به گزارش می متالز، پیش از سفر رئیس جمهور به ژاپن انتظارها براین بود که گشایشهایی در بحث صادرات نفت، پولی و بانکی برای ایران میسر شود.
روزنامه همشهری در شنبه هفته گذشته، برای پرداختن به سفر رئیس جمهور به ژاپن از تیتر «توکیو؛ دریچه مذاکره و گشایش اقتصاد» استفاده کرد و در این خصوص نوشت: معافیت تازه برای ژاپن در خرید نفت از ایران، ایجاد یک کانال مستقیم نقلانتقال مالی و آزاد سازی دست کم ۱٫۵ میلیارد دلار از پولهای نفت ایران، از جمله امتیازهای احتمالی است که ایران دریافت خواهد کرد.
حسن روحانی به همراه هیاتی از دولتیها و وزارت خارجه صبح جمعه ۲۹ آذر ماه وارد توکیو ژاپن شد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه پس دیدار با نخست وزیر ژاپن در توئیتر خود نوشت: «نشست پرمحتوا، دوستانه و صریح رئیس جمهور روحانی و آبه شینزو نخست وزیر ژاپن: تقویت بیشتر همکاری دوجانبه، منطقهای و جهانی.»
رئیس جمهور نیز در حساب توئیتری خود به این دیدار اشاره کرد و نوشت: «ایران از هر طرحی که بتواند موجب افزایش تبادلات اقتصادی بهویژه در حوزه انرژی و افزایش صادرات و فروش نفت بشود، استقبال میکند. در راستای منافع ملی خود از هیچ گونه مذاکره و توافقی، روی گردان نیستیم.»
روزنامههای صبح امروز نیز به استقبال دیدار حسن روحانی و شینزوآبه رفتهاند، در این خصوص دنیای اقتصاد از تیتر «استقبال ایران از اقتدامات نفتی ژاپن» استفاده کرده است. همشهری با تیتر «گپ در نیویورک، رایزنی در توکیو» و ایران با تیتر «ژاپن کننار برجام» به سفر رئیس جمهور پرداختهاند.
روزنامه جام جم با تیتر «همه چیز به جز نفت» در خصوص این موضوع نوشت: شینزو آبه در دیدار روز گذشته روحانی گفت کشورش حاضر است در زمینههای کنسولی، پزشکی، مدیریت بحران، مقابله با زلزله، امنیت منطقه و برجام با ایران همکاری کند. نخست وزیر ژاپن به خرید نفت ایران اشارهای نکرد.
همانطور که ابتدا گفته شود و با توجه به ارزیابیهای مثبتی که رئیس دولت و وزیر امور خارجه کشور از سفر به ژاپن ارائه کردهاند، به نظر میرسد پس از بازگشت رئیس جمهور به کشور باید منتظر تسهیل روابط بانکی و پولی، افزایش صادرات نفت به ژاپن و ورود دلار به کشور بود.