تاریخ: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۴۵
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۷۰۶۹۵
سرویس خبر : انرژی
رئیس‌جمهوری:

تولید روزانه ۱۰۷ میلیون لیتر بنزین، اقدامی مهم و بزرگ است

می متالز - رئیس‌جمهوری گفت: تولید روزانه بنزین در ابتدای دولت ۵۲ میلیون لیتر بوده که این رقم امروز به ۱۰۷ میلیون لیتر رسیده است و این اقدامی بسیار مهم و بزرگ در کشور قلمداد می‌شود.
تولید روزانه ۱۰۷ میلیون لیتر بنزین، اقدامی مهم و بزرگ است

به گزارش می متالز، دکتر حسن روحانی، امروز (چهارشنبه، ۱۳ آذرماه) در بیست‌وششمین همایش بیمه و توسعه، با بیان اینکه تمامی تلاش دولت یازدهم و دوازدهم این بوده که ریسک را در زندگی مردم به حداقل کاهش دهد، گفت: معمولا ریسک را نمی‌توانیم به صفر برسانیم، اما می‌توان با انجام اقدام‌هایی آن را کاهش داد.

وی افزود: وقتی دولت یازدهم آغاز به‌کار کرد، کشور در تحریم پلکانی قرار داشت، به گونه‌ای که براساس تحریم‌هایی که سازمان ملل هم از آن پشتیبانی می‌کرد مجاز بودیم در آن سال یک میلیون بشکه نفت بفروشیم و این مقدار سالانه ۲۰ درصد کاهش می‌یافت. اولین اقدام دولت این بود که توانست این ۲۰ درصد کاهش فروش نفت را حذف کند، یعنی در مذاکرات اولیه قرار شد برای ادامه روند مذاکره، صادرات نفت ایران کاهش پیدا نکند.

روحانی با بیان اینکه پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در کشور آغاز شد، گفت: یکی از رهبران کشورهای بزرگ آسیایی در ملاقات به من گفت که ما بعد از برجام کم‌کم به چشم حسادت به ایران نگاه می‌کردیم، زیرا می‌دیدیم سرمایه‌گذاران، صنعتگران و بانک‌های فراوانی به‌سمت تهران سرازیر شدند و می‌گفتیم که ایران چه بهشت برینی است که همه برای حضور در آن مسابقه گذاشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه دولت سختی‌های فراوانی را برای حفظ برجام متحمل شد و این تا زمانی بود که دولت آمریکا تغییر کرد و فرد جدیدی روی کار آمد، افزود: در سال ۱۳۹۳ می‌توانستیم به توافق نهایی برسیم، اما این امر تا سال ۹۴ به تاخیر افتاد و این به خاطر فشار صهیونیست‌ها و عربستان سعودی بود؛ به گونه‌ای که وزیر خارجه عربستان و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اینکه این توافق را به تاخیر بیندازند به وین رفتند و توانستند به هدف خود برسند و در آن تاخیر بود که به آمریکا اطمینان دادند قیمت نفت را آنچنان پایین می‌آوریم که ایران مجبور شود هر آنچه را آمریکا می‌گوید  امضا کند.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: قیمت نفت با این اقدام از ۱۰۴ دلار به حدود ۵۰ دلار و تا زیر ۳۰ دلار رسید و در آن شرایط بود که گفتند اینجا جایی است که مسئولان ایران دیگر نمی‌توانند کشور را اداره کنند و وقتی قیمت نفت را به یک‌چهارم تقلیل دادیم، اداره کشور بسیار سخت خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه در برابر فشار دشمنان ایستادگی کردیم، تصریح کرد: در اواخر سال ۹۳ و اوایل ۹۴ که قیمت نفت بسیار پایین بود، توانستیم کشور و اقتصاد را حفظ کنیم و تورم را کاهش دهیم و در همین سال ۹۴ بود که تورم تک‌رقمی شد و بر خلاف آنچه دشمنان ملت ایران تصور می‌کردند، رشد اقتصادی کشور افزایش یافت؛ تورم پایین آمد و شرایط اقتصادی کشور آرامش پیدا کرد و در این شرایط بود که آنها به عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی گفتند که تصورات شما اشتباه بوده و ایران تسلیم نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه از تحریم و عدم مذاکره، همه دنیا، منطقه و ملت ایران ضرر می‌کنند، گفت: ما دولتی نبودیم که از زیر بار یک مسئولیت سخت فرار کنیم و هیچ وقت این کار را انجام ندادیم و می‌دانستیم که انجام دادن برخی از امور چه سختی‌هایی به دنبال دارد. می‌دانستم که اگر در نیویورک جواب تلفن رئیس‌جمهوری آمریکا را بدهم، در فرودگاه مهرآباد تهران عده‌ای افراطی می‌آیند و لنگه کفش پرتاب می‌کنند، اما همه را به جان خریدم، زیرا این چیزها برایم مهم نبود و آنچه اهمیت داشت این بود که وجدانم راحت بوده و به قولی که به مردم داده‌ام، پایبند باشم و بودم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه از وزیر نفت می‌خواهم که به‌طور منظم به مردم گزارش دهد که در ماه‌های بعد از اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین چه اتفاق‌هایی رخ داده و چه میزان صرفه‌جویی به‌وجود آمده و خوداتکایی کشور در تولید بنزین به چه میزان دوام داشته است، افزود: تولید بنزین کشور در ابتدای دولت، روزانه ۵۲ میلیون لیتر بود که این رقم امروز ۱۰۷ میلیون لیتر در روز است و این اقدامی بسیار مهم و بزرگ در کشور قلمداد می‌شود.

روحانی با اشاره به اینکه مصرف سوخت در کشور به‌طور بی‌رویه‌ای در حال افزایش بود، به‌گونه‌ای که امسال بیش از ۱۰ درصد به مصرف افزوده شده بود، تصریح کرد: به این نتیجه رسیدیم که باید مصرف بنزین در کشور محدود شود تا در آینده با کمبود بنزین مواجه نشده و مجبور به واردات آن نشویم.

وی ادامه داد: از سویی دیگر به‌دنبال آن بودیم که درآمد حاصل از صرفه‌جویی در مصرف بنزین در اختیار ۶۰ میلیون نفری که طبقه متوسط به پایین جامعه هستند قرار بگیرد که این موضوع را نیز سازمان برنامه و بودجه و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید به‌طور مرتب به مردم توضیح دهند که چه میزان درآمد از این محل حاصل شده و چقدر به مردم پرداخت شده است تا مردم بدانند دولت به آنچه می‌گوید، عمل می‌کند.

رئیس‌جمهوری اظهار داشت: دولت تصویب کرده که تمامی وسایل نقلیه عمومی بنزین‌سوز اعم از تاکسی، ون و دیگر خودروهای مسافربر با هزینه دولت دوگانه‌سوز شوند که بر این اساس، یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو مشمول این طرح می‌شوند و این برای این است که هم آلودگی کاهش یابد و هم مردم در رفاه قرار بگیرند و اجرای این طرح نزدیک ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

روحانی گفت: دولت طرح‌های مشابه این را نیز اجرا خواهد کرد تا مردم بتوانند زندگی خود را با مشکلات کمتری بگذرانند.

عناوین برگزیده