تاریخ: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۲۳
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۷۱۲۳۱
سرویس خبر : زمین شناسی
مدیر کل‌ منابع طبیعی خراسان‌ جنوبی:

۲۸ کانون فرسایش بادی حساسیت کار در حوزه معدن را افزایش داده است

می متالز - مدیر کل‌ منابع طبیعی خراسان‌ جنوبی گفت: وجود ۲۸ کانون فرسایش بادی در خراسان‌ جنوبی حساسیت کار در حوزه معدن را افزایش داده است.
۲۸ کانون فرسایش بادی حساسیت کار در حوزه معدن را افزایش داده است

به گزارش می متالز، علیرضا نصرآبادی، در جلسه کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: خراسان‌جنوبی ویژگی‌هایی دارد که این ویژگی‌ها موجب شده در پاسخ به استعلامات مرتبط با معادن حساسیت‌های بسیاری وجود داشته باشد.

مدیر کل‌ منابع طبیعی خراسان‌جنوبی ادامه‌ داد: این حساسیت‌ها نه به واسطه مخالف با تولید و سرمایه‌گذاری در منطقه بلکه به واسطه ویژگی‌های خاص استان از جمله قرار داشتن ۲۸ تا ۳۵ کانون بحرانی فرسایش بادی در خراسان‌جنوبی است که بسیار حائز است.

نصرآبادی افزود: در خراسان‌جنوبی سه میلیون و ۱۰۰ هزار تا چهارمیلیون ۱۰۰ هزار هکتار تحت تأثیر فرسایش شدید بادی قرار دارد که در حقیقت حدود یک سوم مساحت استان را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه ما دومین استان بیابانی کشور و در بین پنج استان درگیر مشکل گرد و غبار هستیم، گفت: همه این مسائل موجب شکندگی پوشش گیاهی خراسان‌جنوبی شده که همه این موارد موجب حساسیت فعالیت‌های صنعتی و معدنی در این منطقه شده است.

مدیر کل‌ منابع طبیعی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اگر دغدغه‌ای در زمینه جانمایی معادن در خراسان‌جنوبی وجود دارد به واسطه همین شکندگی پوشش گیاهی است.

نصرآبادی با تأکید بر اینکه خراسان‌جنوبی تنوع معدنی دارد که می‌تواند موجب اشتغال‌زایی شود، بیان‌کرد: از سال ۹۱ تا پایان ۹۴ درصد پاسخگویی به استعلامات حوزه معدن ۳۸.۵ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه از سال ۹۱ تا پایان مهرماه ۹۸ از حدود چهار هزار و ۲۷۶ استعلام معدنی با بیش از با هزار و ۹۱۶ استعلام (حدود ۴۵ درصد) موافقت شده است؛ ادامه داد: با ۵۵ درصدی باقیمانده یا درحال بررسی است و یا متقاضی انصراف داده و یا واجد صلاحیت نبوده است.

مدیر کل‌ منابع طبیعی خراسان‌جنوبی یادآور شد: از سال ۹۵ تا ۹۷ درصد پاسخگویی مثبت به استعلامات معدنی در خراسان‌جنوبی به ۶۰ درصد رسیده است.

نصرآبادی با اشاره به اینکه مواردی چون تعریف دقیق بیشه‌زار باید مشخص شود، گفت: می‌توان با هماهنگی و همفکری بسیاری از مشکلات و مسائل پیش رو را حل و فصل کرد.

وی با تأکید بر اینکه گونه‌های ممنوع القطعی چون بنه در خراسان‌جنوبی داریم، اظهار کرد: در موضوع معادن در راستای حفظ پوشش گیاهی و لطمه نخوردن به عرصه‌های منابع طبیعی باید نوع استخراج نیز مشخص و معین کرد.

مدیر کل‌ منابع طبیعی خراسان‌جنوبی بیان‌ کرد: معدن‌کاران و سرمایه‌گذاران باید به این نکته توجه داشته باشند که مخالفت ما با کار در کانون بحرانی فرسایش به واسطه سهولت ادامه‌کار خود معدن‌کاران است.

عناوین برگزیده