تاریخ: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۳۹
بازدید: ۳۲۳
کد خبر: ۷۲۱۹۱

مجلس از رونق زیست بوم فناوری و نو آوری در کشور حمایت کند

می متالز - معاون علمی و فناوری رییس‌ جمهوری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: خواسته ما از مجلس حمایت از زیست بوم فناوری و نو آوری است. برای رونق آن نیاز به حمایت و مشارکت همه و ایجاد حرکتی جمعی است.
مجلس از رونق زیست بوم فناوری و نو آوری در کشور حمایت کند

به گزارش می متالز، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد و درباره رشد زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور و حرکت به سمت اقتصاد دانش‌ بنیان سخن گفت.

ستاری در ابتدا از رییس، هیات رییسه و نمایندگان مجلس در حمایت از قانون حمایت از موسسات و شرکت‌های دانش بنیان تشکر و قدردانی کرد و گفت: صحبت از اقتصاد دانش‌ بنیان یعنی آینده کشور. از وابستگی ایران به نفت بیش از صد سال می گذرد. اتفاقی که باعث وابستگی اقتصاد به پول نفت و واردات محصولات شد. واژه «نفرین منابع» نیز گویای این مطلب است و درباره کشورهای وابسته به منابع زیرزمینی کاربرد دارد. وابستگی به نفت باعث شد سرمایه‌های اصلی که همان نیروی جوان و خلاق بود فراموش شوند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: از آغاز فعالیتم در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری‌ها برای ایجاد زیست بوم دانش‌ بنیان در کشور پیگیری شد. در سال‌های اولیه قانون حمایت از موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود حالت اجرایی گرفت.

ستاری قانون حمایت از موسسات و شرکت‌های دانش‌ بنیان را یکی از مترقی‌ترین قوانین تصویب شده توسط مجلس شورای اسلامی دانست و افزود: پافشاری برای اجرای این قانون به نتایج درخشانی رسید که فعالیت ۴ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان با بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان فروش را شامل می‌شود. در این زیست بوم بیش از ۳۰۰ هزار شغل به صورت مستقیم ایجاد شده است. البته این میزان فروش برای سال گذشته است و سال جاری قطعا شاهد رشد خوبی در این حوزه می‌شویم.

رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین گفت: در این ۵ سال شاهد شکل گیری این زیست بوم در کشور بودیم. دانشگاه‌ها با تامین نیروی انسانی بخشی از این زیست بوم هستند اما آنها به علت ساختارها نمی‌توانند نیروی انسانی را به صورت مستقیم وارد این زیست بوم کنند. به همین دلیل مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری در دانشگاه‌ها ایجاد شده است. حتی در محروم‌ ترین دانشگاه‌ها نیز این مراکز وجود دارند.

ستاری استارت آپ‌ها را بازیگر دیگر این زیست بوم دانست و بیان کرد: استارت آپ‌ها نیز تامین نیروی انسانی این زیست بوم را بر عهده دارند. بیش از ۶ هزار استارت آپ در کشور در حال حاضر مشغول فعالیت هستند. اما شکل گیری و تقویت این زیست بوم موضوع مهم است. زیست فناوری، فناوری نانو، فناوری اطلاعات و حوزه سلول‌های بنیادی بزرگترین بخش این زیست بوم است که نسل جدیدی از کارآفرینان را به اقتصاد کشور تزریق می‌کنند. امسال رشدی بیش از ۵۰ درصد را در این زیست بوم مشاهده می‌کنیم. رشدی که هر سال به صورت توانی ادامه دارد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تغییر تفکر در جامعه  را عامل رونق بیشتر این زیست بوم دانست و افزود: سرمایه کشور نیروی انسانی خلاق است که همه باید به آن توجه کنند و در این حوزه نیاز به فرهنگ سازی داریم. معاونت علمی و فناوری با همکاری وزیران در حوزه‌ های مختلف رشد خوبی را شاهد بوده است.

رییس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش‌ بنیان با بیان اینکه شرکت‌هایی در زیست بوم حوزه دارو وجود دارند که چند صد میلیارد در خطوط تولید خود سرمایه گذاری می‌کنند گفت: خواسته ما از مجلس حمایت از این زیست بوم است. برای رونق آن نیاز به حمایت و مشارکت همه و ایجاد حرکتی جمعی است. سالی حدود ۷۰۰ نخبه از صد دانشگاه برتر دنیا به کشور بازمی‌گردند و جذب این زیست بوم می‌شوند. این افراد منتورهای این زیست بوم هستند. با این اقدامات خروج افراد تحصیل کرده مستعد از کشور تقریبا به عدد صفر نزدیک شده است.

به گفته ستاری، هیچ کشور اروپایی این ظرفیت را در نیروی انسانی همچون ایران ندارد. پس این پتانسیل را باید تبدیل به اقتصاد کنیم. معاونت علمی و فناوری نیز در این راستا گام برمی‌دارد تا شاهد شکوفایی اقتصاد دانش بنیان باشیم.

محیط کسب و کار در کشور به علت وابستگی صد ساله به نفت دارای مشکلاتی است. هیچ کشوری در اقتصاد دانش بنیان رشد نکرده مگر با صیانت از بازار خود باید در قوانین به این نکته توجه کرد. شرکت‌های دانش‌ بنیان سربازان خط مقدم این حوزه هستند که باید برای تقویت زیست بوم حمایت شوند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه رونق این زیست بوم راهکاری برای مبارزه با تحریم‌ها است گفت: در بودجه امسال تمهیدات خوبی از سوی دولت برای این بخش دیده شده است که لازم است مجلس شورای اسلامی  هم حمایت کند تا اتفاقات جدی در حوزه مبارزه با تحریم‌ها ایجاد شود. دولت به طور جدی از این حوزه حمایت می‌کند. راه اندازی کارخانه‌های نو آوری در کشور و حتی مناطق محروم مورد توجه رییس جمهوری است تا جوانان خلاق جذب شوند و ایده‌های خود را پیاده سازی کنند. در این صورت تحولات جدی در اقتصاد ایجاد می شود. اگر آموزش به اقتصاد متصل نشود برای کشور فایده‌ای ندارد.

عناوین برگزیده