تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۵۲
بازدید: ۴۵۸
کد خبر: ۷۰۲۷۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی تشریح کرد:

آخرین اخبار سبد داغ «وپترو»/ «شکربن»، «شدوص»، «وساخت» و «رتکو»

می متالز - نمادهای مرتبط و زیرمجموعه شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در سال جاری بازدهی‌های قابل توجهی را به ثبت رسانده‌اند. نماد «وپترو» 258 درصد، «شکربن» 64 درصد، «شدوص» 142 درصد، «وساخت» 315 درصد و «رتکو» 240 درصد رشد قیمت را از ابتدای سال 98 تا پایان معاملات امروز تجربه کرده‌اند.
آخرین اخبار سبد داغ «وپترو»/ «شکربن»، «شدوص»، «وساخت» و «رتکو»

به گزارش می متالز، احمد جعفری، معاون سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در گفتگویی به تشریح آخرین وضعیت شرکت و برنامه‌های پیش رو در "وپترو" پرداخته است.

در ادامه مصاحبه معاون سرمایه‌گذاری «وپترو» با گروه بنگاه‌های «دنیای اقتصاد» را می‌خوانید:

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی به تازگی از عرضه اولیه سهام چند شرکت زیرمجموعه «وپترو» دربازارسرمایه خبر داده بود. آخرین تحولات در این مورد چیست؟

 امروز یکی از بهترین روش‌ها برای کنترل و نظارت بر شرکت‌های زیر مجموعه، عرضه سهام آنها در بازار سرمایه است؛ در همین راستا و در اجرای سیاست‌های کلان دولت و وزارت رفاه و به تبع آن «شستا» و «تاپیکو» در این خصوص، شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی تصمیم به عرضه  اولیه سهام تعدادی از شرکت‌های زیر مجموعه از جمله شیمی بافت، فیرمکو، نگهداشت کاران و فرآورد قشم در بورس گرفته  که هم اکنون مراحل اولیه  ثبت پذیرش و عرضه دو شرکت اول در حال انجام است. همچنین «وپترو» در حال پیگیری افزایش سرمایه بعضی از شرکت های مذکور است، اما به دلیل  طولانی بودن تشریفات قانونی افزایش سرمایه، عرضه اولیه سهام شرکت‌های مذکور در اولویت است. با  توجه به پیگیری های انجام شده و برگزاری جلسات کارشناسی در شرکت فرابورس پیش‌بینی می‌شود عرضه سهام تعدادی از شرکت‌های فوق الذکر تا پیش از پایان سال 98 انجام شود.

 

با توجه به شرایط اقتصادی، وضعیت شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در بازار سرمایه را چطور تحلیل می کنید؟

  واقعیت این است که در چند ماه اخیر و به دنبال اجرای سیاست‌های صحیح پولی و مالی  شاهد شکل‌گیری شرایط مناسب در بازار سرمایه کشور بوده‌ایم. علاوه بر این، برنامه شرکت‌هایی  نظیر «شستا» در مورد ورود به بورس و تاکید بر استمرار عرضه سهام  شرکت‌های تابعه آن در بازار سرمایه، نویدبخش عمق یافتن  بیشتر  این بازار تا انتهای سال جاری است. از سوی دیگر پیش‌بینی می‌شود «وپترو» با توجه به مزیت‌‌هایی نظیر تنوع پورتفوی بتواند جایگاه مناسب خویش در این بازار را حفظ کند. با این همه ذکر این نکته ضروی است که شهروندان ضمن پرهیز از رفتار هیجانی می‌بایست با مطالعه، دقت و مشورت با کارشناسان زبده به فعالیت در این بازار بپردازند تا ضرر و زیانی متوجه آنها نشود.

 

ادغام شرکت‌های شیمی بافت و شیمی‌تکس در چه مرحله‌ای قرار دارند؟

یکی از برنامه‌های مهم «شستا» در دور جدید فعالیت آن ساماندهی به وضعیت شرکت‌های تابعه است؛ در این راستا شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی امسال موضوع ادغام شرکت شیمی‌تکس‌آریا در شیمی‌بافت را در دستور کار خود قرار داد و با پیگیری‌های مستمر، ادغام این دو شرکت هم اکنون در مراحل پایانی خود قرار داد.

 

در مورد آخرین وضعیت تکین‌کو توضیح دهید. پیش‌بینی شما از وضعیت موجود در این شرکت چیست؟

در حال حاضر میزان سهام و حق‌تقدم گروه «وپترو» در این شرکت بیش از 50 درصد است؛ مراحل افزایش سرمایه این شرکت در حال  طی شدن است و گروه «وپترو» به عنوان سهامدار عمده پیگیر تکمیل این فرآیند است. با بررسی صورت‌های مالی حسابرسی‌نشده شش‌ماهه منتهی به 31/06/98 شرکت تکین‌کو و همچنین با توجه به اطلاعات بارگزاری شده در سامانه کدال توسط این شرکت و با توجه به مشکلات مربوط به وصول مطالبات و تغییرات مدیریتی در این شرکت، همچنین مشکلات فرآیندی و ساختاری صنعت پیمانکاری نفت، گاز و پتروشیمی پیش‌بینی می‌شود هزینه‌های شرکت افزایش و درآمدهای آن کاهش داشته باشد. البته امیدواریم با با برنامه‌ریزی و فعالیت بی‌وقفه تیم جدید مدیریتی در این شرکت، شرایط در سنوات آتی به سمت بهبود برود.

راه‌اندازی مجدد کارخانه اسیدسیتریک و چگونگی پیشرفت این پروژه ملی چه شرایطی دارد؟

 همان‌طور که مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی پیش‌تر اعلام کرد، از دید ما راه‌اندازی کارخانه اسیدسیتریک به دلیل ارتباط مستقیم محصول  اصلی این کارخانه  به موضوع سلامت هم‌وطنان، جزو مسئولیت‌های اجتماعی محسوب می شود. در ماه‌های اخیر  درخواست‌های متعددی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای خرید یا مشارکت در این پروژه بدست ما رسیده‌است و هم‌اکنون مشغول بررسی کارشناسی این پیشنهادات هستیم. رفع موانع و مشکلات حقوقی و مالی پیش روی راه‌اندازی مجدد اسیدسیتریک کرمانشاه از اقدامات دیگری است که در ماه‌های اخیر در دستور کار ما قرار گرفته و در این بخش نیز کار با سرعت مناسب در حال پیشرفت است.  

با توجه به شرایط و نوسانات بازار در خصوص آخرین وضعیت دوده صنعتی پارس و کربن ایران توضیح دهید.

محصول اصلی این دو شرکت در حقیقت مواد اولیه برای تولید محصولاتی  نظیر تایر است. در حال حاضر با توجه به افت قابل ملاحظه تولید خودرو و طبیعتاً تایر در داخل کشور و مشکلات دیگر این صنعت از جمله افزایش نرخ ارز و  کاهش واردات کائوچوی طبیعی و مصنوعی، معضلات مربوط به تامین خوراک و .... تولید دوده در کل کشور با مشکلات  فراوانی رو به رو شده است. شرکت‌های کربن و دوده صنعتی پارس نیز از قاعده مستثنی نیستند.

آخرین وضعیت پرونده‌های حقوقی  «وساخت» به کجا رسیده است؟

با توجه به پیگیری‌های حقوقی از مجموعه‌های اقتصاد نوین و ساختمان ایران موضوع بدهی‌ها در حال تسویه و پیگیری حقوقی می‌باشد و همچنین در خصوص استراتژی مدیریتی منتظر تصمیمات «تاپیکو» و «شستا» هستیم.

به عنوان آخرین سوال، وضعیت بدهی به شرکت NPC به کجا رسید؟

در خصوص NPC به دلیل غیرشفاف بودن حساب‌ها و مشکلات حقوقی سنواتی در حال پیگیری، بررسی و انجام مذاکرات مالی و حقوقی هستیم.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین