تاریخ: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۹
بازدید: ۴۰۵
کد خبر: ۷۱۸۱۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

دلایل دولتی ماندن مجتمع سنگان/ واردات 70 درصدی ماشین‌آلات معدنی

می متالز - مدیرعامل مجتمع سنگان با اشاره به دلایل دولتی ماندن این مجتمع صنعتی گفت: در اجرای طرح‌ های توسعه‌ای 60 تا 70 درصد مجموعه‌های ماشین‌آلات، وارداتی هستند.
دلایل دولتی ماندن مجتمع سنگان/ واردات 70 درصدی ماشین‌آلات معدنی

به گزارش می متالز، علی همتی در یک نشست خبری اظهار داشت: ظرفیت مجتمع سنگان تا پایان سال افزایش می‌یابد به طوری که 12.5 میلیون تن به ظرفیت تولید کنسانتره و 10 میلیون تن به ظرفیت تولید گندله اضافه می‌شود. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 7 هزار نفر در مجتمع سنگان مشغول به کارند، افزود: با  اجرای طرح های جدید 1100 نفر دیگر نیز در مجتمع سنگان مشغول به کار خواهند شد و در عین حال، افتتاح دو کارخانه طی سال جاری نیز تعداد نیروی شاغل در  این مجتمع را هزار نفر افزایش می‌دهد. به این ترتیب تا پایان سال بیش از 9 هزار نفر در مجتمع سنگان مشغول به کار خواهند بود.

همتی با بیان اینکه در حال حاضر ذخایر فعلی ما 1.3 میلیارد تن است، گفت: سال گذشته 110 میلیارد تومان حقوق دولتی پرداخت کردیم. 

وی با اشاره به استخراج و باطله‌برداری از ذخایر سنگ آهن سنگان گفت: این کار در دو گروه طی سال جاری صورت خواهد گرفت که اولین قرارداد در 20 آبان امسال منعقد شد و قرارداد دوم نیز طی دو روز آینده به امضا خواهد رسید. به طوری که طی 5 سال آینده بیش از 300 میلیون تن باطله‌برداری انجام شود و 130 میلیون تن تولید سنگ آهن نیز برای ارائه به مجموعه‌های فولادی منطقه صورت گیرد. 

اجازه صادرات نداریم

وی همچنین با بیان اینکه مجتمع سنگان اجازه صادرات سنگ آهن ندارد، افزود: سنگ آهن تولیدی به شکل دانه‌بندی شده به مجتمع‌های فولادی داخلی ارائه می‌شود و یا با تبدیل به کنسانتره در مجتمع سنگان مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

مدیرعامل مجتمع سنگان ادامه داد: اگر دولت اجازه دهد سنگ آهن تولیدی را به مجتمع‌های فولادی نیازمند در سطح کشور ارائه خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای اجرای پروژه‌های جدید نیازمند واردات تجهیزات هستیم؟ نیز گفت: یک سری قطعات مورد نیاز در ساخت تجهیزات در داخل تولید می‌شوند اما همچنان در تامین برخی تجهیزات نیازمند واردات هستیم به طوری که 60 تا 70 درصد مجموعه‌های ماشین‌آلات وارداتی هستند.

وی ادامه داد: البته در زمینه داخلی سازی تجهیزات نیز اقداماتی انجام شده از جمله اینکه بخشی از باطله‌های سنگان با استفاده از تجهیزات داخلی پرعیارسازی خواهند شد.

دلیل دولتی ماندن سنگان

همتی در پاسخ به سوال دیگر در مورد خصوصی‌سازی مجتمع سنگان نیز گفت: در مجتمع‌های بزرگ فولادی باید یک دوره انتقال سرمایه شکل گیرد و در مجتمع سنگان نیز باید این اتفاق بیفتد. در حال حاضر سنگان بزرگترین ذخیره سنگ آهن کشور محسوب می‌شود که 10 سال است کار استخراج آن به شکل جدی صورت می‌گیرد. 

وی با اشاره به انعقاد قرارداد 5 ساله باطله‌برداری از این ذخایر گفت: برای خصوصی‌سازی باید سرمایه‌گذاران بتوانند در آنجا اجرای عملیات داشته باشند و در عین حال باید در مردم منطقه نیز آمادگی ذهنی ایجاد شود. 

مدیرعامل مجتمع سنگان تاکید کرد: دولت فعلاً به سمت باطله‌برداری از طریق بخش خصوصی پیش رفته است. 

وی تصریح کرد: طی دو سال گذشته بحث واگذاری سنگان مطرح شده اما کار گره خورده بود و با وجود برگزاری سه مرتبه مناقصه، به نتیجه نرسید. 

همتی همچنین با بیان اینکه سنگان به عنوان عسلویه شرق شناخته می‌شود، گفت اتفاقات بزرگی در این منطقه می‌افتد و طی دو ماه آینده افتتاح دو کارخانه بزرگ را  توسط رئیس‌جمهور خواهیم داشت. 

وی در مورد احداث فرودگاه در این منطقه نیز گفت: رئیس سازمان توسعه معادن برای ایجاد فرودگاه به مردم قول داده بود اما این کار هزینه زیادی دارد و فعلا جزء اولویت‌های اول نیست. باید منتظر باشیم تا سرمایه‌گذاران آمادگی بیشتری برای این کار پیدا کنند.

عناوین برگزیده