به گزارش می متالز، نگاهی گذرا به سرمایهگذاریهای انجام شده حاکی از بیشترین میزان سرمایهگذاری خارجی در استانهای زنجان با 342 میلیون دلار، خراسان رضوی117 میلیون دلار، فارس 56 میلیون دلار، قزوین 56 میلیون دلار و بوشهر 50 میلیون دلار بوده و این سرمایه گذاری ها از کشورهای هلند، امارات متحده عربی، آلمان، ترکیه و چین است.
از 52 طرح تصویب شده 46 تعداد در صنعت، یک مورد در معدن و 4 مورد در تجارت است؛ یعنی سهم صنعت97.8 درصد، سهم معدن 0.1 درصد و سهم تجارت 2.1 درصد است.
از میان 52 طرح/ واحد مورد بررسی، 19 شرکت دارای سهم 100 درصدی سرمایهگذاری خارجی و 32 شرکت با مشارکت سرمایهگذاران داخلی (J.V.) و 1 مورد تحت عنوان ترتیبات قراردادی سرمایهگذاری نموده اند.
گروههای صنعتی جذاب برای سرمایهگذاران خارجی در شش ماهه اول سال 1398شامل محصولاتی چون توتون و تنباکوبا حجم سرمایه گذاری 372 میلیون دلار، محصولات غذایی و آشامیدنیها با حجم سرمایه گذاری 146 میلیون دلار ساخت مواد و محصولات شیمیایی با حجم سرمایه گذاری 61 میلیون دلار، کک و فرآوردههای حاصل از نفت 53 میلیون دلار سایر محصولات کانی غیرفلزی با حجم سرمایه گذاری 51 میلیون دلار است.
گروههای معدنی جذاب برای سرمایهگذاران هندی و هنگکنگی، استخراج وفرآوری منیزیت، تولید کنسانتره نفلین سینیت است.
سرمایهگذاری در حوزه تجارت شامل احداث رستوران، سفارش کالا در فضای مجازی از طریق تارنما و نرمافزار، ساخت و تولید محصولات صنایع دستی و چرمی (مجوز صنفی، تولیدی) است.
در گروه صنعتی "محصولات توتون و تنباکو"، میتوان تولید سیگارت فیلتردار و فرآوری توتون سیگارت نام برد.
از سرمایهگذاری در گروه صنعتی "محصولات غذایی و آشامیدنیها" میتوان به تولید خمیر مایه، تولید انواع پودر نوشیدنی فوری، تولید خوراک آماده دام، طیور و آبزیان اشاره کرد.
تولید گازهای صنعتی و طبی، تولید خمیر الکترود گرافیتی و تولید انواع مواد استریلکننده بر پایه پروکسی اسیدها در گروه صنعتی "ساخت مواد و محصولات شیمیایی" هستند.
در گروه صنعتی "کک و فرآوردههای حاصل از نفت"، میتوان به احداث پالایشگاه میعانات گازی، تولید هیدروکربنهای سبک و سنگین، تولید و فرآوری مواد شیمیایی نام برد.
تولید انواع کاشی و نانو سرامیکهای پیشرفته، تولید لوازم بهداشتی چینی و تولید دانههای شیشهای در گروه صنعتی "سایر محصولات کانی غیرفلزی" قرار دارند.
کشورهای سرمایهگذار که بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی مصوب در این بازه زمانی در بخش صنعت، معدن و تجارت را داشتهاند، به ترتیب کشورهای هلند با 372 حجم سرمایه گذاری میلیون دلار، امارات متحده عربی با 178 میلیون دلار آلمان با 71 میلیون دلار ترکیه 66 میلیون دلار و چین با28 میلیون دلار هستند.
همچنین ترکیه بالاترین سهم تعداد سرمایهگذاریها را به خود اختصاص داده است که پس از آن به ترتیب کشورهای افغانستان و امارات متحده عربی در رتبههای بعدی قرار دارند. کشورهای هلند، چین و هند در رتبه چهارم و کشورهای آلمان و روسیه هم بطور مشترک رتبه پنجم را در تعداد سرمایهگذاریهای مصوب در ایران دارا هستند.
همچنین بیشترین سهم سرمایهگذار خارجی در استان خراسان رضوی (تعداد 12 طرح/ واحد) است. استان تهران ( تعداد 6 طرح، واحد) در رتبه دوم و استانهای قزوین، آذربایجان شرقی و خوزستان بطور مشترک در رتبه سوم ( هر استان با تعداد 4 طرح/واحد) قرار دارند.