تاریخ: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۳۶
بازدید: ۳۸۵
کد خبر: ۶۸۷۰۷

پاسخ سوال ایرانیان درباره «اینترنت» دست کیست؟!

می متالز - البته از فعل و انفعالاتی که در مراجع تصمیم گیری در این خصوص رخ داده اطلاع خاصی در دست نیست، اما آنچه واضح است، تداوم قطعی اینترنت همراه در بسیاری از نقاط کشور است. موضوعی که برای بسیاری این سوال را به وجود آورده که چرا به رغم برقراری امنیت کامل در سراسر کشور، هنوز اینترنت همراه در بسیاری از نقاط کشور قطع مانده؟ به فاصله حدود دو هفته از اعمال سهمیه و افزایش قیمت بنزین و در شرایطی که التهابات نیز به طور کامل پایان یافته، هنوز اوضاع اینترنت کشور نابسامان است. موضوعی که ابهامات زیادی به وجود آورده است.
پاسخ سوال ایرانیان درباره «اینترنت» دست کیست؟!

به گزارش می متالز، بعد از قطعی چند روزه اینترنت کشور و در شرایطی که دسترسی ایرانیان به دنیای مجازی محدود به شبکه داخلی کشورمان شده بود، طی روز‌های گذشته اتصال اینترنت ثابت در دستور کار مسوولان قرار گرفت و آن گونه که خبر می‌رسد، تقریبا تمامی مشترکان اینترنت ثابت در کشور به شبکه جهانی متصل شدند.

این اتصال در حالی برقرار شد که سخنگوی دولت تاکید داشت فرایند اتصال دوباره اینترنت تدریجی و استان به استان خواهد بود. رویکردی که وزارت ارتباطات و شخص وزیر در موضع گیری نسبت به آن، تاکید نمود همه چیز منوط به صدور مجوز مرجع تصمیم گیر در این خصوص یعنی شورای امنیت کشور است.

البته از فعل و انفعالاتی که در مراجع تصمیم گیری در این خصوص رخ داده اطلاع خاصی در دست نیست، اما آنچه واضح است، تداوم قطعی اینترنت همراه در بسیاری از نقاط کشور است. موضوعی که برای بسیاری این سوال را به وجود آورده که چرا به رغم برقراری امنیت کامل در سراسر کشور، هنوز اینترنت همراه در بسیاری از نقاط کشور قطع مانده؟

این سوال زمانی پررنگ‌ تر می‌شود که بدانیم اتصال اینترنت همراه در ۹ استان کشور مجوز یافته و سه اپراتور اصلی تلفن همراه در کشورمان، چند روزی است که خدمت رسانی در این خصوص به مشترکانشان را از سر گرفته اند. رویدادی که چرخه تبادلات اطلاعات در استان‌های خراسان جنوبی، گلستان، سمنان، یزد، چهارمحال و بختیاری، همدان، اردبیل، زنجان و ایلام را به روال سابق بازگردانده است.

بدین ترتیب این سوال برای بسیاری به وجود آمده که دلیل اتصال تدریجی اینترنت در استان‌های مختلف چیست و مثلا چه تفاوتی میان استان خراسان جنوبی با خراسان رضوی و خراسان شمالی موجب شده که در یکی اوضاع به روال سابق بازگشته و در دو استان دیگر، هنوز اینترنت همراه برقرار نشده است؟ و از این مهم تر، چه تفاوتی میان اینترنت ثابت و همراه وجود دارد که اتصال یکی مجوز یافته و دیگری نه؟

ابهاماتی که با توجه به گسترش استفاده از اینترنت در کشور و گره خوردن بسیاری از امور روزمره و جاری مردم به این خدمت زیرساختی از جمله در حمل و نقل یا خرید کالا یا از آن‌ها مهم تر، انجام امور بانکی و مالی، جدی‌تر به نظر می‌رسد و به باور بسیاری از کارشناسان، ضرر و زیان تحمیل شده بابت آن، روزافزون است.

نکته مهم دیگر در این خصوص، اتکای مسوولان به مسائل امنیتی برای اتخاذ تصمیم قطع اینترنت کشور بوده که حالا، به ویژه با توجه به راهپیمایی پرشکوه روز گذشته، به نظر موضوعیت چندانی ندارد، یا دست کم این گونه به نظر می‌رسد. با این یادآوری که مسائل معیشتی و اقتصادی ایجاب می‌کند اتصال اینترنت با قوت و سرعت در دستور کار قرار گیرد.


ضرورت ماجرا زمانی بیشتر احساس خواهد شد که بدانیم به تاکید اغلب مسوولان، آنچه موجب شد زمینه برای اعتراضات و بعد به بیراهه رفتن آن و سو استفاده دشمنان از آن فراهم آید، نه تصمیم به افزایش قیمت بنزین، که نارضایتی مردم از مشکلات معیشتی و اقتصادی بود. نارضایتی‌ای که با وضع فعلی اینترنت در ابعاد دیگری فرصت بروز و نمود یافته و در سایه سکوت مسوولان در این خصوص، در حال گسترش است.

منبع: تابناک
عناوین برگزیده