تاریخ: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۰۱
بازدید: ۴۱۷
کد خبر: ۷۳۳۵۴
سرویس خبر : متالورژی و مواد
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان:

باید دانش تکنولوژی ریخته‌گری مداوم بومی‌سازی شود

می متالز - مدیر عامل شرکت فولاد هرمزگان با بیان اینکه اولین کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد، محلی برای گردهمایی دست‌اندرکاران و متخصصان کشور برای اشتراک‌گذاری دانش و اطلاعات است، گفت: هدف ما در اولین کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد، بومی سازی دانش تکنولوژی ریخته‌گری مداوم است.
باید دانش تکنولوژی ریخته‌گری مداوم بومی‌سازی شود

به گزارش می متالز، ارزانی درباره اولین کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد و ضرورت تشکیل آن در کشور گفت: عمده تولید صنعتی فولاد کشور از طریق ریخته‌گری مداوم حاصل می‌شود. فرایند ریخته‌گری مداوم یک فرایند میانی بوده و بین نورد و فولادسازی قرار دارد و در کیفیت تولید ورق بسیار موثر است. بنابراین در این بین جایگاه کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد در سطح کشور خالی بود. در نتیجه فولاد هرمزگان تصمیم گرفت با توجه به نوع محصول تولیدی خود (تختال) که حاصل از فرایند ریخته‌گری مداوم است با کمک شرکت‌های دانش بنیان، مراکز دانشگاهی و پژوهشی، پارک علم و فناوری و شرکت فولاد مبارکه این کنفرانس را برای اولین بار در کشور در شهر بندرعباس برگزار کند.

وی با بیان اینکه این کنفرانس محلی برای گردهمایی دست‌اندرکاران و متخصصان کشور برای اشتراک‌گذاری دانش و اطلاعات است، گفت: برای اینکه بتوانیم در زمینه فولاد خودکفا و در سطح بین‌المللی رقابت کرده و در بازارهای صادراتی حضور داشته باشیم، نیاز است فرایند ریخته‌گری را بشناسیم و آن را مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه نیازمندیم در این رابطه ساختار تعریف کنیم، اظهار کرد: با تعریف ساختار و تقسیم کار بین قسمت‌های مختلف سطح کشور، مانند: مراکز دانشی، پژوهشی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و کارخانه‌های فولادی، می‌توانم دانش تکنولوژی ریخته‌گری را به دست بیاوریم.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان، با بیان اینکه صنعت، حاصل به نثر کشیدن تکنولوژی است، افزود: دانش در سطح کشور پراکنده است، یکی از اهداف کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد این است که این دانش را در کنار متخصصان این صنعت در ابعاد مختلف ریخته‌گری مداوم که در سطح کشور مغفول مانده است را شناسایی کرده و ساختارسازی کنیم.

وی‌ تصریح کرد: امیدواریم بتوان تکنولوژی دانش ریخته‌گری مداوم را در کشور بومی‌سازی کنیم‌. برای اینکه این هدف رخ دهد، پس از موضوع ساختار، حضور نیروهای توانمند الزامی است. این شناخت در کنفرانس ایجاد خواهد شد و افراد در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت و با یکدیگر آشنا خواهند شد.

ارزانی ادامه داد: فولاد هرمزگان تمایل دارد پس از برگزاری کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد، پروژه‌های مشترکی با شرکت‌های علاقمند در این زمینه، طراحی کند تا بتوان بخش‌های مختلف فرایند ریخته‌گری را مدیریت کرد.

وی با اشاره به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا افق ۱۴۰۴ گفت: برای دستیابی به این میزان، نیازمند نصب خطوط ریخته‌گری بیشتری خواهیم بود. بنابراین بومی سازی دانش ریخته‌گری بسیار مهم است، در صورت عدم بومی‌سازی، باید خطوط قبلی را مرتب تکرار کرده و یا آن را خریداری کنیم.

وی افزود: هدف ما در اولین کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد، بومی سازی دانش تکنولوژی ریخته‌گری مداوم است.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: شرکت فولاد هرمزگان در سال ۱۳۹۰ با ظرفیت سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن احداث شده است. خوشبختانه توانسته‌ایم به ظرفیت اسمی این کارخانه دست پیدا کرده و مطابق ظرفیت اسمی تولید داشته باشیم.

ارزانی با بیان اینکه شرکت فولاد هرمزگان دارای پیشرفته‌ترین خطوط ریخته‌گری مداوم کشور است، عنوان کرد:خوشبختانه تختال‌های بدون عیبی که در فولاد هرمزگان تولید می‌شود بالای ۹۹.۵ درصد است. این یک رقم عالی و باعث افتخار کشور است که با همکاری کارشناسان و کارکنان این شرکت ایجاد شده است.

وی با اشاره به حضور شرکت فولاد هرمزگان در منطقه ویژه صنعتی گفت: با توجه به شرایط جغرافیای کشور، اگر واحدهای فولادسازی در کنار دریا احداث شوند؛ بسیاری از مشکلات ‌و مسائل تولید و محیط زیستی حل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان، اظهار کرد: برنامه‌ریزی شده است که با همکاری فولاد مبارکه و سایر فولادسازان و با کمک مسوولان استان هرمزگان از ظرفیت‌های استان استفاده و ۱۰ میلیون تن فولاد تولید شود.

عناوین برگزیده