تاریخ: ۰۲ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۹:۳۸
بازدید: ۳۶۷
کد خبر: ۷۰۹۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:

رویه های بتنی باید جایگزین قیر در راههای کشور شود

می متالز - رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با توجه به عمر مفید ۳۰ تا ۵۰ ساله رویه های بتنی، خواستار استفاده بیشتر از این رویه ها در روکش راه های کشور شد.
رویه های بتنی باید جایگزین قیر در راههای کشور شود

به گزارش می متالز، محمد شکرچی زاده در همین ارتباط افزود: با وجود عمر ۸۰ ساله تولید بتن در حوزه ساخت و ساز کشور، به علت ارزان بودن قیمت قیر دچار یک غفلت تاریخی در کاربرد رویه های بتنی در راه های کشور هستیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: این در حالی است که در اجرای پروژه های ملی به خصوص در حوزه راهسازی باید از رویه های بتنی استفاده شود.

وی گفت: رکود مسکن سبب شده با وجود ظرفیت بالای تولید سیمان در کشور مصرف آن کاهش یابد و با گسترش استفاده از رویه های بتنی در راه ها و زیر لایه های جاده ها سالیانه حدود یک و یا دو میلیون تن سیمان در این بخش استفاده شود.
شکرچی زاده بیان کرد: در عرصه اجرای پروژه های ملی استفاده از بتن به عنوان یک ماده با عمر مفید بالا، باید در ساخت راه ها، اسکله ها، بنادر، فرودگاه ها و سایر ابنیه های راهسازی مورد توجه جدی قرار گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان این که استفاده از رویه های بتنی در راه ها از اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن بیستم در برخی از کشور های جهان مورد توجه قرار گرفته است گفت: هم اکنون در برخی از کشورهای جهان به صورت گسترده از رویه های بتنی استفاده می شود و ۶۰ درصد آزادراه ها در کره جنوبی رویه بتنی دارند.

لازم به ذکر است که مقرر گردیده تا در چند پروژه مهم راهسازی از جمله قطعه یک آزادراه تهران ـ شمال، ۶۰ کیلومتر از آزادراه اصفهان ـ شیراز، آزادراه بیرجند ـ قائن در خراسان جنوبی، باند ۲۹ فرودگاه مهرآباد، اپرون (پارکینگ) غربی فرودگاه امام خمینی (ره) و باند فرودگاه تبریز از رویه بتنی استفاده شود.

طبق رویکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت تدبیر و امید قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه ۱۰ درصد راه های کشور با استفاده از رویه های بتنی آماده شود.

عناوین برگزیده