای طبیعی فرآوری شده با مکانیزمهای حرارتی پیشرفته است که ماندگاری و استحکام بیشتری نسبت به سایر چوبها دارند.
احتمالا باید کنجکاو شده باشید که چرا اغلب نام ترمووود و چوب پلاست را با هم میشنویم؟ بدون شک این مسئله به ویژگیهای مشابه و مزیتهای این دو متریال مربوط میشود.
1. کم وزنی و سبکی از مشخصات ترمووود و چوب پلاست میباشد
2. هر دو متریال نسبت به رطوبت مقاومند
3. هر دو متریال در مقابل تغییرات شرایط آب و هوایی مقاوم میباشند
4. هر دو متریال در مقابل حشرات و انواع قارچها مقاوم هستند
5. عایق بودن در برابر صدا نیز از خواص چوب پلاست و ترموود است
6. هر دو متریال در مقابل حرارت مقاوم بوده و کند سوز هستد (بهنوعی میتوان گفت که چوب پلاست و ترمووود ضد حریق میباشند)
وقتی صحبت از انتخاب و مقایسه چوب پلاست و ترمووود به میان میآید، بدون شک باید از ویژگیهای منحصر به فرد هر متریال و بررسی معایب آنها سخن گفت.
ما فکر میکنیم که اصلیترین ویژگی چوب پلاست را میتوان دوستی با محیط زیست دانست. چرا؟ چون پلاستیکهای بازیافتی به جای رها شدن در طبیعت و یا سوختن و آلوده نمودن محیط زیست، تبدیل به یک متریال بسیار پرکاربرد و محبوب میشوند که تا سالهای سال قابل استفاده و بازیافت هستند و این مسئله برای طرفداران محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.
درباره ترمووود چطور؟ اصلیترین ویژگی ترمووود همان با دوام و طبیعی بودن آن است. هنوز هم خیلیها علیرغم دوستی با محیط زیست باز هم نمیخواهند که مصنوعات صنعتی را جایگزین متریالهای طبیعی و سنتی کنند. آنها ترجیح میدهند تا حس و حال چوب را علاوه بر ظاهرش تمام و کمال داشته باشند. و چه متریالی بهتر از ترمووود میتواند نیاز این افراد را تأمین کند؟
معایب چوب پلاست:
1.متریال چوب پلاست نسبت به چوب در مقابل دما حساستر است
2.برخی از انواع وود پلاست (پلیپروپلین) برای استفاده در زمان بارش و مناطق مرطوب مناسب نیستند و ممکن است دچار تغییر حالت شوند.
معایب ترمووود:
1.قیمت ترمووود نسبت به قیمت چوب پلاست گرانتر است (ولی ارزشش را دارد)
2.قطع درختان و تخریب جنگلها برای تولید محصولات ترمووود
اجرای ترمووود برای ساخت سازههای گرد و منحنی مناسب نیست
یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد هر دو متریال چوب پلاست و ترمووود در واقع همهپسند بودن آنهاست. به این معنی که هم لوکس پسندها، هم مدرن پسندها و هم طرفداران دکوراسیون سنتی و چوبی هر یک به نوعی از این دو متریال جذاب و دوستداشتنی استفاده میکنند. انواع مدل چوب پلاست جدید و ترموود با طرحها و رنگهای متنوع باعث شده است که کاربرد این دو متریال در معماری بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
چوب پلاست و ترمووود در طراحی نما و طراحی داخلی ساختمانها، محوطهسازی و بهطور کلی معماری کاربردهای گستردهای دارند. بهعنوان مثال یکی از کاربردهای بسیار چشمنواز چوب پلاست متریال دور استخر در ویلاهای لوکس و لاکچری است (چوب پلاست استخر).
در ادامه به برخی دیگر از کاربردهای ترمووود و چوب پلاست اشاره میکنیم که با استفاده از انواع چوب پلاست رنگی و طرحهای ترمووود بسیار جذاب میشوند:
1.چوب پلاست بالکن
2.چوب پلاست آلاچیق
3.نیمکت چوب پلاست پارکی
4.چوب پلاست فلاور باکس (گلدانهای چوب پلاست یا همان فلاور باکس چوب پلاست)
5.چوب پلاست کمد
6.چهارچوب چوب پلاست
7.چوب پلاست حفاظ
8.چوب پلاست حیاط،
9.ترمووود روف گاردن
10.ترمووود نمای ساختمان (ترمووود در نما ساختمان)
11.ترمووود طراحی داخلی (ترمووود در دکوراسیون داخلی)
قیمتهای ترمووود و چوب پلاست با توجه به کاربردشان متفاوت میباشد اما آنچه مسلم است هزینه تمام شده برای یک پروژه با چوب پلاست ارزان قیمت تر از ترمووود خواهد بود. همچنین به عنوان مثال ترمووود نما قیمت متفاوتی با ترمووود در طراحی داخلی و محوطهسازی دارد. و یا مثلاً چوب مورد استفاده در کف بهدلیل ضخامت بیشتر قیمت بالاتری نیز دارد.
بهطورکلی نوع سازه، ابعاد پروژه، محل اجرا، نوع طراحی، نوع زیرسازی و نوع خود چوب ترمو و چوب پلاست از جمله عواملی هستند که بر روی هزینة نصب ترمووود و چوب پلاست اثرگذارند.
در بالا به تأثیر خود چوب ترمو و نوع پروفیلهای چوب پلاست بر روی هزینه ترمووود و چوب پلاست اشاره کردیم.
نوع کامپوزیتهای چوب پلاست (پیویسی، پلیاتیلن، پلیپروپیلن)، وزن و کاربرد مقطع چوب پلاستیک از مهمترین عوامل تفاوت در پروفیلهای چوب پلاست ارزان قیمت و چوب پلاست گران قیمت هستند. و این مسئله درباره ارزانترین ترمووود و گرانترین آن نیز صدق میکند.