تاریخ: ۰۳ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۱:۳۵
بازدید: ۳۶۶
کد خبر: ۶۸۱۶۴

ارایه تسهیلات اشتغال پایدار به دانش بنیان‌ها تا ۴۵۰ میلیون تومان

می متالز - مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه هر شرکت دانش بنیان به ازای هر نفر افرایش نیروی انسانی در لیست بیمه می‌تواند از تسهیلات اشتغال پایدار صندوق استفاده کند، گفت: این تسهیلات از ۳۰ میلیون تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
ارایه تسهیلات اشتغال پایدار به دانش بنیان‌ها تا ۴۵۰ میلیون تومان

به گزارش می متالز، مرضیه شاوردی روز شنبه در همایش ساختارهای حمایتی کسب و کارهای نوپا و شرکت‌های دانش‌بنیان که همزمان با هفته جهانی کارآفرینی در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، افزود: شرکت‌هایی که بتوانند نیروهای متخصص را استخدام کنند، می‌توانند از تسهیلات این صندوق برخوردار باشند؛ طوری که هر ۱۵ نفری که به استخدام شرکت‌های دانش‌ بنیان در آیند و به مدت سه ماه در لیست بیمه این شرکت‌ها حضور داشته باشند؛ می‌توانند تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کنند.

وی بیان کرد: در گذشته شرکت‌ها می‌توانستند نیروهای متخصص دارای مدرک کارشناسی به بالا را استخدام کنند، اما در قوانین جدید صندوق نوآوری و شکوفایی سطح مدرک نیروهای انسانی، کاردانی تعیین شده است و شرکت ها می توانند برای این افراد نیز از تسهیلات در نظر گرفته شده استفاده کنند.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه خدمات صندوق در چهار دسته تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی در نظر گرفته شده است، گفت: صندوق تا ۷۰ درصد از هزینه‌های فضای کار و تسهیلات با نرخ ترجیحی برای استارتاپ‌ها در نظر گرفته است.

تسهیلات

وی بیان کرد: تسهیلات تامین فضای کاری خرید برای شرکت‌های دانش‌ بنیان، این تسهیلات تا ۷۰ درصد ارزش کارشناسی شده ساختمان به شرکت‌ها پرداخت می‌شود و بر اساس قوانین به شرکت‌های مستقر در تهران تا سقف دو میلیارد تومان، در کلانشهرها تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان و در سایر شهرها یک میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد اعطا می‌شود، همچنین تسهیلات استقرار موقت شرکت‌های دانش‌بنیان در تهران ۴۰۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۳۰۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ ۴ درصد و به صورت قرض‌الحسنه در نظر گرفته شده است.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: شرکت‌هایی که تمایل به تولید نمونه اولیه محصولات دانش‌بنیان خود داشته باشند، می‌توانند از حمایت‌های صندوق در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه با نرخ بهره چهار درصد بهره مند شوند. بازپرداخت این تسهیلات به صورت مرحله‌ای و متناسب با پیشرفت طرح است و در مجموع دوره بازپرداخت و تنفس سه ساله در نظر گرفته شده است.

شاوردی افزود: تجهیز کارگاه آماده‌سازی خط تولید نیز از تسهیلات قبل از تولید صنعتی شرکت‌های دانش‌بنیان است که با نرخ بهره ۱۱ درصد در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. این تسهیلات که جهت تولید صنعتی به شرکت‌ها پرداخت می‌شود، با بازپرداخت هفت ساله ارایه خواهد شد.

وی تسهیلات لیزینگ برای توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی نام برد و ادامه داد: علاوه بر آن سرمایه‌ در گردش با نرخ بهره ۱۱ درصد از دیگر تسهیلات این صندوق است که دوره بازپرداخت و تنفس در آن حداکثر دو ساله است. علاوه بر آن در قالب سرمایه در گردش بانکی تا ۷۰ درصد فروش دانش‌بنیان شرکت‌ها از طریق بانک‌ها به این شرکت‌ها اعطا می‌شود، تسهیلات سرمایه در گردش بانکی یک ساله با نرخ بهره ۱۲ درصد، دو ساله ۱۵ درصد و سه ساله ۱۸ درصد در نظر گرفته شده است.

ضمانت نامه

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: صندوق برای شرکت‌هایی که دارای مشتریان دولتی هستند، برای دریافت ضمانت نامه باید اسناد خزانه اسلامی ارائه دهند که صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلاتی را برای این شرکت‌ها نیز در نظر گرفته است. تسهیلات اسناد خزانه اسلامی تا ۵۰ درصد اوراقی که به صندوق ارایه می‌کنند است و شرکت‌ها می‌توانند تسهیلات با نرخ ۴ درصد دریافت کنند و پرداخت یک مرحله ای و باز پرداخت آن در سررسید اوراق خزانه در نظر گرفته شده است.

سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به اینکه همچنین صندوق برای صدور انواع ضمانت‌نامه‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز خدماتی را در نظر گرفته است، گفت: در زمینه خدمات سرمایه‌گذاری که شامل «هم سرمایه‌گذاری» و تاسیس صندوق می‌شود، در شیوه‌ “هم سرمایه‌گذاری” یک نهاد سوم مانند صندوق‌های پژوهش و فناوری وارد می‌شود و در این شیوه‌ مشارکت، ۲۰ درصد از سوی صندوق‌های پژوهش و فناوری و ۸۰ درصد از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد، در صورتی که دانشگاه‌ها یا پارک‌های علم و فناوری قصد سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشند، در قالب “هم سرمایه‌ گذاری” جزئی از تسهیلات لازم در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

اخذ استاندارد برای محصولات دانش‌بنیان،

شاوردی با اشاره به تسهیلات این صندوق جهت اخذ استانداردها برای محصولات دانش‌بنیان، یادآور شد: این صندوق برای اخذ استانداردهای صادراتی تا ۵۰ درصد (۱۰۰ میلیون تومان) پرداخت می‌کند که شرکت‌ها از این تسهیلات می‌توانند برای اخذ استانداردهای CE بهره‌مند شوند، اخذ استانداردهای تخصصی تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای شرکت‌ها تامین می‌شود، علاوه بر آن برای ثبت اختراع و نشان صنعتی و طرح صنعتی از سوی صندوق نوآوری نیز تسهیلاتی به شرکت‌ها اعطا می‌شود.

وی یادآور شد: صندوق همچنین برای حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه‌های داخلی تا ۲۰ میلیون تومان و نمایشگاه‌های خارجی تا سقف ۸۰ میلیون تومان تسهیلات ارایه می‌دهد.

عناوین برگزیده