به گزارش می متالز، حسین فهیمی در این خصوص که بازار سرمایه در سالهای اخیر از فناوریهای نوین استفاده کرده، اظهار کرد: هنوز بلاکچین از سوی نهادهای رسمی کشور به دلیل پیچیدگیهای فراوان، نگرانی در خصوص حوزههای نظارتی، مقابله با جرائم مالی و ... مورد توجه ویژه قرار نگرفته است.
وی افزود: از بلاکچین با عنوان انقلاب صنعتی چهارم نام برده میشود. مطمئنا به کارگیری بلاکچین میتواند تمام شئونات زندگی افراد، محیط کسب و کار، بازارهای مالی و ... را تحت تاثیر قرار دهد.
مدیرعامل سمات ادامه داد: تطبیق و انعطافپذیری بیشتر، هزینههای پایینتر اداری و تشکیلاتی، پیش بینی شفاف ارزش داراییهای پایه، نقدینگی بیشتر، تسویه حساب بی درنگ، افزایش کارایی و دسترسی راحت به سرمایه گذار را از مهمترین ویژگیهای استفاده از بلاکچین در بازارهای مالی اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: ثبت، ضبط و نگهداری از مهمترین وظایف شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه است. با به کارگیری بلاکچین در بازار سرمایه اطلاعات تمامی فعالان این بازار در اختیارهمگان خواهد بود که این امر شفافیت را بسیار افزایش خواهد داد.
فهیمی گفت: مطالعاتی برای پیادهسازی سیستم بلاکچینی مبتنی بر مبانی شریعت و مطابق با سیاستها کلان کشور در شرکت سپردهگذاری مرکزی شروع شده تا بتوانیم از ویژگیهای این سیستم در توسعه زیرساختهای بازارسرمایه بهرهمند شویم.