به گزارش می متالز، عربستان با رایزنی های متعدد موفق شد تا امارات را برای سرمایه گذاری در این غول نفتی راضی کند. مقامات ابوظبی و آرامکو هفته جاری برای انعقاد یک توافق احتمالی درباره سرمایه گذاری این امیرنشین دیدار خواهند کرد.
عربستان سعودی حداکثر ۰.۵ درصد از سهام آرامکو را به سرمایهگذاران خرد عرضه خواهد کرد اما در مجموع ۱.۵ درصد از سهام آرامکو را اوایل دسامبر در بازار سهام خود عرضه می کند.
با این همه، سعودیها مجبور شدند در عرضه اولیه آرامکو، هدفگذاری خود را در خصوص تأمین مالی این غول نفتی تغییر دهند. پیش بینی می شد آرامکو در حدود ۲ تریلیون دلار با عرضه اولیه سهام خود، تأمین مالی کند اما هم اکنون تنها ۳۰۰ میلیارد دلار از این فرآیند تأمین مالی قطعی شده است.
آرامکو هفته گذشته اعلام کرد قصد دارد ۱.۵ درصد از سهام خود یا حدود سه میلیارد سهم را به قیمت ۳۰ تا ۳۲ ریال (هشت دلار) عرضه کند که ارزش عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو را به ۹۶ میلیارد ریال (۲۵.۶۰ میلیارد دلار) می رساند. اگر چنین هدف فروشی محقق شود، رکورد قبلی ۲۵ میلیارد دلار که مربوط به عرضه اولیه عمومی سهام شرکت تجارت الکترونیکی چینی علی بابا در سال ۲۰۱۴ بود را خواهد شکست.
از سوی دیگر، مدیران صندوق های سرمایه گذاری اشتیاقی به سرمایهگذاری در آرامکو که سودآورترین شرکت نفتی جهان است، نشان ندادهاند.
چین ممکن است در عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو شرکت کند که چنین اقدامی روابط میان عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت به چین است را با پکن تقویت خواهد کرد. اما روسیه اعلام کرده که قصد ندارد سرمایهگذاری بزرگی انجام دهد.
دیمیتری کیریل، مدیر صندوق سرمایهگذاری دولتی روسیه اظهار کرده که با وجود این که صندوقهای روسی معتقدند آرامکو یک سرمایهگذاری جذاب است اما سرمایهگذاری عظیمی انجام نخواهد داد.
صندوق بازنشستگی دولتی نروژ که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری دولتی در جهان است حتی به سرمایهگذاری در آرامکو فکر نمیکند.
همچنین شرکت نفتی دولتی پتروناس با وجود تلاش آرامکو برای جذب این شرکت، هفته گذشته اظهار کرد تصمیم به سرمایهگذاری در غول نفتی سعودی ندارد.
آرامکو سرانجام پس از چند بار تاخیر عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو را رسما در سوم نوامبر اعلام کرد. ریاض پیش از این امید داشت پنج درصد از سهام آرامکو را در بورس های داخلی و بینالمللی به فروش رساند اما این امید در بحبوحه بحث بر سر ارزش آرامکو و مکان خارجی فروش سهام آن از میان رفت.
محمد بن سلمان که چهار سال پیش ایده فروش سهام آرامکو را مطرح کرد، قصد دارد میلیاردها دلار از فروش سهام این شرکت را برای سرمایه گذاری در صنایع غیرنفتی و اشتغالزایی هزینه کند.
سرمایهگذاران کوچک تا ۲۸ نوامبر فرصت دارند برای شرکت در عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو ثبت نام کنند.