تاریخ: ۰۳ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۱۶
بازدید: ۲۴۴
کد خبر: ۶۷۹۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

معرفی زمینه‌های سرمایه‌گذاری در اوکراین و گرجستان

می متالز - سرمایه‌گذاری در حوزه دامپروری فراسرزمینی، احداث گلخانه و پرورش آبزیان پیشنهادهایی بود که نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان برای حضور فعالان اقتصادی در گرجستان مطرح کرد. همچنین دبیر اتاق مشترک ایران و اوکراین نیز بهترین گزینه برای حضور در بازار اوکراین را کشت فراسرزمینی دانست.
معرفی زمینه‌های سرمایه‌گذاری در اوکراین و گرجستان

به گزارش می متالز، در آخرین نشست از سلسله نشست‌های بررسی راه‌های توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری با کشورهای همسایه و منطقه که در حاشیه نمایشگاه اینوکس ۲۰۱۹ در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار شد، وضعیت کشورهای گرجستان و اوکراین مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان و دبیر اتاق مشترک ایران و اوکراین به تشریح وضعیت اقتصادی و راه‌های حضور و سرمایه‌گذاری در این کشورها پرداختند. در ابتدا مریم سلطانی، نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان با اشاره به سه ظرفیت عمده برای سرمایه‌گذاری ایرانیان در گرجستان، تاکید کرد: درحال‌حاضر با توجه به نزدیکی این دو کشور به یکدیگر و وجود مراتع گسترده در گرجستان، یکی از فرصت‌های بکر سرمایه‌گذاری، دامپروری فراسرزمینی است.

به باور این فعال اقتصادی احداث گلخانه به‌دلیل نبود تکنولوژی و دانش آن در گرجستان و پرورش آبزیان به‌دلیل دسترسی سهل به آب‌های کوهستانی بی‌شمار دو موقعیت مناسب دیگری هستند که ایرانیان می‌توانند روی آنها سرمایه‌گذاری کنند. وی در ادامه به آمار و حجم تجارت بین ایران و گرجستان اشاره کرد. براساس اظهارات او در سال ۹۷ میزان صادرات ایران به گرجستان بالغ بر ۱۶۷ میلیون دلار و میزان واردات از این کشور برابر با ۷۰ میلیون دلار بوده است. همچنین عمده کالاهای صادراتی ایران به گرجستان شامل چوب، کود، آب معدنی، سنگ و آهن و عمده کالاهای وارداتی از این کشور شامل گندم، چوب، کابل، حبوبات و شیر خشک می‌شود. سلطانی نگاهی هم به وضعیت اقتصادی گرجستان در شرایط فعلی و تلاش این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا داشت. وی با تاکید بر لزوم آشنایی کامل تجار و سرمایه‌گذاران با قوانین این کشور که از سال ۲۰۱۷ دچار تحولات اساسی شده‌اند، تصریح کرد: در گرجستان، ثبت شرکت‌ها در بیشترین حالت ظرف سه روز انجام می‌شود. ترخیص کالاها در گمرک نیز بدون نیاز به حضور فیزیکی به‌صورت آنلاین بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه صورت می‌گیرد. گرجستان براساس گزارش‌های بین‌المللی سومین ساختار سالم اداری دنیا را دارد و ارزان‌ترین کشور اروپایی محسوب می‌شود. نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان این کشور را ششمین کشور امن دنیا برای گردشگری برشمرد و تشریح کرد: پرداخت مالیات در گرجستان اهمیت بسیار بالایی داشته و بی‌توجهی به آن جرم کیفری محسوب می‌شود. مالیات بر ارزش افزوده برای کلیه کالاها و خدمات ۱۸ درصد، مالیات بر حقوق ۲۰ درصد، مالیات برای اجاره واحدهای مسکونی ۲۰ درصد و واحدهای تجاری ۵ درصد، مالیات بر درآمد ۲۰ درصد و مالیات گمرکی هم از صفر تا ۴۰ درصد متغیر است.

در بخش بعدی این نشست علی‌اصغر بهبود، دبیر اتاق ایران و اوکراین که درعین‌حال نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان نیز هست اولین پیشنهاد برای سرمایه‌گذاری و تجارت با کشور اوکراین را سفر به آنجا و آشنایی با سلایق، نیازها و شرایط اقلیمی منطقه دانست. وی حجم تجارت بین دو کشور در سال ۱۳۹۷ را بالغ بر ۴۸۶ میلیون دلار برآورد کرد که از این بین صادرات ایران به اوکراین ۵۳ میلیون دلار و واردات از این کشور ۴۳۳ میلیون دلار است. در سال ۹۶ حجم تجارت بین دو کشور بالغ بر ۶۲۲ میلیون دلار که از این بین صادرات ایران به اوکراین ۷۰ میلیون دلار و واردات از این کشور ۵۵۲ میلیون دلار بوده است.به باور این فعال اقتصادی در شرایط کنونی سرمایه‌گذاری در حوزه کشت فراسرزمینی بهترین گزینه برای همکاری با اوکراین به شمار می‌آید. در این حوزه توافقاتی بین دو دولت صورت گرفته و هم وزارت کشاورزی و هم بخش‌خصوصی می‌توانند در این بخش با اجاره بلندمدت زمین‌های کشاورزی اقدام به کشت محصولات موردنیاز ایران کرده و سپس تولیدات را به ایران منتقل کنند.وی ادامه داد: تاکنون بخشی از زمین‌های موردنیاز توسط دولت و بخش‌خصوصی اجاره شده‌اند و درحال تکمیل فرآیند اداری برای آغاز بهره‌برداری از این زمین‌ها هستند.

عناوین برگزیده