تاریخ: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۳۳
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۷۴۳۹۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ماهاتیر محمد با طرح ایران برای ایجاد رمزارز مشترک موافقت کرد

می متالز - نخست وزیر مالزی موافقت خود را با طرح رئیس‌ جمهور مبنی بر ایجاد تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» ایران مبنی بر استفاده از رمزنگاری به عنوان گزینه ای برای دلار آمریکا اعلام کرد.
ماهاتیر محمد با طرح ایران برای ایجاد رمزارز مشترک موافقت کرد

به گزارش می متالز، «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی موافقت خود را با طرح حسن روحانی رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ مبنی بر ایجاد تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها اعلام کرد.

فری مالزی تودی روز جمعه دراین زمینه نوشت: نخست وزیر ماهاتیر محمد با پیشنهاد ایران مبنی بر استفاده از رمزنگاری به عنوان گزینه ای برای دلار آمریکا موافق است.

این رسانه مالزیایی به نقل از ماهاتیر محمد نوشت: ما برای اولین بار این موضوع را می شنویم که ایران و ترکیه بر این عقیده اند که باید از جایگزینی برای دلار آمریکا استفاده کنیم.

نخست وزیر مالزی که کشورش میزبان اجلاس سران کوالالامپور۲۰۱۹ است؛ گفت: ما می‌توانیم ارزهای خود یا ارزمشترکی را استفاده کنیم.

وی توضیح داد: به نظر می‌رسد زمانیکه ما از دلار آمریکا استفاده می‌کنیم تحریم‌ها می‌تواند به توسعه اقتصادی ما لطمه بزند.

ماهاتیر محمد پس از گفتگوهای مشترک با شرکت ‎‌‌‌‌‌‌‌کنندگان در اجلاس سران کوالالامپور و شرکت در میزگرد چهارگانه که در آن رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطرحضور داشتند، به خبرنگاران گفت: وی مدت‌ها قبل پیشنهاد ایجاد یک ارز جایگزین دلار برای تجارت‌های بین المللی را داده و تلاش‌هایی در این زمینه انجام شد، اما این ایده با واکنش ابرقدرت‌ها رو به‌ رو شده بود.

وی افزود: واکنش آنها این بود که ما را از استفاده از هر نوع ارز دیگری متوقف کنند، زیرا استفاده از یک ارز خاص به آنها قدرت می‌دهد.

فری مالزی نوشت: آمریکا تحریم‌هایی را برای ایران اعمال کرده است تا این کشور را وادار به مذاکره در مورد محدودیت های جدید علیه برنامه های هسته ای و موشک های بالستیک کند.

اجلاس چهار روزه سران کوالالامپور (کوآلالامپور ۲۰۱۹) صبح پنجشنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و سران کشورهای مالزی، ترکیه و قطر و صدها تن از شخصیت‌ها و نخبگان کشورهای اسلامی در مرکز همایش‌های بین المللی شهر کوالالامپور پایتخت مالزی آغاز شد.

کشورهای قطر، ایران و ترکیه و بسیاری از دیگر کشورهای اسلامی از این اجلاس استقبال کرده اند. روحانی رئیس جمهوری ایران روز گذشته در سخنانی دراین اجلاس با برشمردن مهمترین چالش‌های نوظهور جهان اسلام در سطوح ملی و بین المللی، همکاری و تعامل میان کشورهای اسلامی را برای تبدیل جهان اسلام به یک بلوک بزرگ قدرت در عرصه بین المللی، یک اصل بی‌ جایگزین دانست.

رئیس‌ جمهوری ایران برای تحقق این هدف، سه طرح اجرایی مهم شامل تأسیس «صندوق مشترک نشست کوالالامپور برای تأمین مالی همکاری‌های فناورانه میان کشورهای اسلامی» به منظور ورود قوی به زنجیره ارزش‌های جهانی؛ تاسیس «مرکز تحقیقات مشترک در حوزه فناوری‌های هوش مصنوعی» و «امنیت سایبری» برای پیش‌ گامی در فناوری‌های میان‌ رشته‌ای اطلاعاتی و ارتباطی و تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها؛ را در اجلاس کوالالامپور پیشنهاد داد.

ماهاتیر محمد در سال ۲۰۰۲ برای نخستین بار استفاده از یک ارز مشترک توسط کشورهای همسو و کشورهای اسلامی تحت عنوان «دینارطلا» را پیشنهاد داده بود.

عناوین برگزیده