به گزارش می متالز، گروههای اصلی شرکت کننده
این نمایشگاه در ۶ گروه برگزار شد. در بخش آهن و فولاد، صنایع تولید مواد اولیه و مواد معدنی، فولاد خام و آلیاژهای آهن، کارخانجات آهن و فولاد، تجهیزات و ماشین آلات صنایع فولاد و انواع محصولات فولادی به نمایش درآمد.
بخش ریختهگری، قالبسازی، آهنگری و ماشین کاری شامل انواع روشهای ریخته گری و قالب سازی ، آهنگری و فورج، ماشین کاری و دریلینگ، آب کاری و پوشش دهی، جوش کاری و تجهیزات جوش و انواع روشهای برش کاری بود.
در بخش فلزات غیرآهنی، نمایشگاه میزبان تولید کنندگان آلومینیوم، مس، سرب، روی و انواع فلزات گرانبها شامل طلا، نقره، پلاتین و تیتانیوم بود و مسائلی نظیر اکتشاف و استخراج فلزات غیرآهنی، فرآوری فلزات و تولید محصولات فلزی غیرآهنی در آن مورد توجه قرار گرفت. یکی از شرکتکنندگان بزرگ در این بخش از نمایشگاه، شرکت ملی صنایع مس ایران بود که به عنوان سومین شرکت بزرگ بازار سرمایه در بخش فلزات غیرآهنی نمایشگاه حضور داشت.
انواع مواد معدنی فلزی و غیرفلزی، انواع زغالسنگ و کک، مشاوره و ژئوتکنیک، اکتشاف، حفاری و استخراج، انواع تجهیزات معدن، ماشین آلات سنگین حوزه معدن، کانه آرایی و فرآوری و پیمانکاری معادن، قسمتهای مختلف بخش معدن و صنایع معدنی بودند.
بخش دیگری از این نمایشگاه نیز به موضوع کورهها، نسوزها و سرامیکهای صنعتی اختصاص داشت که در آن انواع کورههای صنعتی، سرامیکها، نسوزهای شکل دار و بی شکل، عایقها و مواد الیافی و قطعات و تجهیزات نسوز به نمایش گذاشته شده بود.
برای بخش پروژههای صنعت و معدن این نمایشگاه نیز موضوعاتی نظیر انواع پروژههای معدنی، صنایع فولاد و فلزات غیرآهنی، نیروگاهی، راهسازی و عمرانی، تکمیل پروژه و طرحهای توسعهای، پروژههای تحقیقاتی صنعتی، سرمایهگذاری و تامین مالی پروژه، خدمات پیمانکاری، بیمه، مشاوره و… در نظر گرفته شده بود.
البته با تمام این اوصاف، شرکتهای فولادی و زیرمجموعههای آنها حضور پررنگ تری در این نمایشگاه از خود نشان دادند و نظر تعداد بیشتری از بازدید کنندگان را نیز جلب کردند.
نمایشگاه شانزدهم ایران متافو با حضور خداداد غریب پور، رئیس هیات عامل ایمیدرو، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی، حمید رضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و کسری غفوری مدیرعامل شرکت فولاد خراسان افتتاح شد. چند ساعت اول شروع به کار نمایشگاه، مطابق معمول با بازدیدهای فرمالیته مسئولان برگزاری از برخی غرفهها، گپ وگفت با مدیران عامل شرکتهای بزرگ حاضر در نمایشگاه و همین طور گرفتن عکس یادگاری جلوی تعدادی از غرفهها، آن هم در میان خیل خبرنگاران و عکاسان که فرصت را برای گرفتن خبر مغتنم میدانستند، گذشت. البته چند ساعت بعد و با رفتن مسئولان وزارتی و مدیران صاحبخبر، وضعیت نمایشگاه به حالت عادی بازگشت.
حضور مسئولان حوزههای مختلف در نمایشگاهها و نقل قولهای آنها، معمولا سوژههای داغ خبری خبرگزاریها و رسانهها را آماده میکنند که نمایشگاه متافو نیز از این قاعده مستثنی نبود:
خداداد غریب پور در جمع خبرنگاران از فعالیتهای ایمیدرو در حوزه دانش، همکاری با دانشگاههای بزرگ کشور نظیر صنعتی شریف، تهران و امیرکبیر و قراردادهای منعقد شده همکاری در این حوزه خبر داد. رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین اعلام کرد که پژوهشها به سمت بومی سازی و تقاضا محور شدن پیش رفته و تعداد طرحها در نیمه اول امسال، نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
محور گفت وگوهای مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، بیشتر حول محور اجرایی شدن طرحهای این شرکت بود. ملا رحمان در این مورد گفت: ما امسال طرحهای مهمی را در دست اجرا داشتیم که از آن جمله میتوان به طرح ۲.۵ میلیون تنی تولید آهن اسفنجی، طرح ۱.۲ تنی فولاد و راه اندازی طرح نیروگاه ۱۶۰ مگاولت اشاره کرد. وی همچنین بر ثبت رکوردهای تولید گندله، کنسانتره و سنگ آهن در سال جاری در این شرکت تاکید داشت و از افزایش بیش از یک درصدی تولید این شرکت نسبت به سال گذشته خبر داد.
آنچه بیش از همه در گفت گوهای مدیرعامل و مسئولان شرکت فولاد مبارکه به گوش میرسید، صحبت درباره اشاره به طرح نورد دو در این مجتمع بود که بهره برداری از آن ۴٫۵ میلیون تن به ظرفیت نورد کشور اضافه میکند. البته افزایش میزان فروش و سود آوری فولاد مبارکه، از دیگر مواردی بود که عظیمیان و مسئولان فولاد مبارکه در صحبتهای خود به آن پرداختند.
مجتمع فولاد خراسان و مدیرعامل جوان آن، در این دوره از نمایشگاه مورد توجه بسیاری از خبرنگاران حوزه صنعت قرار گرفت. یکی از مهمترین اخبار این شرکت که در گفت وگوهای خبری مورد توجه قرار میگرفت، ثبت رکوردهای تولید این مجتمع در یک ماه اخیر بود. البته پروژه کنسانتره سازی معدن سنگان هم از دیگر موضوعاتی بود که کسری غفوری در مصاحبههای خود به آن اشاره میکرد.
اگرچه منصور یزدی زاده، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در روز افتتاحیه در نمایشگاه متافو حضور نداشت ولی این موضوع باعث نشد که خبرنگاران و اصحاب رسانه در روز دوم نمایشگاه از حضور او در غرفه ذوب آهن غافل شوند. موضوع داغ گفت وگوهای مرد سال فولاد ایران با خبرنگاران پرسش و پاسخ درباره اظهار نظر روزهای پیش وی در خصوص لزوم افزایش عوارض صادرات سنگ آهن تا ۴۰ درصد بود.
یزدیزاده در این خصوص، گفت: شرکتهای فولاد سازی با شرکتهای معدنی دشمنی ندارند و آنچه که نمایندگان شرکتهای فولاد سازی درباره افزایش عوارض صادرات سنگ آهن و خام فروشی پیشنهاد میکنند، در راستای تاکید بر رونق تولید ملی است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تاکید داشت که تامین نیاز شرکتهای فولاد سازی داخلی به سنگ آهن باید در اولویت قرار گیرد و بعد از تامین نیاز داخلی، مازاد تولید این ماده اولیه حتی بدون در نظر گرفتن عوارض، صادر شود.
اگرچه شانزدهمین نمایشگاه ایران متافو بعد از چهار روز برگزاری، به کار خود پایان داد اما هنوز بازار اظهارنظرها در خصوص ماهیت و نحوه برگزاری آن گرم است. عدهای اعتقاد دارند که هزینههای نمایشگاهی و مشکلات شرکتهای کوچکتر مانع از حضور آنها در این نمایشگاه میشود، گروهی هم معتقدند فشردگی زمان برگزاری نمایشگاه، مجال گپ وگفتهای تخصصی را از فعالان صنعت میگیرد و برخی آن را به عنوان یک نمایشگاه داخلی قبول دارند؛ خلاصه اینکه هر کارشناس و صاحبن ظر در باب مزایا و معایب متافو سخنی میگوید؛ اما اگر از حق نگذریم باید گفت که حضور مستمر شرکتهای کوچک و بزرگ در دورههای مختلف این نمایشگاه، حاکی از تاثیر مثبت آن در صنایع فلزی است و باید دید آیا شرکتهای فعال در صنایع فلزی، امسال نیز بازخورد مثبتی از حضور در این نمایشگاه خواهند داشت یا نه؛ موضوعی که برای پی بردن به آن باید مدتی صبر کرد.