تاریخ: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۳۰
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۶۹۹۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
انتقاد رئیس اتاق ایران از وضعیت صادرات در سال روز ملی صادرات:

تصمیم‌گیر زیاد است اما یک پاسخگو وجود ندارد

می متالز - رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: درباره صادرات تصمیم گیر زیاد است، اما یک پاسخگو وجود ندارد و علت آن عدم وجود متولی واحد تصمیم گیری در این زمینه است.
تصمیم‌گیر زیاد است اما یک پاسخگو وجود ندارد

به گزارش می متالز، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، امروز در بیست و سومین مراسم روز ملی صادرات که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: امسال سال متفاوتی برای قدردانی از صادرکنندگان است زیرا در یک سال و نیم گذشته با توجه به مسائل مختلف اقتصادی صادرکنندگان مشکلات زیادی پشت سر گذاشتند و حتی به نادرستی از سوی بعضی‌ها مورد اتهام قرار گرفتند اما امروز ثابت کردند که چقدر به این مملکت علاقمند و در انجام حرفه‌ای کس و کار در کشور خود را مقید می‌دانند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: توسعه صادرات یکی از راه‌های افزایش رفاه و دست یابی به رشد و توسعه اقتصادی است و تردیدی در این قضیه وجود ندارد و بسیاری از کشورها با تاکید بر صادرات توانسته‌اند به یک رشد بالایی دست یابند اما یک تفاوت صادرات ما با کشورهای توسعه یافته دارد و آن این است که تکیه اصلی ما و محور اصلی ما در ایجاد درآمدهای صادراتی در طول سال‌های گذشته تکیه بر مواد نفتی و خام بوده است و این موضوع نمی‌تواند یک پایداری مفید در توسعه صادرات ایجاد کند، اما دیگران صادراتشان مبتنی بر تولید قوی، رقابتی و فناآورانه است.

وی خطاب به اسحاق جهانگیری گفت: با همه اینها جای تاسف است که فروش نفت کاهش یافته و وضعیت اقتصادی کشور در یک سال و نیم گذشته به گونه‌ای شده که نه تنها تولیدات صادرات محور مورد توجه نبوده بلکه در بعضی مواد به بحرانی‌تر شدن آن دامن زده شده است و بنابراین اگر نتوانیم با حرکت شتاب دهنده در صادرات نیازهای ارزی را برآورده کنیم در آینده مشکلات ما بیشتر می‌شود.

شافعی گفت: ما شاهد تغییر و رویکرد در چند ماه گذشته هستیم و به سمت منطق وصول در حال حرکت هستیم و در ماه‌های اخیر دیگر نمیگوییم که خدا بخیر کند که فردا چه بخشنامه ای صادر می‌شود و ما درخواست داریم این وضعیت بهتر از این هم بشود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: در خوشبینانه ترین حالت مساله مشکلات اقتصاد نفتی به سطحی نگری در تصمیمات باید توجه کرد. زیرا هر نوع تصمیم اقتصادی باید بررسی شود که این تصمیمات چه تاثیری بر اقتصاد دارد.

شافعی به موضوع استرداد مالیات به ارزش افزوده صادر کنندگان و ارتباط دادن آن به رفع تعهد ارزی اشاره کرد و گفت: مشکلات بسیاری را پیش روی صادر کنندگان قرار داده است به نحوی که بر اساس برآورده‌ها دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول صادر کنندگان در سازمان امور مالیاتی مانده است که این مشکلات صادر کنندگان را به لحاظ نقدینگی دو چندان می‌کند.

وی گفت: اما باید سوال کرد که آیا سازمان امور مالیاتی این ابزار را در اختیار ندارد که بازگشت مالیات بر ارزش افزوده صادر کنندگان منوط به بازگشت ارز صادراتی شود.

وی بیان داشت: مساله تامین مالی صادرات خیلی مهم است و از سال ۱۳۸۴ تاکنون سهم مانده تسهیلات بانکی به شدت کاهش یافته و اکنون رقم بسیار ناچیزی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: درباره صادرات تصمیم گیر زیاد است، اما یک پاسخگو وجود ندارد و علت آن عدم وجود متولی واحد تصمیم گیری در این زمینه است.

وی افزود: صندوق ضمانت صادرات و بانک توسعه صادرات باید در هم ادغام شوند و یک اگزیم بانک ایجاد شود تا صادرات از این وضعیت نجات یابد.

شافعی با اشاره به صنعت گردشگری اظهار داشت: یکی از ارزان‌ترین مقاصد گردشگری ایران است، بنابراین باید به صنعت گردشگری توجه ویژه‌ای شود.

وی گفت: پایداری ما در گروه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به موافقت‌ نامه ترجیحی ایران و اوراسیا گفت: قدم‌های محکمی در این راستا باید برداشته شود در حالی که ما در بعضی از زیرساخت‌ها از جمله حمل و نقل برای توسعه صادرات به کشورهای اوراسیا مشکل داریم.

وی افزود: اگر لشکر صادرکنندگان حمایت شوند بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

عناوین برگزیده