تاریخ: ۰۷ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۰۱
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۶۹۰۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

توزیع ۵۰ هزار تن برنج وارداتی در کشور

می متالز - سخنگوی ستاد تنظیم بازار گفت: در حدود ۵۰ هزار تن برنج وارداتی از محل ذخایر در شبکه‌های توزیع عرضه شده است و مردم می‌توانند برای خرید به فروشگاه زنجیره‌ای و دیگر شبکه‌های توزیع مراجعه کنند.
توزیع ۵۰ هزار تن برنج وارداتی در کشور

به گزارش می متالز، سخنگوی ستاد تنظیم بازار از عرضه ۵۰ هزار تن برنج وارداتی، ۳۰ هزار تن روغن خام، ۵ هزار تن گوشت گوساله منجمد شده و ۳۰ هزار تن شکر از محل ذخایر و عرضه در شبکه توزیع خبر داد.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار در آخرین نشست ویژه ستاد تنظیم بازار گفت: ستاد تنظیم بازار به واسطه حضور بیش از ۱۴ دستگاه و وزارت خانه، تصمیمات آن فرا اجرایی است.

محمدرضا کلامی با اشاره به اینکه در تامین کالا از ابتدای سال به گونه‌ای وزارت صمت عمل کرده است که در توزیع کالاهای اساسی مشکلی به وجود نیاید، گفت: بیش از ۱۰ میلیون تن کالا در انبارها موجود است و در بخش تامین هیچ مشکلی در کشور نیست.

او با اشاره به اینکه در بخش عرضه کالاها نشست‌های مختلف با حلقه‌های توزیع شرکت‌های پخش، بنکداران و فروشگاه‌های زنجیره‌ای، اذعان شده است که کمبود کالا نداریم و کالاها با تخفیف عرضه می‌شود.

او از رشد ۱۱ تا ۱۳ درصدی تولید لوازم خانگی خبر داد و گفت: تشدید نظارت و بازرسی از بازار تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.

عرضه ۵۰ هزار تن برنج وارداتی

کلامی با اشاره به اتمام فصل برداشت برنج گفت: بهترین برنج با کد تعرفه‌ای ۱۱۲۱، در حدود ۵۰ هزار تن از محل ذخایر در شبکه‌های توزیع عرضه شده است و مردم می‌توانند به فروشگاه زنجیره‌ای و دیگر شبکه‌های توزیع مراجعه کنند و با نرخ ۶ هزارو ۶۰۰ تا ۶ هزارو ۷۰۰ بر اساس برند آن را خریداری کنند.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار توضیح داد: مقرر شده است که ۵ تا ۷ هزار تن گوشت قرمز منجمد گوساله وارداتی از محل ذخایر بر اساس فهرست ۴۵۰ هزار نفری وزارت کشور باقیمت ۴۰ هزار تومان توزیع شود.

وی اعلام کرد : وزارت صمت آمادگی عرضه گوشت به سازمان‌هایی دیگر همچون کمیته امداد امام خمینی، کارگری، بهزیستی و کارمندی را منوط به تقاضای کتبی، دارد.

این مقام مسوول ادامه داد: ۳۰ هزار تن روغن خام از محل ذخایر در اختیار کارخانجات تولیدی قرار داده می‌شود تا آنهایی که راغبند با ۱۵ درصد تخفیف زیر قیمت آن را عرضه و در این طرح مشارکت کنند و از آنجا که این بازار رقابتی است، تاکید داریم که این روغن به دست مصرف کننده اصلی برسد و وارد بازار نشود تا بازار رقابتی برهم نخورد.

کلامی با اشاره به توزیع کافی شکر در بازار گفت: ۳۰ هزار تن شکر با ابلاغ مصوب از محل موجودی با ارز ۴۲۰۰ در اختیار شبکه‎ها قرار می‌گیرد تا با نزدیک شدن به پایان سال بتوان عوارض ناشی از مصرف این کالا را پوشش بدهد.

در بخش تنظیمات بازار، کالا به اندازه کافی وجود دارد

وی با اشاره به اینکه ذخیره کالاها نیاز به تایید شورای امنیت ملی دارد، گفت: اجازه ذخیره هر کالایی را در کشور نداریم و تخم‌مرغ اگر ذخیره شود براساس اینکه تاریخ مصرف آن یک‌ماه است، ضرر و زیان هنگفتی را برای کشور به وجود می‌آورد یا حتی گوجه‌فرنگی را نمی‌توان به صورت سردخانه‌ای آن نگه داشت و باید فرآوری بشود.

وی با اشاره به افزایش قیمت گوجه‌فرنگی در روزهای اخیر که ناشی از تغییر فصل است، گفت: اگر به روند ۲۰ سال گذشته عرضه گوجه توجه کنید، همه ساله به دلیل عرضه قبلی و عرضه جدید همیشه در اوایل آذر با افزایش نرخ مواجه‌ایم.

او در ادامه از کاهش قیمت گوجه‌فرنگی تا ۲۰ آذرماه خبرداد و گفت: اگر بعد از ۲۰ آذرماه روند قیمت گوجه رو به افزایش باشد، برای خروج و صادرات آن عوارض خواهیم گذاشت.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار افزود: مصرف تخم‌مرغ در نیمه اول سال به دلیل گرم بودن هوا کاهش پیدا می‌کند، اما در نیمه دوم سال به دلیل سرما و باز شدن مدارس مصرف افزایش پیدا می‌کند، اما در تولید کاهش نداریم.

او نرخ هر کیلوگرم تخم‌مرغ برای مصرف کننده را ۸ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: یک شانه دو کیلویی ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان است.

کلامی گفت: اولویت بر مصارف داخلی است و تا زمانی که پیچ نرخ به نرخ قبلی برنگردد، صادرات را کاهش بدهند.

عناوین برگزیده