تاریخ: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۰۵
بازدید: ۲۱۲
کد خبر: ۷۳۵۰۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون امور بین الملل اتاق ایران:

ایران و آفریقای جنوبی کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار مبادلات تجاری دارند

می متالز - معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: ایران و آفریقای جنوبی در حال حاضر کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار مبادلات تجاری دارند که با هدف ۲ میلیارد دلاری فاصله زیادی دارند.
ایران و آفریقای جنوبی کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار مبادلات تجاری دارند

به گزارش می متالز، به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، محمد رضا کرباسی روابط سیاسی بین ایران و آفریقای جنوبی را در سطح مناسبی ارزیابی کرد و افزود: انتظار می رود سطح مناسبات اقتصادی دو کشور هم ارتقا یابد.

وی میزان جذب سرمایه خارجی آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۸ را بالغ بر ۱۳۵ میلیارد دلار اعلام و با توجه به این حجم از سرمایه‌گذاری، ابراز امیدواری کرد تا این کشور با توجه به موقعیتی که دارد زمینه دسترسی ایران به کشورهای مختلفی آفریقایی را فراهم کند.

معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی خاطر نشان کرد: ظرفیت‌های خوبی در دو کشور برای سرمایه‌گذاری مشترک وجود دارد که تاکنون مغفول مانده است و اتاق ایران در پی درخواست فعالان اقتصادی مشغول تجارت با آفریقای جنوبی، باردیگر کمیته مشترک ایران و آفریقای جنوبی را تشکیل داد.  

کرباسی پیش از این برای مدتی شورای مشترک ایران و آفریقای جنوبی فعال بود، اما به تدریج پس از سخت شدن شرایط برای کار در این بازار و غیررقابتی شدن بازار برای تجار ایرانی، مشارکت در این شورا کاهش پیدا کرد و شورا منحل شده بود.

وی تصریح کرد:با توجه به رفت‌وآمد مقام‌های ایران و آفریقای جنوبی و برخی توافق‌ها، درخواست‌ها برای ایجاد این کمیته به معاونت بین‌الملل اتاق ایران ارسال شد و در نتیجه تشکیل کمیته را دردستورکار قرار دادیم.  

وی تمرکز روی حوزه‌هایی مانند محصولات پتروشیمی، قیر، مواد غذایی، مشتقات نفتی، ساخت قطعات خودرو، تولید برق، ساختمان سازی و خدمات فنی و مهندسی را در همکاری با آفریقای جنوبی مناسب ارزیابی کرد و بهترین مکانیزم برای حل مشکلات بانکی بین دو کشور را استفاده از تهاتر دانست.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران لازمه تحقق هدف صادراتی بین ایران و آفریقای جنوبی را ایجاد بسترهای مناسب ترانزیتی و حمل‌ونقلی دانست و افزود: دور بودن مسافت یکی از دلایل غیررقابتی بودن حضور ایرانیان در این بازار است که باید به کمک راهکارهای اقتصادی آن را حل کرد.

کرباسی رسیدگی به مساله روادید و راه‌اندازی خط هوایی مستقیم از ایران به دو بخش غرب و شرق آفریقا را از برنامه‌هایی عنوان کرد که از سوی این معاونت پیگیری می‌شود.

آمارهای غیر رسمی حاکی است در ۶ ماهه نخست امسال حجم صادرات ایران و آفریقای به ۴۳ میلیون دلار رسید، درحالی که در نیمه نخست پارسال ۲۷ میلیون دلار بود، بنابراین ۱۶ میلیون دلار افزایش نشان می دهد.

عناوین برگزیده