تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۱۲
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۷۰۰۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

استارت‌ آپ محصولات فولادی به دنبال منصفانه کردن قیمت‌ هاست

می متالز - مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل گفت: هدف استارت آپ محصولات فولادی، توزیع محصولات فولادی در سطح کشور و دسترسی آسان مصرف‌ کنندگان نهایی در صنایع پایین دست به محصولات فولادی تخت به صورت یکسان با مبانی قیمت‌ گذاری به دور از واسطه گری در بازار است.
استارت‌ آپ محصولات فولادی به دنبال منصفانه کردن قیمت‌ هاست

به گزارش می متالز، محسن رضیعی در مورد فعالیت‌های این شرکت گفت: فولاد متیل از سال ۷۰ به عنوان اولین توزیع‌ کننده محصولات فولادی تأسیس شد. در این سال‌ها وظیفه اصلی فولاد متیل، عرضه محصولات فولادی در شرایط قابل استفاده به بازار بوده است. اما در این سال‌ها شیوه فروش در کشور با ورود بورس کالا و همچنین تولید کنندگان مختلف فولادی تغییر کرده است. به همین دلیل نیاز به بازنگری جدی در مدل فعالیت مراکز خدماتی به ویژه در حوزه توزیع محصول برای صنایع کوچک و پایین دست وجود دارد. بر اساس این نگاه و با توجه به توسعه IT در دنیا و زندگی بشر، طرحی را تحت عنوان استارت آپ محصولات فولادی ارائه دادیم. این طرح در همایش “نشست تخصصی زنجیره توزیع محصولات فولادی، چالش های پیش رو و استراتژی های جدید ” با حضور عظیمیان و معاونین و مدیران شرکت فولاد مبارکه رونمایی شد و به طور جدی مورد پیگیری و حمایت شرکت فولاد مبارکه و به طور خاص مورد توجه عظیمیان مدیر عامل این شرکت قرار گرفت.

وی هدف استارت آپ محصولات فولادی را این‌ گونه بیان کرد: هدف این طرح توزیع محصولات فولادی در سطح کشور و دسترسی آسان مصرف کنندگان نهایی در صنایع پایین دست به محصولات فولادی تخت به صورت یکسان با مبانی قیمت‌ گذاری به دور از واسطه گری در بازار می باشد که از این طریق واسطه‌ها حذف می‌شوند. البته حذف واسطه‌ها به این معنی نیست که فعالانی که در بخش فولاد فعالیت می‌کنند کنار بروند بلکه با تعریف نقش دقیق و علمی فعالان این حوزه یک جریان بهره ور در راستای ایجاد ارزش افزوده برای مصرف کننده نهایی و توزیع متناسب حاشیه سود بین فعالان این حوزه ایجاد می گردد.

مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل در مورد حاشیه سودی که از تولید تا نقطه پایان و رسیدن محصول به دست مصرف‌ کننده نهایی مد نظر است، به چیلان گفت: در این استارت آپ، حاشیه سود، بر اساس نقش اقتصادی که بازیگران و فعالان اقتصادی بر عهده دارند، سهمشان به صورت عادلانه تقسیم می‌شود. نکته اساسی در استارت آپ مذکور این است فعالانی که از نقطه پس از تولید تا زمانی که کالا به دست مشتری می‌رسد حضور دارند نباید باعث شوند قیمت منصفانه قابل دسترس برای مشتری تغییر بکند.

رضیعی با تأکید بر اینکه این زنجیره باید مبتنی بر تئوری ارزش افزوده طراحی شود، تصریح کرد: افرادی باید در این زنجیره فعالیت داشته باشند که ارزش افزوده ایجاد کنند. اگر ارزش افزوده ایجاد نمی‌شود ما حق نداریم تفاوت قیمت را به خریدار پایانی محصول تحمیل بکنیم. تئوری اصلی که این استارت آپ بر آن بنا شده است نیز همین مساله است.

وی ادامه داد: بین قیمت کالایی که توسط مراکزخدماتی ارائه می‌شود و قیمتی که خریداران خرد در بازار با آن مواجه هستند تفاوت وجود دارد که این منصفانه نیست. ما اعتقاد داریم نقش اجتماعی که شرکت فولاد مبارکه در این بخش از اقتصاد به عنوان بزرگ‌ ترین تولید کننده محصولات فولادی دارد، بسیار مهم‌ تر از نقش اقتصادی آن است. مسوولیت اقتصادی و اجتماعی ما تا آخرین نقطه مصرف کالا وجود دارد. ما به عنوان فولاد مبارکه و با استفاده از مراکز خدماتی نباید اجازه بدهیم که شخص یا اشخاصی، پولی بیشتر از آنکه هزینه واقعی تولید کالاست از مصرف‌ کننده بگیرند. مصرف کننده نهایی باید هزینه واقعی و ذاتی کالا را پرداخت کند و نه بیشتر. این مساله نیاز به یک سری مبانی دارد که یکی از مهم‌ ترین آن‌ها مساله حمل‌ ونقل است.

مدیرعامل شرکت هلدینگ فولاد متیل اظهار داشت: این استارت آپ به دلیل ماهیت شبکه گسترده ای که در کشور دارد و زیرساخت حمل‌ ونقلی که برای آن طراحی شده است کالا را از بهترین نقطه تهیه می‌کند و با حداقل بهای حمل‌ ونقل به دست مشتری می‌رساند.

وی افزود: یکی دیگر از فعالانی که در این بخش حضور دارند و ما اصرار داریم که به‌ هیچ‌ وجه نباید حذف شوند تولید کنندگانی هستند که در حال حاضر به آن‌ها زیر پله‌ای گفته می‌شود. با توجه به حجم سفارشی که در این استارت آپ قابل پیش‌ بینی است، این تولید کننده‌ها هم به عنوان بخشی از کسانی که از خدمات این استارت آپ استفاده می‌کنند می‌توانند برای گرفتن سفارش و ارائه خدمات به مشتری بهره بگیرند.

رضیعی با تأکید بر اینکه خدماتی که این استارت آپ ارائه می‌دهد به قیمت منصفانه و درست در سطح کشور منتج می‌شود، گفت: در این روند مشتری می‌داند بر اساس خدمتی که روی کالای اولیه صورت می‌گیرد چه بهایی برای آن پرداخت می‌کند. این بها در سطح کشور تقریباً یکسان است و اگر تفاوتی هم در قیمت به چشم می‌خورد به دلیل هزینه حمل‌ ونقل است. اگر ظرفیت حمل‌ ونقلی هم به صورت شبکه گسترده در کشور ایجاد شود، چه بسا تفاوت قیمت حمل‌ ونقل هم به حداقل برسد.

مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل ادامه داد: مهم ترین وظیفه مراکز خدماتی پس از این تحول این است که در کالاهایی که در حال حاضر وجود ندارند سرمایه‌ گذاری کنند. این کالاها را به جامعه معرفی کنند و آن‌ها را با حداقل قیمت منصفانه به دست مشتری برسانند. اگر این حاشیه سود به روش درست بین بازیگران اقتصادی تقسیم شود، فرصت مناسب برای تحقیق و پژوهش در این زمینه ایجاد می‌شود و ظرفیت تولید در مراکز خدماتی افزایش یافته و نیازهای صنایع پایین دست مرتفع می گردد که به رشد و بالندگی صنایع پایین دست در این صنعت می انجامد.

وی مزایای استارت آپ محصولات فولادی را این‌گونه بیان کرد: شرکت‌هایی که قصد حضور در این سامانه را دارند باید امور قانونی مربوط به بیمه، مالیات و ثبت را انجام دهند. این استارت آپ مواردی نظیر انبار، بازرگانی، فروش، حسابداری، اجرای قوانین مالیاتی و بیمه را پوشش می‌دهد. زمانی که یک شرکت در این استارت آپ عضو می‌شود، با توجه به حجم بالای خدماتی که از ما دریافت می‌کند به‌ صرفه‌ ترین کار اقتصادی برایش این است به وظایف شهروندی‌اش عمل کند. هر شرکتی که در این استارت آپ عضو می‌شود ناگزیر است که به وظایف قانونی کسب‌ وکار عمل کند، دلیل این مساله هم این است که تمام این مراحل در این استارت آپ پیش‌بینی شده‌اند و این مزیت نیز در راستای ایفای نقش مسوولیتهای اجتماعی این استارت آپ می باشد.

وی تصریح کرد: هیچ استارت آپی در دنیا در زمان راه‌ اندازی به نقطه پایانی و هدف غایی خود نرسیده است. صحبت کردن در مورد نقطه بلوغ یافته این سامانه نیاز به زمان بیشتری دارد. ما به عنوان سازنده این استارت آپ اعتقاد داریم که در نقطه بلوغ آن تمام خدماتی که برای مشتری خرد مورد نیاز است باید در این سامانه عرضه شوند، زیرا این حق جامعه است که مطمئن باشد که کالا را به قیمتی می‌خرد که باید بخرد. ما حق نداریم برای پوشش هزینه‌های غیر استاندارد خودمان پولی را از جیب مصرف کننده نهایی خارج بکنیم. یکی از مبانی این استارت آپ قیمت عرضه بر اساس تئوری کاست پلاست (Cost plus) است؛ قیمت تمام شده به علاوه‌ی یک سود متعارف.

رضیعی ادامه داد: فلسفه وجودی مراکز خدماتی این است که محصولات فولادی را که شرکت‌های بزرگ تولید می‌کنند با شرایط قابل استفاده برای صنایع کوچک عرضه کنند. این اتفاق نباید باعث شود که مصرف کنندگان خرد و متوسط، قیمتی را مازاد بر آنچه که باید، پرداخت کنند.

وی تأکید کرد: این استارت آپ برای توزیع محصولات تخت فولاد مبارکه راه‌ اندازی شده است و قاعدتاً شرکت فولاد متیل از این بستر توزیع محصول در مراکز خدماتی استفاده خواهد کرد.

مدیرعامل هلدینگ فولاد متیل وضعیت نا مناسب صنایع پایین‌ دست در صنعت فولاد را چنین شرح داد: یکی از موضوعات جدی که در همایش ” زنجیره توزیع محصولات فولادی ، چالش های پیش رو و استراتژی های جدید” در هتل اسپیناس پالاس به آن پرداخته شد ، آینده صنایع پایین‌ دست صنعت فولاد در کشور است. توسعه خوبی در صنایع پایین‌ دست اتفاق نیفتاده و نیازهای جدید برای بازار تعریف نشده‌اند. صنایعی که در این زمینه فعال هستند شرایط اقتصادی مناسب برای فعالیت و توان رقابتی ندارند و یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند. وقتی سرانه مصرف در کشور پایین می‌آید و تولید در کشور به ‌صورت فزاینده‌ای افزایش پیدا می‌کند، باید تبدیل به کالای صادراتی شود. لزوماً ما نمی‌توانیم به هر افزایش صادراتی نمره مثبت بدهیم. هر چند این صادرات برای صنعت فولاد کشور در وضعیت کنونی اقتصاد کشور مثبت ارزیابی شود اما در مقایسه با کشورهای همسایه مانند کشور ترکیه با جمعیت مشابه ما و مصرف ظاهری بسیار بالاتر از ما بیانگر این است که به جای پرداختن به این گونه صادرات با توانمند سازی صنایع کوچک و متوسط در پایین دست این صنعت به صادرات کالاها و محصولات در این حوزه پرداخته اند و علاوه بر ایجاد ارزش صادراتی، مصرف سرانه فولاد را نیز بالا برده اند که این موضوع بسیار حایز اهمیت است و نقش دولت البته در ایجاد این ساز و کار بسیار پر رنگ است. شاید با نوعی از فعالیت‌هایی که در استارت آپ طراحی شده بتوان برای صنایع پایین‌ دست جایگاهی را مشخص کرد که باعث بهره‌ ور کردن تولید در این قسمت ‌شود و همین توان رقابتی را به آن‌ها باز‌گرداند. از این طریق می‌توانند در قالب کارگاه‌های کوچک و متوسط فعالیت بکنند و به فعالیتشان به عنوان یک تولید کننده ادامه دهند.

وی با استفاده از نمونه آمازون، راه توسعه فعالیت‌ها در استارت آپ صنایع فولادی را این‌ گونه بیان کرد: آمازونی که در حال حاضر مشغول فعالیت است با آمازونی که استارت اولیه را زد بسیار متفاوت است، در حال حاضر دامنه فعالیت‌های این شرکت بسیار متنوع و وسیع‌تر از اهداف اولیه آن است. برای همه استارت آپ ها، شرایط به همین صورت است. در ابتدا یک استارت اولیه زده می‌شود و سپس بر اساس نیازهای جامعه امکانات دیگری در آن پیش‌بینی می‌شوند. بنابراین دور از انتظار نیست که این استارت آپ توزیع محصولات فولادی هم بتواند در زمینه صادرات فعال شود اما این به گذر زمان نیاز دارد. برای ورود به این عرصه باید دو مساله را مد نظر قرار داد: حجم فعالیتی که یک چنین استارت آپ می‌تواند انجام دهد و محدودیت‌هایی که ممکن است با آن دست به گریبان شود. از نظر چارچوب نظری حضور این استارت آپ در صادرات کاملاً ممکن است. با توجه به اینکه این استارت آپ در بستر وب فعال است می‌تواند در حوزه صادرات هم در آینده وارد شود.

رضیعی ادامه داد: در تمام دنیا یکی از مهم‌ترین ابزارهای مالی که فعالان اقتصادی از آن استفاده می‌کنند تأمین مالی از بازار پول است. یکی از زیر ساخت‌هایی که در این استارت آپ پیش‌بینی شده حضور بانک‌ها به عنوان فعالان تخصصی تأمین مالی است. در کشور ما تأمین مالی بر عهده بانک‌هاست. یکی دیگر از مزایای این استارت آپ شکل‌ گیری زیرساخت اعتباری در آن است که باعث می‌شود مشتری برابر و حتی کمتر از قیمت پولی نرخ محصول را پرداخت کند که شورای مالی پول و اعتبار تعیین می‌کند، نه چیزی که در بازار به عنوان قیمت پول تعیین شده است.

لذا در این استارت آپ به تمام خواسته ها و نیازهای شناسایی شده توسط خبرگان این حوزه توجه شده است و البته به لطف خداوند با راه اندازی این استارت آپ ، به مرور خواسته ها و نیازهای جدید شناسایی شده در این بستر شکل خواهد گرفت.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین