تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۳۹
بازدید: ۲۲۷
کد خبر: ۷۱۵۹۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
خلیل قاسمی:

تسهیل تامین مواد اولیه صنایع فولادی هرمزگان

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: تکمیل زنجیره تولید فولاد در استان، جلوگیری از صادرات مواد اولیه با اعمال عوارض 25 درصدی و تحویل محصولات با قیمت صادراتی سه سناریویی در تامین مواد اولیه است.
تسهیل تامین مواد اولیه صنایع فولادی هرمزگان

به گزارش می متالز، خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان  در خصوص مشکلات اصلی تولیدکننده‌ها به ویژه تولیدکنندگان هرمزگانی اذعان داشت: مشکل اساسی که تولیدکننده ها با آن درگیر هستند، صادرت مواد خام و خام فروشی است که این روزها نیز با شدت در حال انجام است.

مالیات 25 درصدی بر صادرات مواد اولیه

وی ادامه داد: چندی است که بخش‌نامه اعمال مالیات 25 درصدی بر صادرات مواد اولیه از طرف معاونت معدنی و سازمان توسعه تجارت به گمرکات ابلاغ شده است و امید داریم با اعمال این مالیات، مشکلات واحدهای تولیدی در رابطه با تامین مواد اولیه مرتفع شود.

 

امید به آینده‌ی هرمزگان

قاسمی درباره تامین مواد اولیه در صنایع فولادی استان بیان داشت: ما تولید کننده آهن مگنتیو نیستیم و در واقع از زنجیره شروع کردیم که با ورود واحد گندله سازی مادوکش، قسمتی از مشکل رفع می شود و با ورود طرح کنستانتره رضوان بخش دیگری از مشکل حل خواهد شد و عملا چرخه تولید فولاد در استان کامل می شود و تامین مواد اولیه به داخل استان محدود خواهد شد.

آشکارسازی ذخایر مواد اولیه

وی در رابطه با ذخایر اولیه در استان تشریح کرد: در این زمینه از ذخایر خوبی بر خوردار هستیم، اما چون از میزان این ذخایر مطلع نبودیم، مطالعه‌ای در پهنای چهار هزار و 200 کیلومتر مربعی صورت گرفت که از این مطالعات میزان ذخیره سنگ آهن در استان نیز برای ما آشکار شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: با توجه به هم جواری این پهنه با پهنه‌ی گهر سیرجان، امیدواریم بتوانیم به آهن مگنتیو نیز دست پیدا کنیم.

خلیل قاسمی اذعان داشت: ساختار زمین شناسی این منطقه نشانگر این است که آهن هماتید به وفور در پهنه یافت خواهد شد و شایان ذکر است که تکنولوژی استخراج آن را نیز در اختیار داریم.

 

حل تقریبی مشکلات واحدهای فولادی

وی با اشاره به شروع به کار واحد فراوری در دو معدن بزرگ استان، افزود: در معدن رضوان حدود 50 درصد پیشرفت فیزیکی صورت گرفته است و سرمایه گذار وعده داده است که تا پایان سال جاری کار به اتمام رسد.

قاسمی عنوان کرد: اگر وعده سرمایه گذار تحقق یابد و تا پایان سال سنگ آهن استخراج شود، واحد گندله سازی مادوکش که بنا است تا دی ماه به بهره برداری رسد، می توان گفت مشکل تامین خوراک شرکت های فولادی در استان نه به طور کامل ولی تا حد زیادی حل خواهد شد.

وی افزود: با استخراج این حجم از سنگ آهن تمام مشکلات تامین خوراک فولاد حل نخواهد شد و برای رفع این مشکل باید صادرات سنگ آهن از استان های کرمان، خراسان و یزد متوقف شود.

فروش به قیمت صادرات

وی گفت: البته پیشنهاد دیگری نیز عنوان شده است تا هم وزارتخانه و هم واحدهای سنگ آهن، این ماده را به قیمت صادراتی در اختیار واحد های تولید کننده فولاد قرار دهند تا اشتغال و تولید در این واحد ها که در منطقه ویژه قرار گرفته اند، ادامه داشته باشد.

قاسمی ادامه داد: اگر این اتفاق رخ دهد، حداقل ارزش اشتغال حفظ خواهد شد، به این معنا که واحد فولادی که به طور مثال زیرظرفیت اسمی با 40 یا 50 درصد در حال تولید هستند، می توانند این میزان را به بالغ بر 70 درصد برساند که طبیعتا ارزش صادراتی و ارز آوری در محصول نهایی بیشتر از مواد اولیه خواهد بود.

 

سه سناریوی متفاوت

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان با بیان این که برای تامین مواد اولیه شرکت های فولادی سه سناریو تعریف شده است، تشریح کرد: تکمیل زنجیره تولید فولاد در استان با استفاده از آهن هماتید، جلوگیری از صادرات با اعمال عوارض 25 درصدی و تحویل محصولات صادراتی کنسانتره به واحد های فراوری در استان با قیمت صادراتی، سه سناریویی است که به استاندار پیشنهاد شده است.

وی در رابطه با به کارگیری هر کدام سناریوها اذعان کرد: سناریوی اول که متولی آن خود ما هستیم و در حال انجام آن هستیم، مورد دوم که پذیرفته و مصوبات آن نیز ابلاغ شده است، سناریو سوم نیز در دست بخش خصوصی است.

خلیل قاسمی در پایان گفت: در رابطه با سناریوی سوم پیشنهاد هنوز به اتمام نرسیده، زیرا کارخانه متعلق به بخش خصوصی است و باید این بخش به اعطای این تولیدات به واحدهای فراوری در استان یا دیگر استان های کشور رضایت دهد که این اتفاق باعث ایجاد ارزش افزوده درکشور خواهد شد و احتمال قبول این سناریو زیاد است.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده