تاریخ: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۹:۰۹
بازدید: ۴۲۰
کد خبر: ۷۰۸۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

آخرین پیش‌ بینی‌های اقتصادی در سال ۲۰۲۰

می متالز - نشریه تجاری فورچن، هر سال پیش از شروع سال جدید میلادی، پیش‌‌ بینی‌های اقتصادی خود را برای سال جدید میلادی از سیاست‌ بانک‌های مرکزی تا وضعیت بازارهای جهانی ارائه می‌دهد.
آخرین پیش‌ بینی‌های اقتصادی در سال ۲۰۲۰

به گزارش می متالز، سال ۲۰۲۰ احتمالا یکی از سال‌های پررویداد در جهان خواهد بود و یکی از این اتفاقات وقوع رکود اقتصادی است.

رکود اقتصادی شدیدی در آمریکا رخ نخواهد داد

در حال حاضر، ایالات متحده آمریکا طولانی‌ ترین رونق اقتصادی را در طول تاریخ تجربه می‌کند. اما این رونق روزی پایان خواهد یافت.

متیو جکسون، اقتصاد دان از دانشگاه استنفورد، پیش‌تر پیش‌ بینی کرده بود که رکود پس از رونق‌های طولانی به‌ مراتب عمیق‌ تر است.

یک مطالعه جدید از فدرال‌ رزرو کلیولند اما این تئوری را نقض می‌کند. بسیاری از تحلیلگران اقتصادی معتقدند رکودِ پیش رو به‌ اندازه رکود قبلی در آمریکا وخیم نخواهد بود.

رقابت شدید استارتاپ‌های فین‌ تک با بانک‌ها

سال ۲۰۱۹، سال تعدیل نیرو برای بخش بانکی بود. در مجموع بانک‌های اچ‌ اس‌ بی سی (HSBC)، دویچه بانک (Deutsche Bank) و سانتاندار بانک (Banco Santander) که همگی بانک‌های اروپایی هستند در سال جاری با ثبت رکوردی جدید، ۵۰ هزار نفر از نیروهای خود را تعدیل کرده‌اند تا از این طریق، هزینه‌های خود را کاهش دهند.

نرخ بهره منفی، آهسته شدن رشد اقتصادی و رقابت استارتاپ‌های فین‌تک از مهم‌ ترین دلایل کاهش درآمد بانک‌های سرمایه‌ گذرای است.

با هدف افزایش درآمد و سود، بانک‌های بزرگ خرده‌ فروشی اقدام به تغییر استراتژی که شامل افزایش تعرفه‌ها برای خدمات مشاوره‌ای و مدیریت دارایی‌هاست، کرده‌اند. اما این تغییر رویکرد تا چه حد می‌تواند از ادامه تعدیل نیروی این بانک‌ها در سال ۲۰۲۰ جلوگیری کند؟

بانکداری سبز

بسیاری از بانک‌های مرکزی شناخته‌ شده جهان پیشتر هشدار داده‌اند که تغییرات آب‌ وهوایی خطری بزرگ برای ثبات مالی است. پس از بانک‌های مرکزی، بانک‌های تجاری هم ناچار خواهند بود، از آنها پیروی کنند. روند بانکداری سبز به‌ طور قطع تامین مالی پروژه‌های سوخت فسیلی را در مقایسه با گذشته دشواتر خواهد کرد.

در نتیجه این سیاست‌ها، افشاگری شرکت‌ها درباره فعالیت‌هایی که محیط زیست را در معرض خطر قرار می‌دهد، افزایش خواهد یافت.

ظهور نرخ بهره منفی

شاید در اقتصاد هیچ‌ چیز عجیب‌ تر از ظهور نرخ بهره منفی وجود نداشته باشد. در حال حاضر، در ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی نرخ سود سپرده‌ زیر صفر است؛ یعنی در این کشورها مردم بابت پس‌ انداز کردن خسارت می‌پردازند و در عوض وام‌ گیرندگان پاداش دریافت می‌کنند.

این پارادوکس در بازارهای اوراق قرضه هم به‌وضوح دیده می‌شود. در واقع، بازدهی بازارهای اوراق قرضه در برخی کشورها به صفر و در برخی دیگر از کشورها به زیر صفر کاهش یافته است.

بازدهی منفیِ اوراق قرضه دو ساله، ۱۰ ساله و ۳۰ ساله در آلمان، سرمایه‌ گذاران بسیاری را غافلگیر کرد. اما بازدهی اوراق قرضه در دیگر کشورها به چه شکل خواهد بود؟

در ایالات متحده، اقتصاد دانان بر این باورند که فدرال‌رزرو سیاست‌های انبساطی خود را ادامه خواهد داد و باز هم نرخ بهره کاهش می‌یابد. با این حال نرخ بهره در آمریکا همچنان بالاتر از صفر باقی می‌ماند و بر اساس پیش‌بینی‌های گروه فورچن، در محدوده ۰٫۷۵ درصد تا یک درصد خواهد بود.

با توجه به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) هر رویدادی در بریتانیا ممکن است. در اروپا هم احتمالا نرخ‌های بهره منفی بیش از گذشته کاهش خواهد یافت.

نفت ۶۰ دلاری تا پایان سال ۲۰۲۰

در سال ۲۰۲۰، تولید نفت کشورها از نروژ گرفته تا ایالات متحده آمریکا افزایش خواهد یافت. اما جهان به این میزان از نفت نیاز نخواهد داشت. از آنجا که رشد اقتصادی جهان آهسته شده، انتظار می‌رود قیمت نفت کاهش یابد. با این حال شوک‌های ژئوپولتیکی تا حدودی از کاهش بیش از حد قیمت جلوگیری خواهد کرد.

پیش‌ بینی می‌شود قیمت جهانی نفت تا پایان سال در محدوده ۶۰ دلار باقی بماند.

بازار سهام آمریکا

عدم هیجان در رشد درآمدها، قیمت‌ سهام را در سال ۲۰۲۰ مهار می‌کند. درحالی‌که نرخ‌های بهره پایین و وعده‌های کاندیدهای ریاست‌ جمهوری در ایالات متحده، شاخص‌های بورس را به‌ شکل دوره‌ای نوسان می‌دهد.

شاخص S&P 500، احتمالا در سطح سه هزار و ۲۰۰ واحد قرار خواهد گرفت.

تعداد مدیران ارشد اجرایی زن افزایش می‌یابد

فورچن جهانی ۵۰۰، سالانه ۵۰۰ شرکت بین‌ المللی از صنایع مختلف را معرفی و رتبه‌بندی می‌کند.

در فهرست سال ۲۰۱۹ تعداد زنان مدیر عامل ۳۵ نفر است که بالاترین رکورد محسوب می‌شود. اما پیش‌ بینی می‌شود که این رقم در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد.

لیبرا از بین می‌رود

ژوئن سال جاری، فیس‌ بوک از ارز رمزنگاری‌شده این کمپانی به نام لیبرا رونمایی کرد و اعلام کرد که در اوایل سال ۲۰۲۰ آن را به بازار عرضه خواهد کرد.

اما با خروج بسیاری از شرکای مهم از این پروژه و موانعی که رگولاتورها و سیاست‌ گذاران بر سر راه مدیر فیس‌ بوک گذاشتند، حالا به‌ نظر می‌رسد این پروژه به مرحله عمل نمی‌رسد.

توسعه اقتصاد آفریقا

نیجریه، بزرگ‌ ترین اقتصاد آفریقا، با پیوستن به منطقه آزاد تجاری آفریقا در سال ۲۰۱۹، یک دهه رونق و رشد اقتصادی در این قاره در سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد. بلوک تجاری که شامل ۵۴ کشور می‌شود، احتمالا سرمایه‌ گذاری‌های خارجی بیشتری به‌ ویژه از سوی چین جذب می‌کند. اما مهم‌تر از آن، اقتصادهای محلی و تجارت داخلی در آفریقا تقویت می‎شود که در حال حاضر تنها ۱۷ درصد از فعالیت‌های صادراتی اتحادیه آفریقا را شامل می‌شود.

انتظار می‌رود تقریبا نیمی از مردم قاره سیاه تا سال ۲۰۳۰ در شهرها زندگی کنند. جمعیت فعال این قاره سه برابر اتحادیه اروپاست و پیش‌ بینی می‌شود که آفریقا در سال‌های پیش رو یکی از قاره‌های تاثیر گذار باشد.

عناوین برگزیده