به گزارش می متالز، پریسا عابدپور اظهار داشت: طی سالهای قبل عملیات معدنی و احداث واحد فرآوری طلا در مساحت 100 هکتار از معدن طلای «زرشوران» تکاب شروع شده بود که هماکنون طرح توسعه 40 هکتاری به این میزان افزوده شده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات صورت گرفته در معدن طلای «زرشوران» تکاب اضافه کرد: بهینهسازی، سیستمهای فرآوری کارخانه با تمرکز بر روی افزایش راندمان، انجام مهندسی معکوس و ساخت تمامی قطعات و تجهیزات کارخانه، بررسی و امکانسنجی استحصال فلزات همراه (آنتیموان و تیتانیوم)، همکاری با مراکز آموزش عالی جهت انجام پروژههای دانشجویی، امکانسنجی انجام مطالعات جداسازی و استحصال آرسنیک و برنامه ایجاد مرکز تحقیقات و مطالعات طلای کشور از آن جمله است.
وی افزود: معدن طلای «زرشوران» تکاب بزرگترین معدن طلای خاورمیانه به شمار میرود که 30 درصد از ذخایر طلای کشور در آن نهفته است و در حال حاضر حدود 700 نفر در این معدن و کارخانه طلای آن مشغول به کار هستند.
وی گفت: مرحله نخست طرح ساخت کارخانه فرآوری و استحصال طلای «زرشوران» با سرمایه گذاری حدود 2 هزار میلیارد ریال و ظرفیت اسمی تولید سالانه سه تن طلا در آبان سال 1393 به بهرهبرداری رسید.
«عابدپور» در خصوص وضعیت معادن استان نیز اظهار داشت: هماکنون 68 نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد، 51 نوع در آذربایجانغربی در مرحله اکتشاف و بهرهبرداری قرار دارد و شامل انواع سنگهای زینتی، طلا، چیتان، باریت، سلیس و پوکه معدنی است.
وی اضافه کرد: در آذربایجانغربی 469 معدن فعال وجود دارد و پنجهزار و 270 نفر نیز به صورت مستقیم در معادن آن مشغول فعالیت هستند.
معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با بیان اینکه ذخیره معادن استان بیش از 16 هزار تُن برآورد شده است، ادامه داد: تاکنون بیش از سه هزار و 550 میلیارد ریال در معادن آذربایجانغربی هزینه شده است.
معدن طلای «زرشوران» در کنار روستایی به همین نام در شهرستان تکاب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است و با 110 تن ذخیره طلای خالص، بالاترین ظرفیت تولید طلا در کشور را دارد.
کارخانه تولید طلای زرشوران نیز که در جوار این معدن ساخته شده، بزرگترین واحد تولید طلا در کشور است.
شهرستان تکاب به خاطر دارا بودن 2 معدن بزرگ طلا در مناطق آغدره و زرشوران، به عنوان قطب تولید طلا در کشور شناخته میشود.