به گزارش می متالز، همراه با سوق بازار به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش هرچه بیشتر اثرات کربنی در فرآیندهای تولید، واحدهای ذوبی که دارای اثرات کربنی کمتری هستند درصدد بهرهگیری بیشتر از این فرصت برآمدند تا بهواسطه همین میل بازار به کاهش اثرات کربنی، پریمیومهای فروش خود را افزایش دهند. به نقل از رویترز، برخی از خریداران حتی حاضر به پرداخت 50- 20 دلار بیشتر برای هر تن از محصولی هستند که طی تولید، انتشارات کربنی کمتری را بههمراه داشته باشد. در صورت تحقق این امر، واحدهای ذوب آلومینیوم واقع در کشورهایی همچون کانادا، نروژ و روسیه که عمدتا از نیروگاههای برقآبی استفاده میکنند سودآوری بیشتری نسبت به واحدهای ذوب خاورمیانه و چین خواهند داشت که در آنها، گاز طبیعی و زغالسنگ اصلیترین منابع انرژی برای تأمین برق مورد نیازشان بهشمار میرود.
تولید آلومینیوم از مواد معدنی، همچون بوکسیت، نیازمند صرف انرژی قابل توجهی است. گرچه حدود 65 درصد از انرژی مورد نیاز برای تولید هر تن آلومینیوم به صورت الکتریکی است، اما باید اذعان کرد که بیش از 70 درصد انرژی مورد نیاز واحدهای ذوب آلومینیوم در سال 2016، از سوزاندن سوختهای فسیلی (گاز طبیعی و زغال سنگ) تأمین شدند. بهطور کلی، تولید هر تن آلومینیوم از کانسنگ بوکسیت، در صورت استفاده از نیروگاه زغال سنگسوز، تا حدود 18 تن گازهای گلخانهای در اتمسفر منتشر میکند. از این رو، صنعت آلومینیوم پس از معاهده پاریس که در آن بیش از 200 کشور متعهد به کاهش انتشارات کربنی شدند، شدیدا مورد توجه قرار گرفته است. نمودار 1، انتشارات کربنی را برای تولید هر کیلووات ساعت برق، از نیروگاههای مختلف مقایسه میکند.
همانطور که در این نمودار دیده میشود، نیروگاههای زغالسنگسوز و گازسوز بیشترین انتشارات کربنی را دارند، در حالی که نیروگاههای برقآبی دارای کمترین اثرات کربنی هستند. با توجه به نمودار 1که حاکی از اثر کربنی بسیار ناچیز نیروگاههای برقآبی است، در چنین برههای از زمان که انتشارات کربنی به شدت مورد توجه قرار گرفته، دور از انتظار نیست که واحدهای ذوبی که از چنین نیروگاهی استفاده میکنند، محصولات خود را با پریمیومهای بیشتری در بازار عرضه کنند. شرکتهای بزرگی همچون روسال، نورسکهیدرو، ریوتینتو و حتی برخی از واحدهای ذوب آلکوا از انرژی برقآبی برای تولید و احیای آلومینیوم استفاده میکنند که در این بین، روسال، دارای بیشترین ظرفیت تولید آلومینیوم با استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر است؛ بهطوری حدود 90 درصد از آلومینیوم روسال، با مصرف انرژیهای پاک تولید میشود.
وجود چنین شرایطی در بازار در کنار سوق تولیدکنندگان به فروش با پریمیومهای بالاتر، سبب شده تا برخی از تولیدکنندگان آلومینیوم، محصولات خود را که از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر برای تولید استفاده کردهاند، تحت برندهای ویژهای بهفروش برسانند. در این بین شرکت ریوتینتو، برای اولین بار آلومینیوم تولید شده از انرژیهای تجدیدپذیر را تحت برند RenewAl از سال 2015، با پریمیومهای بیشتری روانه بازار کرد که باعث افزایش 6 میلیون دلاری سود (EBITDA) این شرکت شد. به تازگی نیز، شرکت روسال برند جدیدی تحت عنوان ALLOW را ثبت کرد تا از موهبت پریمیومهای بیشتر برای فروش محصولات خود بهره ببرد.