به گزارش می متالز، در نیمه آبانماه جاری اوراق اجاره شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش در بازار ابزارهای نوین مالی و به تعداد ۳ میلیون ورقه به ارزش ۳ هزار میلیارد ریال پذیرش شد که دوشنبه بیستم این ماه شاهد اتمام موفقیتآمیز پذیرهنویسی این اوراق در فرابورس بودیم.
طی آبانماه همچنین پذیرهنویسی چهارمین سری از اوراق صکوک منفعت در ۵ نماد «افاد۵۱»، «افاد۵۲»، «افاد۵۳»، «افاد۵۴» و «افاد۵۵» به ارزش ۴۹ هزار و ۹۲۱ میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی با موفقیت صورت گرفت.
از سوی دیگر دو عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی با نماد «اخزا ۸۱۴» با تعداد ۳۰ میلیون ورقه و ارزش کل ۳۰ هزار میلیارد ریالی و قیمت کشفشده هر ورقه ۶۱۰ هزار ریال و «اخزا ۸۰۶» با قیمت کشفشده ۷۱۴ هزار ریال، ارزش کل ۱۵ هزار میلیارد ریال و تعداد ۱۵ میلیون ورقه انجام شد و بدین ترتیب امکان معاملات ثانویه این دو اخزا در آبانماه از درگاه فرابورس ایران فراهم شد.
در نخستین روز آبانماه نیز یک شرکت جدید به گردونه معاملات بازار دوم فرابورس ایران پیوست و فرابورس میزبان عرضه اولیه ۲۵ درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری آوانوین بود که در گروه سرمایهگذاریها عرضه شد.
از دیگر رویداد مثبت پاییزی این بود که فدراسیون بورسهای آسیایی و اروپایی (FEAS) در بیستوهشتمین مجمع سالانه خود فرابورس ایران را در جایگاه خود به عنوان نایبرئیس کمیته کاری و عضو هیات مدیره این فدراسیون ابقا کرد.
در آبانماه ۱۳۹۸ شاخص کل، بازدهی ۴ درصدی و حجم و ارزش کل مبادلات به ترتیب افزایش ۷۷ و ۱۰۰ درصدی را نسبت به آبانماه ۱۳۹۷ در پرونده کاری خود به ثبت رساندند. آیفکس در آخرین روز کاری این ماه در ارتفاع ۳۹۵۰ واحدی ایستاد که نشان از رشد ۱۴۵ واحدی معادل ۴ درصد داشت. همچنین ارزش بازار فرابورس با رشد ۷ درصدی نسبت به روز پایانی ماه قبل به بیش از رقم چهار میلیون و ۱۲۵ هزار میلیارد ریال رسید که بازدهی ۶۰ درصدی را از آغاز سال ۹۸ نشان میدهد.
همچنین در بازارهای ۹ گانه فرابورسی طی ۱۸ روز کاری این ماه بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیون ورقه به ارزش ۱۷۰ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال در ۴۵۹۳ نوبت معاملاتی خریدوفروش شد که روزانه دادوستد متوسط ۱۵۸۶ میلیون ورقه به ارزش ۹ هزار و ۴۷۵ میلیارد ریال به ثبت رسید. تعداد و حجم معاملات نسبت به آبانماه سال گذشته ۷۷ درصد و ارزش معاملات نیز ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
رصد معاملات بازارهای فرابورسی نشان میدهد به ترتیب بازارهای SME، پایه، ابزارهای نوین مالی و دوم با رشد ۱۳۳۱، ۱۲۷، ۵۸ و ۴۰ درصدی، بیشترین افزایش در حجم معاملات را به ثبت رساندند؛ این در حالی است که بازار اول کاهش ۱۷ درصدی حجم دادوستدها را نسبت به آبانماه سال گذشته تجربه کرد.
از سوی دیگر ارزش معاملات در بازار شرکتهای کوچک و متوسط ۸۱۷ درصد افزایش یافت و بازارهای ابزارهای نوین مالی، دوم، پایه و اول نیز به ترتیب رشد ۱۴۳، ۱۰۳، ۴۱ و ۱۹ درصدی را در ارزش مبادلاتی رقم زدند.
آبانماه ۹۸ در بازار اول تعداد ۱۷۶۴ میلیون سهم به ارزش ۹ هزار و ۵۳۹ میلیارد ریال خریدوفروش شد و در بازار دوم نیز شاهد تغییر مالکیت ۷۷۲۸ میلیون سهم به ارزش ۵۰ هزار و ۷۷۸ میلیارد ریال بودیم.
نگاهی به معاملات سهامداران در بازار پایه نشان میدهد که در دومین ماه پاییز امسال ۱۸ هزار و ۳۴۴ میلیون سهم به ارزش ۲۳ هزار و ۲۷ میلیارد ریال در بین خریداران و فروشندگان سهمهای بازار پایهای دست به دست شده است.
از سوی دیگر در بازار ابزارهای نوین مالی که میزبان چندین عرضه اسناد خزانه اسلامی و پذیرهنویسی بود طی آبانماه تغییر مالکیت ۶۹۹ میلیون ورقه صورت گرفت که ارزش این مبادلات بر ۸۷ هزار و ۱۴۶ میلیارد ریال افزون شد.
ارزش معاملات خرد بازار سهام در مجموع صنایع فرابورسی طی آبانماه به رقم ۷۷ هزار و ۳۲۵ میلیارد ریال رسید که از این میزان سه گروه مواد و محصولات دارویی، فلزات اساسی و انبوهسازی، املاک و مستغلات بیشترین سهم از ارزش کل معاملات را به ترتیب به میزان ۱۲، ۹ و ۸ درصد در اختیار گرفتند.
گروههای محصولات کاغذی، محصولات شیمایی و زراعت و خدمات وابسته نیز با در اختیار گرفتن سهم ۷ و ۶ درصدی از ارزش معاملات خرد بازار سهام (شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه، اختیار معامله خریدوفروش و SME) و اختیار سهام، جایگاههای چهارم تا ششم را به خود اختصاص دادند.