تاریخ: ۱۰ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۲۸
بازدید: ۳۸۷
کد خبر: ۶۹۷۰۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتاق کرمان در نشست کمیته سیاست‌گذاری تعامل صنعت و دانشگاه

دانشگاه‌ها باید وارد مسیر کارآفرینی شوند

می متالز - سیدمهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق کرمان در نشست کمیته سیاست‌گذاری تعامل صنعت و دانشگاه گفت: دانشجویان کارآفرین باید استعدادیابی و شناسایی شوند و با ایجاد انگیزه و حمایت از آنها، تبدیل دانشگاه‌ها به دانشگاه کارآفرین با شتاب بیشتری دنبال شود.
دانشگاه‌ها باید وارد مسیر کارآفرینی شوند

به گزارش می متالز، رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه دانشگاه به‌عنوان یک محل تولید، محصول خوب و تجاری شده برای جذب در صنعت ارائه نمی‌کند، گفت: شاید به دلیل اینکه دانشجویان از کیفیت لازم برای فعالیت در صنعت برخوردار نیستند، موجب اعتماد کمتر صنعت به دانشگاه شده است.

سیدمهدی طبیب‌زاده در دومین نشست کمیته سیاست‌گذاری تعامل صنعت و دانشگاه، افزود: حضور یافتن دانشجویان در صنایع نباید صرفاً برای رفع تکلیف باشد بلکه باید دانشجویان را برای انجام کار گروهی و حتی انجام تجارتی کوچک تشویق کرد و به آنها امتیاز داد.

طبیب‌زاده، اظهار کرد: ایجاد انگیزه و حمایت از دانشجویان، تبدیل دانشگاه‌ها را به دانشگاه کارآفرین شتاب می‌بخشد و باید دانشجویان کارآفرین استعدادیابی و شناسایی شوند. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: دانشجویان نیز باید برای اهداف موردنظر صنعت، در آزمون‌هایی شرکت کنند و سپس تقسیم‌بندی و آموزش ببینند تا تعامل صنعت و دانشگاه بیش‌ازپیش تقویت شود.

وی با تأکید بر مهارت‌آموزی در بین دانشجویان افزود: ظرفیت‌ها و نعمت‌های فراوان موجود در استان با مهارت نیروی انسانی و همت مضاعف آنها موجب توسعه استان خواهد شد.

عضو هیات رئیسه اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست به حل مسائل صنعت از نگاه دانشگاه و نه از نگاه دانشجو اشاره کرد و گفت: دانشجو باید دوره کارآموزی و کارورزی را در صنعت بگذراند و از دانشجو انتظار حل مسئله نداشته باشیم بلکه باید برنامه‌ریزی شود تا دانشجویان توانمند شوند.

عباس جبالبارزی افزود: باید صنعت و دانشگاه با جدیت این ارتباط را دنبال کنند زیرا هدف این است که دانشجویان به‌گونه‌ای آموزش ببینند که پس از فارغ‌التحصیلی مهارت، فرصت شغلی و کارآفرینی داشته باشند و بعد آموزش‌هایی را نیز فرامی‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه مسائل صنایع باید توسط دانشگاه حل شود، تصریح کرد: باید از داوطلبان صنایع برای حل مشکلاتشان از طریق دانشگاه استقبال کرد و اگر این اتفاق بیفتد سایر صنایع نیز علاقه‌مند می‌شوند؛ که در این رابطه باید نگاه دانشگاه از نگاه درآمدی فاصله داشته باشد.

جبالبارزی، با تأکید بر اینکه باید دانشگاه واحد تحقیق و توسعه صنایع باشد، خاطرنشان کرد: همچنین پس از پذیرفتن دانشجویان در صنایع باید برای آنها برنامه تعریف کرد و مسئولیت پذیرفت.

در ادامه این نشست مجری پروژه مدل تعامل صنعت و دانشگاه گفت: در این پژوهش با هدف پرورش نیروی انسانی مولد کسب‌وکار، ابتدا به مطالعه و مقایسه روند ارتباط دانشگاه و صنعت در جوامع و مطالعات مختلف پرداخته شد و سپس با گردآوری و دسته‌بندی چالش‌ها در مطالعات گذشته و بررسی سازوکارهای مختلف، راهکارهایی برای رفع چالش‌های موجود ارائه شده است.

یاسمن اسدی افزود: این پژوهش به‌صورت مورد کاوی در دانشگاه شهید باهنر کرمان و صنایع مختلف استان کرمان انجام و از روش تمرکز گروهی برای ارائه راهکار استفاده شده است.

وی در ادامه برای ارتباط بهتر دانشگاه و صنعت به ارائه پیشنهاد‌هایی پرداخت و بیان کرد: تعریف پروژه مشترک بین صنعت و دانشگاه بر اساس نیازهای صنعت و اجرای آن توسط دانشجو، ارائه خدمات رفاهی مانند سرویس ایاب و ذهاب به دانشجویان از طرف صنایع، تعریف نیازهای صنعتی و انتخاب دانشجو مناسب با آن نیاز و ... از جمله این موارد است.

اسدی تصریح کرد: صنعت و دانشگاه می‌توانند با حلقه کلینیک ارتباطی شامل دفتر ارتباط با دانشگاه، کمیته سیاست‌گذاری، سامانه و مشاوره دفتر تحقیق و توسعه به یکدیگر وصل شوند که مجموعه‌هایی مانند اتاق بازرگانی کرمان، شرکت شهرک‌های صنعتی، سازمان صنعت و معدن و تجارت، مراکز رشد و پارک‌های علمی و فناوری می‌توانند در این زمینه همکاری کنند.

عناوین برگزیده