به گزارش می متالز، علیاکبر نوری اظهار داشت: مجموعه ما شامل سه کارخانه فولاد کیمیای صبا، ذوب آهن آلیاژی اسفراین و لولهگستر اسفراین است که در حال حاضر ۳۶۰ نفر در آن مشغول به کار هستند. فولاد کیمیای صبا با ظرفیت اسمی ۲۰ هزار تن، سالانه حدود ۱۲هزار تن شمش فولاد ساختمانی تولید میکند که اختلاف ظرفیت و تولید آن، به دلیل مشکل کمبود انرژی برق است. ما در فولاد کیمیای صبا برای رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید نیاز به ۳.۵ مگاوات برق داریم که تا کنون توانستهایم ۲.۵ مگاوات آن را تامین کنیم.
وی درباره برنامههای آتی در این واحدهای تولیدی، عنوان کرد: نگاه ما بیشتر به سمت تولید فولاد تمیز صنایع خودرو و شمش استنلس استیل است. همچنین در حال راهاندازی یک خط نورد در این مجموعه هستیم که تجهیزات آن ۹ ماه پیش خریداری شده ولی به دلیل تحریمها هنوز واردات آن صورت نگرفته است. اگر این واحد به بهرهبرداری برسد، میتوانیم صادرات محصولات آلیاژی را نیز در دستور کار خود قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت فولاد کیمیای صبا در بحث صادرات اذعان کرد: بدون شک ما قصد داریم که به بازار بینالمللی نیز وارد شویم و چون قرارداد ما با یک شریک خارجی است، روی صادرات محصولات خود برنامهریزی خاصی کردهایم.
نوری با اشاره به این که ۶۰ درصد از تولید فولاد آلیاژی این شرکت صادر میشود، افزود: قصد ما صادرات فولاد تمیز است ولی هنوز VD/VOD نداریم و این واحد تا اواسط پاییز تکمیل میشود.
وی درباره عمده مصرفکنندگان محصولات این شرکت بیان کرد: عمدهترین مشتریان ما صنایع خودرو، صنایع نفت، صنایع سیمان و کارخانههای نورد هستند.
مدیرعامل شرکت فولاد کیمیای صبا درباره خرید مواد اولیه مورد نیاز این شرکت، بیان کرد: روزانه به حداقل ۹۴۰ تن آهن اسفنجی نیاز داریم و آهن اسفنجی مورد نیاز خود را معمولا از طریق واسطه از فولاد نیشابور، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و مجتمع جهان فولاد سیرجان تهیه میکنیم.
نوری با انتقاد از دولت در حمایت از فعالان صنعت در بخش خصوصی، عنوان کرد: وعدههای دولتهای مختلف ما را به حمایت آنها امیدوار کرد و ما به همین پشتوانه وارد این عرصه شدیم ولی میبینیم که در این سالها، برای بخش خصوصی عملا هیچ کاری انجام نشده است.
وی خاطرنشان کرد: کارخانههای بزرگ، همگی خصولتی هستند و هر یک با شراکت یکی از ارگانها، منافع خود را پیش میبرند و بخش خصوصی در این سیستم، هیچ نقشی ندارد. به همین دلیل، با وجود نیاز واحدهای تولیدی فولاد به مواد اولیه، این مجموعهها با گرفتن مجوزهای صادراتی، مواد اولیهای که باید در صنعت فولادسازی کشور مصرف شود را به صورت خام صادر میکنند و تعجبی ندارد که در این شرایط، برخی از کارخانههای فولادی که سابقه طولانی دارند، با ۴۵ درصد توان خود کار کنند.