تاریخ: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۲۱
بازدید: ۵۱۷
کد خبر: ۶۸۱۷
سرویس خبر : انرژی
رییس سازمان صنعت،معدن وتجارت کردستان مطرح کرد:

ظرفیت ساخت دو مجتمع تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در کردستان وجود دارد/ نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم

می متالز - رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان محور اصلی توسعه استان را صنایع پیشران خواند و گفت: در استان کردستان ظرفیت ساخت دو مجتمع بزرگ پتروشیمی با تعریف تولید پلی پرو پیلن از گاز طبیعی وجود دارد و نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی هستیم.
ظرفیت ساخت دو مجتمع تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در کردستان وجود دارد/ نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم

به گزارش می متالز، محمد دره وزمی با اشاره به وجود 830 واحد تولیدی درکردستان، گفت: حدود 60 درصد واحدهای تولیدی استان جزو واحدهای خرد محسوب می‌شوند که کمتر از 10 نفر اشتغال اسمی دارند.

دره وزمی با اعلام اینکه حدود 35 درصد از واحدهای تولیدی استان اشتغال اسمی بین 10 تا 50 نفر دارند، ابراز کرد: 5 درصد از واحدها اشتغال اسمی بالای 50 نفر دارند که از این میزان 3.4 درصد 50 تا 100 نفر و 1.6 درصد واحدها در بخش صنعت جزو واحدهای بزرگ با 100 نفراشتغال به بالاها هستند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه در استان 10 واحد تولیدی اشتغال 100 نفر به بالا را دارند، خاطر نشان کرد: پتروشیمی کردستان با تولید 300 هزار تن پلی اتیلن سبک که در فروردین 96 که توسط ریاست محترم جمهور به بهره برداری رسید، واحد تولید لاستیک بارز، واحد خورشید زریوار با برند ایستک، واحد تولیدی ون و واحد تولیدی کاشی کسری از جمله واحدهای تولیدی موفق هستند که این واحدها را می توان از ظرفیت های صنعتی استان برشمرد.

دره وزمی تصریح کرد: متاسفانه صنعت استان کردستان با توجه به پتانسیل و ظرفیت های بسیار خوبی که دارد از جایگاه خوبی در کشور برخوردار نمی باشد و مقایسه رشد صنعت در کردستان با قبل از انقلاب نمی تواند درست باشد زیرا قبل از انقلاب هیچگونه صنعتی در استان وجود نداشته است. ولی با توجه به ظرفیت های موجود در آن می تواند به استانی صنعتی تبدیل شود.

وی گفت: امید واریم با حمایت های دولت و تلاش بخش خصوصی، سرمایه گذاری های کلان در بخش صنعت استان انجام  شود تا روزی شاهد صنعتی شدن این منطقه هم باشیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه 18 نوع ماده معدنی در این استان وجود دارد، بیان کرد: انواع سنگ های تزئینی ، مصالح ساختمانی و پلی متال از جمله سنگ آهن و کانسنگ طلا به اندازه مناسب دراین استان وجود دارد.

دره وزمی ادامه داد: در سال 94 کارخانه استحصال طلا توسط سرمایه گذاری داخلی و با مشارکت قزاق‌ها در شهرستان قروه به بهره برداری رسید و سالانه 2 تن طلای خالص دراین کارخانه تولید می شود.

وی افزود:  خوشبختانه ظرفیت خوبی در کانسنگ طلا در شهرستان سقز را دارا هستیم که در حال اجرای عملیات معدنی و ورود به ساخت کارخانه استحصال طلا در این شهرستان هستیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان فرآوری سنگ آهن تا محصول نهایی را یکی از اولویت های این سازمان در طول سه سال اخیر خواند و گفت: برای دستیابی به این مهم پروژه زنجیره فولاد استان را تعریف کردیم که خوشبختانه مراحل اولیه آن تمام شده و به تایید دولت هم رسیده است.

دره وزمی افزود: مراحل اجرایی پروژه مذکور برای تولید یک و نیم میلیون تن ورق دراستان شروع خواهد شد که این شامل کارخانه‌های مختلف کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و در نهایت محصول نهایی که ورق است منتج خواهد شد.

وی ادامه داد: پروژه زنجیره فولاد کردستان به صورت مستقیم برای 2 هزار و 300 نفر و به صورت غیر مستقیم تا 10 هزار نفر  اشتغال ایجاد می کند که این مهم، تحرک خوبی را در استان ایجاد خواهد کرد به ویژه دربحث صنایع پایین دستی شاهد رونق مطلوبی خواهیم بود.

رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان محور اصلی توسعه استان را صنایع پیشران خواند و بیان کرد: با ایجاد صنایع خرد و احداث واحدهای کوچک می توان شغل ایجاد کرد اما از این طریق توسعه بوجود نمی آید.

دره وزمی گفت: معتقدیم  صنایع پیشران منجر به ایجاد تحرک در بخش صنعت می شوند و صنایع پایین دستی  آنها می تواند اشتغال زا به حساب آیند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: دراستان ظرفیت احداث دو مجتمع بزرگ پتروشیمی با تعریف تولید پلی پرو پیلن از گاز طبیعی وجود دارد.

دره وزمی با اشاره به اینکه دو خط سایز بالای گاز طبیعی در استان یکی از همدان به بیجار و یک خط هم از دهگلان به طرف سقز وجود دارد، افزود: در این خطوط به دلیل وجود ظرفیت های آب مناسب امکان احداث این دو مجتمع  وجود دارد.

وی یادآورشد: در بحث سرمایه گذاری منابع دولتی برای توسعه کشور کافی نیست وبه تبع برای توسعه استان کردستان هم نمی شود خیلی به منابع دولتی تکیه کرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: ما معتقد هستیم چون در کردستان سرمایه گذاری نه در بخش دولتی و نه بخش خصوصی به اندازه کافی صورت نگرفته است بنابراین برای سرمایه گذاری نیاز به حمایت بخش دولتی و پای کار بودن بخش خصوصی است.

دره وزمی ادامه داد: می طلبد سازمان های توسعه ای هم چون ایمیدرو، ایدرو، نهادهای توسعه ای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بنیاد برکت، شستا و بنیاد مستعضفان با توجه به رسالتی که برای توسعه مناطق محروم دارند در استانی مانند کردستان پیشقدم شوند تا بخش خصوصی هم با اعتماد بیشتری برای سرمایه گذاری دراین منطقه اقدام کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه برای توسعه این استان نیاز به سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی وخارجی است، گفت: کردستان با پتانسیل وظرفیتهای بسیار خوبی که دارد، استانی بکر برای ورود سرمایه گذاران داخلی و خارجی است. 

دره وزمی عنوان کرد: مدیران بخش دولتی در کردستان به عنوان تسهیل گرِ بخش خصوصی آمادگی هرگونه همکاری برای رفع مشکلات سرمایه گذاری را دارند و خود را موظف و پاسخگو به سرمایه گذاران عزیز می دانند.

عناوین برگزیده