تاریخ: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۳۳
بازدید: ۳۹۴
کد خبر: ۶۸۳۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در ششمین همایش و نمایشگاه سالانه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (MINEX) رخ داد:

امضای تفاهمنامه با روس‌ها برای افزایش ایمنی معادن زغال‌سنگ

می متالز - ششمین همایش و نمایشگاه سالانه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران ( MINEX ) در مصلی تهران با حضور تعداد زیادی از شرکت‌های خارجی و داخلی در حوزه معدن و صنایع معدنی کار را خود را به پایان رساند.
امضای تفاهمنامه با روس‌ها برای افزایش ایمنی معادن زغال‌سنگ

به گزارش می متالز، در این میان تلاش برای ارتقای سطح ایمنی در معادن کشور و ارتباط میان فعالان بخش معدن ایران با آخرین فناوری‌ها و دانش روز را می‌توان جزو دستاوردهای اصلی برگزاری هر نمایشگاه تخصصی دانست. همچنین تفاهمنامه‌ای میان دانشگاه شاهرود و سازمان نظام مهندسی معدن کشور با کنسرسیومی از کشور روسیه برای ارتقای ایمنی معادن زغال‌سنگ کشور به امضا رسیده که از جمله دستاوردهای این نمایشگاه است.


حضور پررنگ خارجی‌ها در MINEX

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور در حاشیه ششمین همایش و نمایشگاه سالانه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران ( MINEX ) گفت: بنده تجربه کمی درباره حضور در نمایشگاه‌های معدن و صنایع معدنی دارم اما می‌توانم بگویم حضور خارجی‌ها در این نمایشگاه خوب بوده است. حضور فعالان بخش معدن و صنایع معدنی ایرانی نیز به دلیل ایجاد برخی مشکلات و چالش‌ها، آنچنان پررنگ نبود. نادعلی اسماعیلی دهج در ادامه صحبت‌هایش از توافق برخی از شرکت‌کنندگان ایرانی در نمایشگاه با شرکت‌های خارجی خبر داد و گفت: کنسرسیومی از کشور روسیه در این نمایشگاه حضور داشت که به دنبال آن قرار انجام فعالیت‌های مشترک میان آنها با سازمان نظام مهندسی معدن و دانشگاه شاهرود گذاشته شد. مقدمات این همکاری انجام شده است و تفاهمنامه‌ای با دانشگاه شاهرود و این کنسرسیوم در زمینه ایمنی معادن به امضا رسیده است. وی با بیان این مطلب افزود: همانگونه که می‌دانید بیشتر معادن زغال‌سنگ ایران از پایه روسی هستند و از سوی کارشناسان بخش معدن این کشور راه‌اندازی شدند. کارشناسان و متخصصان روسی اطلاعات خوبی از معادن ما دارند. امید است با همکاری آنها مشکلات و نواقص دستگاه‌ها و تجهیزات ایمنی معادن زغال‌سنگ بررسی شود و در نهایت برای ادامه کار و کم شدن مشکلات بخش معدن و افزایش سطح ایمنی معادن زغال‌سنگ کشور اقدام شود. اسماعیلی دهج، درباره اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی که قرار است برای ایمن‌سازی و ارتقای امنیت معادن انجام دهد نیز گفت: بازدید از معادن زغال‌سنگ کشور انجام و گزارشی به وزیر صنعت، معدن و تجارت در این زمینه ارائه شده است. در این زمینه دکتر شریعتمداری دستوری مبنی بر تشکیل گروهی کوچک برای بررسی مسائل مطرح شده در این گزارش داده تا با توجه به اطلاعات ارائه شده در گزارش جامع معادن زغال‌سنگ کشور، مشکلات بررسی شود. در ادامه این راه قرار است با همت سازمان ایمیدرو و رئیس هیات عامل آن (مهدی کرباسیان)، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت (جعفر سرقینی) و بخشی از بهره‌برداران برای بهبود ایمنی معادن زغال‌سنگ کشور، کارها تقسیم شود تا بتوانیم در جهت رفع مشکلات و خطرات معادن قدم برداریم. وی ابراز امیدواری کرد تا هرچه سریع‌تر با دستور دکتر شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت این تقسیم کار انجام شود و بر اساس آخرین اطلاعات به‌دست آمده از معادن زغال‌سنگ که از سوی کارشناسان خبره نظام مهندسی معدن تهیه شده به مرحله اجرا برسد. رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور ادامه داد: البته از این نمایشگاه برای معرفی ایمنی و روزآمد کردن دستگاه‌ها استفاده کردیم و روس‌ها نیز اعلام آمادگی کرده‌اند تا دستگاه‌های جدید را به ایران بیاورند.


سرود معدنی در کار نیست!

اسماعیلی دهج همچنین در پاسخ درباره اخبار منتشر شده از سوی برخی رسانه‌ها در فضای مجازی مبنی بر امضای توافقنامه همکاری مشترک با موسسه توسعه هنرهای معاصر و تهیه سرود معدن گفت: نظام مهندسی معدن کشور در کنار اقدامات خود در زمینه رشد و ارتقای ایمنی در معادن به انجام فعالیت‌های هنری و فرهنگی نیز می‌پردازد. این موارد در حالی مطرح می‌شود که تاکنون به تصویر کشیدن معادن و مسائل معدنی از طریق سازمان‌های هنری بسیار کم رخ داده است. همچنین اگر در گذشته فیلم کلیپ یا نماهنگ برای بخش معدن و صنایع معدنی ساخته شده، بیشتر شخصی بوده است. این درحالی است که منافع ملی در سازمان نظام مهندسی معدن مطرح است از این رو با توجه به ظرفیت بخش معدن در نخستین مرحله قرار شد سرودی برای نظام مهندسی معدن تهیه شود. رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور ادامه داد: البته ساخت سرود برای نظام مهندسی معدن از سوی دوستان اعلام شده و قرار است در شورای مرکزی نظام مهندسی معدن مطرح شود تا اگر قبول شد سرودی داشته باشیم که بعد از سرود جمهوری اسلامی ایران در جلسات، همایش، کنفرانس و اجلاس‌هایی که سازمان نظام مهندسی معدن برگزارکننده آن است پخش شود. همچنین تصمیم گرفته شد در هنگام پخش آن تصاویری از خدمات نظام مهندسی معدن برای معادن، حوادث معدنی، سختی کار در معادن، غم‌ها و اندوه‌های بخش معدن و زحمات کارگران در عمق معادن و در یک کلام شادی‌ها و غم‌های بخش معدن به تصویر کشیده شوند. پیش از این نیز، تهیه سرود یا آهنگ ویژه برای بخشی از فعالیت‌های کشور همچون وزارت راه از سوی یک ارکستر بزرگ انجام شده است. به گفته وی، بخش معدن تنها غم و رنج نیست و در کنار آن زمانی که تلاش برای یافتن مواد معدنی ارزشمند به پایان می‌رسد (همچون استحصال یک گرم طلا در یک تن خاک و در نهایت تولید شمش طلا) می‌تواند به تصویر درآید. ما از این طریق می‌توانیم اطلاعات و نگاهی تازه برای عموم جامعه از بخش معدن و مظلوم ماندن آن ایجاد کنیم. وی ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم در راستای پیشبرد اهداف بخش معدن قدم برداریم اما باید جامعه معدنی نیز در کنار یکدیگر وحدت داشته باشند و از معدن دفاع کنند زیرا بخش معدن در تحریم‌های بین‌المللی توانست نیاز کارخانه‌ها و صنایع پایین‌دستی بخش معدن و صنایع معدنی را تامین کند و اشتغالزایی را برای کشور به همراه آورد. اسماعیلی دهج در پایان از حضور کارگروه حقیقت‌یاب برای بررسی و کشف دلایل انفجار در معدن زمستان‌یورت اظهار کرد: تونل باز شده است و فکر می‌کنم در چند روز آینده کارگروه حقیقت‌یاب برای تهیه گزارش به معدن بروند و بعد از آن جلسه‌ای در وزارتخانه با حضور معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و حتی وزیر برگزار شود و دلیل حادثه اعلام شود. تاکنون اداره کار استان، مقامات دادگستری و.. از معدن بازدید کرده‌اند.

منبع: صمت
عناوین برگزیده