به گزارش می متالز، اجرایی شدن کارخانه تولید آلومینا از نفلن سینیت در شهرستان سراب از جمله مطالبات جدی مردم آذربایجان شرقی بود که سال ها به دلایلی به مرحله استخراج و راه اندازی کارخانه منجر نشده بود که خوشبختانه با تلاش دولت تدبیر و امید موانع آن برطرف شده و به مرحله اجرا رسید.
برای اجرایی شدن این واحد تولیدی ۱۳۷ میلیون یورو اعتبار ارزی و ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار ریالی تخصیص یافته است.
ظرفیت تولید سالانه کارخانه نفلین سینیت سراب ۷۰ هزار تن در سال است.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران کارفرما و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا،هلدینگ صنعت و معدن موسسه امین پیمانکار این واحد تولیدی است.
از سال ۱۳۶۱ با کشف معادن نفلین در شمال غرب کشور، زمزمه احداث کارخانه فرآوری این ماده معدنی شنیده شد و در نهایت در سال ۱۳۷۹ مطالعات احداث این کارخانه در سراب به اتمام رسید و بر این اساس ۵۱۰ هکتار زمین در حوالی روستاهای سراب برای احداث این کارخانه در نظر گرفته شد و در سال ۱۳۸۳ کلنگ آن به زمین خورد. اما بهرغم هزینههای چند میلیارد دلاری و چند صد میلیارد تومانی اعتبارات ملی و استانی این کارخانه به بهرهبرداری نرسید و عقد قرارداد با کشورهایی چون آلمان، چین و ارمنستان هم نتوانست چرخ این کارخانه را راه بیندازد.
کارخانه نفلین سینیت سراب در حالی با رکود ساخت ۲۵ ساله روبهرو بود که به تاکید مسوولان در حال حاضر میتواند سالانه از خروج یک میلیارد دلار ارز از کشور برای واردات پودر آلومینا جلوگیری کند.
آلومینیوم از جمله کالاهای در فهرست تحریمهای آمریکا علیه ایران است و تولید آلومینا از صنایع راهبردی بهشمار میآید و تنها معدن نفلین سینیت کشور برای تولید آلومینا با ظرفیت ۳۰ میلیارد تن در شهرستان سراب در ۱۳۰ کیلومتری شرق تبریز واقع شده، آن هم در حالی که منابع آلومینا در ایران و جهان محدود است و در آذربایجان و شهر سراب به وفور این ماده معدنی یافت میشود.