تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۲۴
بازدید: ۲۱۳
کد خبر: ۷۰۱۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشته‌های فنی در اولویت اعزام نیروی کار به خارج

می متالز - مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اعزام دو هزار نیروی کار ایرانی به خارج طی سال گذشته خبر داد و گفت: رشته‌های فنی و مهارتی در اولویت اعزام به خارج هستند.
رشته‌های فنی در اولویت اعزام نیروی کار به خارج

به گزارش می متالز، محمد اکبرنیا با اشاره به برنامه‌های وزارت کار در توسعه کمی و کیفی مراکز مشاوره شغلی و کاریابی‌های کشور گفت: تقاضای زیاد نیروهای کار در بازار کار و عرضه کم فرصت‌های شغلی می‌تواند مشکلاتی را به‌وجود آورد و اگر عرضه و تقاضای کار متعادل نباشد جامعه و اقتصاد دچار چالش خواهد شد.

وی ادامه داد: امروز اشتغال یکی از دغدغه‌ها و موضوعات مهم دولت و بخش‌خصوصی است و کاریابی‌ها و مراکز مشاوره شغلی باید در جهت بهره‌مندی از روش‌های نوین و مهارت افزایی متقاضیان کار گام بردارند. مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت کار بر ضرورت تقویت و توانمندسازی کاریابی‌ها در کشور تاکید و خاطرنشان کرد: در ابلاغیه سیاست‌های کلی اشتغال مقام معظم رهبری بر اعزام نیروی کار به خارج تاکید شده و در همین راستا کمیته ویژه‌ای با ترکیب مدیران مربوطه اعم از وزارت امورخارجه و وزارت کار و دیگر وزارتخانه‌ها تشکیل شده است.

اکبرنیا در عین حال از اعزام دو هزار نیروی کار ایرانی در سال گذشته خبر داد و گفت: طبق پیش‌بینی‌ها تا پایان امسال اعزام ۵ هزار نفر را در برنامه داریم. به گفته وی اعزام نیروهای کار به خارج با اولویت رشته‌های فنی و مهارتی نظیر برق و الکترونیک و در رشته‌هایی صورت می‌گیرد که نیروی مازاد بر نیاز داخل داشته باشد و رشته‌هایی مثل پرستاری و آی‌تی متقاضی و طرفدار زیادی دارد. مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: فرآیند اعزام به این نحو است که اعزام نیروی کار توسط کاریابی‌های مجاز صورت می‌پذیرد و وزارت کار به‌عنوان تسهیل‌کننده برقراری ارتباط عمل می‌کند. اکبرنیا درباره استفاده ازظرفیت کاریابی‌ها برای اعزام نیروهای کار به خارج نیز گفت: درحال‌حاضر به‌دلیل محدودیت‌هایی که در عرصه بین‌المللی به لحاظ مراودات دیپلماتیک به‌وجود آمده بر استفاده از ظرفیت کاریابی‌های خصوصی توانمند و متخصص متمرکز شده‌ایم و امیدواریم از طریق ارتباط کاریابی‌های خصوصی با بخش‌خصوصی کشورهای هدف، اعزام نیروهای کار ایرانی به خارج را محقق کنیم.به گفته وی، درحال‌حاضر مجوز تاسیس دفاتر هدایت و حمایت از نیروی کار ایرانی با همکاری وزارت امورخارجه در چند کشور از جمله استرالیا، آلمان، کانادا، ترکیه و عمان صادر و توسط کاریابی‌های بخش‌خصوصی راه‌اندازی شده است. به گزارش «ایسنا» براساس آیین‌نامه تشکیل موسسات مشاوره شغلی و کاریابی غیردولتی، کاریابی‌ها با هدف راهنمایی و مشاوره شغلی به جویندگان کار و شاغلان، شناسایی فرصت‌های شغلی در داخل و خارج از کشور و به‌کارگماری متقاضیان کار راه‌اندازی می‌شوند. بسیاری از کارشناسان معتقدند رونق کاریابی‌ها زمانی حاصل می‌شود که بازار کار از وجود نیروهای بیکار اشباع نباشد و کاریابی‌ها بر مبنای نیاز بازار نیروهای متخصص و ماهر را معرفی کنند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده