به گزارش می متالز، مرتضی پورمند در خصوص وضعیت شرکت فولاد بام پارس، اظهار داشت: این شرکت یکی از تولیدکنندگان قالبهای صنعتی، ساختمانی و سازههای فلزی است که انواع ورقهای فولادی شامل ورق گرم، سرد، گالوانیزه و رنگی شرکت فولاد مبارکه را مصرف میکند.
وی افزود: در حال حاضر، میزان مصرف ورق سرد حدود 10 تا 15 درصد از مصرف کل ورق شرکت است. در گذشته از ورق سرد برای تولید درِ کابینت و برخی محصولات ساختمانی استفاده میشد اما از زمانی که برای تولید کابینت آشپزخانه از MDF استفاده میشود، کاربرد ورق سرد در تولید درِ کابینت به حداقل رسیده است؛ زیرا تمایل مصرفکنندگان عمدتا به طرحها و رنگهای کابینتهای MDFدار معطوف شده و این نوع را ترجیح میدهند. اکنون این محصول عمدتا در تولید برخی دربهای فلزی و قالبهای بتنی خاص برای صنعت و ساختمان کاربرد دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد بام پارس عنوان کرد: برای تولید سازهها و قالبهای فلزی، همه گریدهای ورق سرد شرکت فولاد مبارکه شامل ST12، ST14 و ST16 با ضخامتهای 0.6 تا 1.5 میلیمتر را مستقیما از این شرکت خریداری میکنیم. البته برخی مواقع به دلیل کاربردهای خاص در برخی صنایع، ممکن است ورقهای سرد 0.5 میلیمتر را نیز استفاده کنیم. تولیدکنندگان دیگر ورق سرد یعنی شرکتهای فولاد غرب، هفت الماس و... در فهرست تامینکنندگان ما قرار ندارند.
پورمند با بیان اینکه کیفیت ورق سرد فولاد مبارکه بسیار مطلوب است و همواره متقاضیان بازار به دنبال آن هستند، خاطرنشان کرد: هر چند که قیمت این محصول در یکی دو سال اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است اما با این وجود، برخی از مصرفکنندگان به دنبال ورق سرد چینی هستند. ناگفته نماید که برخی در بازار این محصول را به عنوان ورق تولیدی شرکت فولاد مبارکه به فروش میرسانند.
وی با اشاره به اثر نامطلوب ورقهای چینی در بازار، تصریح کرد: برخی از مصرفکنندگان ورق سرد به دلیل قیمت پایین ترجیح میدهند از ورق وارداتی استفاده کنند. اما شرکت ما این توانایی را دارد که تولید خود را با ورقهای فولاد مبارکه به گونهای انجام دهد که قیمت تمام شده پایینتری مشابه قیمت ورقهای چینی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت فولاد بام پارس بیان کرد: این شرکت هرگز برای ساخت محصول با قیمت تمام شده کمتر، کیفیت را فدای قیمت مواد اولیه ارزان نمیکند و تلاش کرده تولیدات خود را با بالاترین کیفیت به مشتریان تحول دهد به طوری که برای جلب مشتری و حفظ بازار و رقابت با سایر تولیدکنندگان، سود خود را کاهش میدهیم اما کیفیت را حفظ میکنیم.
وی با ابراز ناامیدی نسبت به وضعیت ساخت و ساز، اذعان کرد: وضعیت بازار ساخت و ساز به عنوان یکی از مصرفکنندگان ورق سرد بسیار نامطلوب است و هیچ امیدی در کوتاهمدت و بلندمدت نمیتوان به بهبودی بازار داشت. رکود در این بازار باعث ناامیدی بسیاری از فعالان شده و برخی نیز صنعت ساخت و ساز در ایران را خاتمه یافته تلقی میکنند.
پورمند در پایان تصریح کرد: در این شرایط که رکود بر همه صنایع مصرفکننده حاکم شده، دولت باید دست از دخالت در بازار بردارد و آن را به عوامل موثر بر آن یعنی تولیدکننده و مصرفکننده واگذار کند. بهترین راهکار رونق در صنایع آن است که مسئولان دست از شعارهای بدون عمل بردارند و چوب لای چرخ تولیدکنندگان نگذارند.