تاریخ: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۱۳
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۷۱۵۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر ریسک تامین سرمایه امید مطرح کرد؛

تاثیر بودجه و نرخ ارز بر روند آتی بازار سهام

می متالز - مدیر سرمایه گذاری و بازارگردانی تأمین سرمایه امید، مهمترین فاکتورهای موثر بر بازار و تغییرات قیمتی سهام در روزها و هفته های آتی را تشریح کرد.
تاثیر بودجه و نرخ ارز بر روند آتی بازار سهام

به گزارش می متالز، احسان عسکری  اظهار داشت: بازار سرمایه به دلیل ماهیت تأثیر پذیری از متغیرهای مختلف ممکن است مسیرهای متفاوتی را در آینده در پیش بگیرد و لذا پیش بینی بلندمدت آن با پیچیدگی همراه است؛ ولی در خصوص وضعیت آن تا پایان سال ۱۳۹۸ باید اذعان کرد مباحث طرح شده در لایحه بودجه سال آینده کشور و تصمیمات و مصوبات بودجه ای مجلس شورای اسلامی در شکل گیری روند آتی بازار سهام تاثیر بسزا و غیرقابل انکاری دارد.

مدیر ریسک و مهندسی مالی تامین سرمایه امید افزود: در کنار این موضوع، گزارش های ۹ ماهه شرکت ها نیز فاکتور تاثیرگذاری بر روند آتی بازار خواهد بود. عواملی مانند روند قیمت ارز، تغییرات در نرخ تورم، شرایط سیاسی منطقه و موضوعاتی از این دست هم بر بازار سرمایه تاثیر داشته و بر شکل گیری روند سهیم هستند.

عسکری در خصوص دلایل نوسان دلار و خروج از کانال تعادلی هم گفت: یکی از دلایل کاهش ارزش پول ملی، افزایش ریسک سیاسی است. اتفاقاتی که اخیرا درپی اصلاح نرخ بنزین در کشور شاهد بودیم، به نوعی ریسک سیاسی و اجتماعی را در کشور افزایش داد و از این رو تقاضای سفته بازانه در بازار ارز شکل گرفت و قیمت ارز را در بازار آزاد با رشد مواجه کرد.

وی افزود: مهمترین دلیل افزایش قیمت ارز این موضوع بود، زیرا شاهد هستیم که روند قیمت ارز پس از شکل گیری آرامش با کاهش مواجه شده است و انتظار می رود قیمت ارز مجدداً به سطوح ماه گذشته بازگردد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص مهمترین دلایل افزایش حجم معاملات گفت: اصلاح قیمت ها و شاخص های بورس ضرورتی است که تمامی فعالان بازار سرمایه بر آن توافق دارند. طبیعتاً در زمان اصلاح قیمت ها در بازار، حجم معاملات کاهش می یابد؛ زیرا دارندگان منابع نقدی منتظر اتمام اصلاح و دارندگان سهام منتظر رشد قیمت ها برای فروش هستند. بنابراین می شود انتظار داشت با تداوم افزایش ارزش معاملات، اصلاح این مقطع از بازار به پایان رسیده است و بازار می تواند رشد مناسبی در هفته های آتی داشته باشد.

عسکری همچنین در پاسخ به این سوال که تحریک انتظارات تورمی به دنبال صعود اخیر دلار، چه اثراتی بر تقاضا در بازار ها به ویژه بازار سهام خواهد گذاشت، اظهار داشت: همان طور که اشاره شد چون انتظار رشد قیمت ارز در وضعیت فعلی وجود ندارد بنابراین تحلیلگران ترجیح می دهند در برآوردهای خود قیمت های فعلی را مدنظر قرار دهند؛ لذا در شرایطی که قیمت ارز رشد کرده و در پله ای بالاتر به ثبات برسد قطعا تحلیل ها متفاوت بوده و انتظارات تورمی ناشی از آن بر بازار سرمایه به مانند بازارهای کالایی تاثیر گذار می شود.

وی افزود: تجربه نشان داده تا زمانی که شرکت های پذیرفته شده در بازار، قیمت های جدید ارز را در گزارش های خود اعمال نکنند، نمی توان انتظار داشت در میان مدت و بلندمدت قیمت سهام تحت تاثیر قیمت انتظاری ارز قرار گیرند، اگر چه احتمال نوسانات مقطعی همواره وجود خواهد داشت.

عسکری در ادامه این گفت و گو با اشاره به فعالیت های معاملاتی بازار پایه گفت: بحث فعالیت معاملاتی سرمایه گذاران در بازار پایه یکی از مباحث داغ بازار سرمایه در ماه های اخیر بوده است. با توجه به این که سازمان بورس و اوراق بهادار و فرابورس ایران با اصلاحات مقررات معاملاتی و اجازه به صندوق ها و حرفه ای های بازار جهت عمق بخشیدن به بازار پایه و کاهش نوسانات در این بازار اقدام کرده اند، لذا ریسک فعالیت در آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

مدیر ریسک و مهندسی مالی تامین سرمایه امید ادامه داد: باید در نظر داشت که افزایش نظارت از طریق سیستم های نظارتی پیشرفته و به روز و جلوگیری از دستکاری در قیمت ها و فریب بازار باید همواره مدنظر ناظران و قانون گذاران بازارها باشد. همچنین ارایه طرح های تشویقی برای انتقال شرکت های بازار پایه به بازارهای بالاتر موجب می شود سهامداران عمده این شرکت ها با رعایت الزامات نسبت به این انتقال اقدام کنند.

عسکری متذکر شد: موضوع دوم، آموزش به سرمایه گذاران جدیدالورود به بازار است که در وهله اول اقدام به سپردن منابع مالی خود به خبره های بازار مالی شامل شرکت های مدیریت دارایی کنند و پس از گذراندن دوره های آموزشی مناسب اقدام به سرمایه گذاری مستقیم کنند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: به نظر می رسد در ماه های اخیر سرمایه گذارانی در بازار پایه فعال بودند که دیدگاه کوتاه مدت داشته و قصد خروج از آن را پس از کسب بازدهی مقطعی دارند. در مقابل ایشان، سرمایه گذاران با تجربه و حرفه ای  که همواره از فعالان دائمی بازار سهام بوده و در دارایی های خود سهام را جزو یکی از طبقات دارایی تعریف کرده اند، به این بازارها ورود نمی کنند زیرا  ایشان به دنبال کسب  منافع بلندمدت هستند و برای آن برنامه ریزی مناسب دارند.

مدیر ریسک و مهندسی مالی تامین سرمایه امید در پایان به فعالان بازار پایه توصیه کرد که برای سرمایه گذاری از خدمات شرکت های مشاوره سرمایه گذاری و همین طور از شرکت های مدیریت دارایی مانند صندوق ها و سبدگردان ها بهره بگیرند و سعی کنند از ورود به بازارهای پرریسک اجتناب کنند.

عناوین برگزیده