به گزارش می متالز، رئیس کنفدراسیون صادرات در پاسخ به این پرسش که آینده صادرات غیر نفتی تا پایان سال چه میشود؟ آمارهای صادراتی بیانگر رشد ۱۶ درصدی صادرات از لحاظ وزنی است در حالی که صادرات ما به لحاظ ارزشی کمتر از هشت درصد رشد منفی دارد. این به معنای کاهش میزان صادرات و ارز آوری نیست.
محمد لاهوتی افزود: سالهاست که اختلاف وزنی و ارزشی در حوزه صادرات وجود دارد. کاهش ارزشی صادرات به معنای تعدیل و واقعی شدن پایههای صادراتی است. خوشبختانه در سال جدید گمرک ایران اقدام به تعدیل پایههای صادراتی کرده که هدف از این اقدام واقعی شدن قیمت کالاها و برگشت ارز حاصل از صادرات است.
او اظهار کرد: با توجه به رشد وزنی معتقد هستم که در پایان سال این رشد صادرات ادامه خواهد داشت. همچنین تا پایان سال شرایط صادراتی به لحاظ وزنی روند افزایشی دارد، ممکن است که از لحاظ ارزشی هم رشد منفی آن تعدیل شود.
لاهوتی در پاسخ به این پرسش که آیا در شرایط تحریم بازارهای هدف صادراتی را از دست دادهایم یا خیر؟ گفت: اینکه گفته میشود بازارهای هدف صادراتی را از دست دادهایم، صحیح نیست. همچنان آلمان واردکننده نخست کالاها به کشورمان است. در بخش صادرات تنها هند از سبد صادراتی خارج شد. در حالی که طی این بازه زمانی ترکیه جایگزین هند شده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات اظهار کرد: شرایط صادرات کالا به سایر کشورها سخت شده است. خروج هند از سبد صادراتی نشان میدهد هندیها همکاری بیشتری را با آمریکاییها دارند بنابراین دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه باید نسبت به این موضوعها حساستر از گذشته و به دنبال رفع موانع باشند.