تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۰۵
بازدید: ۲۹۰
کد خبر: ۷۰۳۲۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیرعامل شرکت درمت مطرح کرد:

دولتی بودن شرکت‌های بالادستی آلومینیوم، چالشی بزرگ برای صنایع پایین‌دستی

می متالز - مدیرعامل شرکت درمت در مورد چالش‌های دسترسی به مواد اولیه، گفت: عموما شرکت‌های تولیدکننده محصول نهایی آلومینیومی در زمینه تهیه و تامین مواد اولیه مشکلات بی‌شماری دارند زیرا تولیدکنندگان شمش آلومینیومی در کشور معدود و انگشت شمار هستند و از سوی دیگر، مواد اولیه آلومینیوم به درستی در کشور توزیع نمی‌شود.
دولتی بودن شرکت‌های بالادستی آلومینیوم، چالشی بزرگ برای صنایع پایین‌دستی

به گزارش می متالز، در خصوص شرکت‌های تولیدکننده مواد اولیه آلومینیومی، اظهار داشت: در حال حاضر، تنها شرکت‌های آلومینیوم ایران (ایرالکو)، المهدی و هرمزال فعال هستند و شمش آلومینیومی تولید می‌کنند که البته توزیع مواد اولیه تولید شده از سوی این شرکت‌ها نیز مناسب نیست و در یک زمان مقرر و تعیین شده صورت نمی‌گیرد.

وی در خصوص فعالیت‌های این شرکت، بیان کرد: شرکت درمت در زمینه تولید ترمز پله و پادری آلومینیومی، 13 سال سابقه کار و فعالیت دارد و بزرگ‌ترین چالش این شرکت تاکنون، تامین مواد اولیه آلومینیومی بوده است.

مدیرعامل شرکت درمت در ادامه خاطرنشان کرد: 80 درصد ماده اولیه محصولات تولید شده در شرکت، آلومینیومی است که تاخیر در توزیع مواد اولیه مورد نیاز صنعت‌گران، قطعا به فعالیت تولیدی صنایع پایین‌دستی همچون شرکت ما لطمه می‌زند؛ چنانچه شرکت المهدی در ابتدای سال به مدت دو ماه هیچگونه توزیع شمش آلومینیوم در بورس نداشت و به همین خاطر، با کمبود مواد اولیه در بازار مواجه بودیم.

کاهه در خصوص اقدامی که شرکت المهدی در ابتدای سال انجام داد، مطرح کرد: عدم توزیع مناسب مواد اولیه آلومینیومی در شرایطی صورت گرفت که شمش آلومینیوم در انبارهای شرکت المهدی دپو شده بود و شرکت‌های بالادستی باعث افزایش قیمت مواد اولیه و کاهش سود حاصل از تولید برای صنایع پایین‌دستی شدند.

وی در ادامه افزود: علاوه بر مشکلاتی که شرکت المهدی و هرمزال در سال جاری ایجاد کردند، شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) نیز توزیع و پخش مناسبی نداشت؛ به گونه‌ای که پخش تنها در شهر اراک انجام می‌شد و تولیدکنندگانی که در مناطق مختلف ایران بودند، باید هزینه حمل و نقل را پرداخت می‌کردند.

مدیرعامل شرکت درمت در خصوص عدم تمایل تولیدکنندگان شمش آلومینیوم به حضور در بورس، مطرح کرد: در سال گذشته، قیمت شمش در بورس یک سوم قیمت این محصول در بازار آزاد بود؛ به همین خاطر این شرکت‌ها تمایلی به حضور در بورس نداشتند و محصولات تولیدی خود را تنها در بازار آزاد عرضه می‌کردند.

کاهه در مورد شرکت‌های تولیدکننده مواد اولیه آلومینیومی در کشور، اذعان کرد: شرایط اقتصادی و تولیدی در کشور به گونه‌ای شده که تولید آلومینا به صورت انحصاری در آمده است و تولیدکنندگان نمی‌توانند به راحتی فعالیت کنند و با اینکه این مشکلات و موانع، بارها از سوی تولیدکنندگان مطرح شده، اقدامی در جهت کاهش اثرات مخرب آن انجام نگرفته است.

وی درباره محصولات این شرکت، اظهار کرد: شرکت درمت 30 نوع محصول تولید و عرضه می‌کند که 20 نوع آن آلومینیومی است. در حال حاضر، پروفیل آلومینیومی را به قیمت 38 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، خریداری و مصرف می‌کنیم. برای تولید پادری آلومینیومی در هر متر مربع، هشت کیلوگرم آلومینیوم به قیمت تمام شده 300 هزار تومان استفاده می‌شود.

مدیرعامل شرکت درمت افزود: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه آلومینیومی، قیمت محصولات ما نیز افزایش یافته و به همین خاطر، مردم توان مالی خرید این محصول را ندارند.

کاهه در مورد کاربرد پادری‌های آلومینیومی، بیان کرد: این پادری‌ها در اداره‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز خرید، فرودگاه‌ها، سینماها، مترو و... استفاده می‌شود. معمولا شرکت‌های بزرگ که تردد زیادی دارند، از این نوع پادری‌ها سفارش می‌دهند.

وی در مورد مزیت‌های این نوع پادری، اظهار کرد: ماندگاری این نوع پادری‌ها زیاد است به گونه‌ای که نمی‌توان از پادری موکتی در محل‌های پر تردد استفاده کرد و بسیار زود از بین می‌رود اما این پادری‌ها از جابه‌جایی خاک نیز جلوگیری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت درمت در خصوص پادری PVC، توضیح داد: همواره به دنبال این هستیم که از مواد دیگری برای تولید استفاده کنیم و به همین خاطر، خط تولید پادری PVC را در شرکت ایجاد کردیم البته PVC به دلیل تغییرات فیزیکی زیادی که  دارد، نمی‌توان از آن در مناطقی که آب و هوای سرد استفاده کرد اما چون قیمت نهایی پادری PVC کمتر از پادری آلومینیومی است، مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند از این محصول استفاده کنند.

عناوین برگزیده