تاریخ: ۰۱ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۲۷
بازدید: ۲۳۸
کد خبر: ۷۴۸۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
حسینی در نطق میان دستور:

شرایط بی‌ثبات اقتصاد کلان با تخریب بنگاه‌های خرد اقتصادی به بحران بیکاری دامن می زند

می متالز - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از اینکه شرایط بی‌ثبات اقتصاد کلان با تخریب بنگاه‌های خرد اقتصادی به بحران بیکاری دامن می‌زند، گفت: مردم با سلامتی و جان خود هزینه فرصت سوزی‌های دولت در رسیدگی به مسائل زیست محیطی را می‌پردازند.
شرایط بی‌ثبات اقتصاد کلان با تخریب بنگاه‌های خرد اقتصادی به بحران بیکاری دامن می زند

به گزارش می متالز، سیده فاطمه حسینی در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، اول دی ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با بیان اینکه در آستانه بررسی آخرین لایحه بودجه ارائه شده در مجلس دهم هستیم، گفت: علیرغم اینکه تصویر اقتصاد ایران نشان دهنده وضعیت روبه بهبود برخی متغیرهای اقتصاد کلان نظیر رشد غیرنقدی است، اما در بخش هایی وضعیت قابل توجه و نگران کننده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: در مورد فقر و وضعیت معیشتی بررسی‌ها نشان می‌دهد کاهش درآمد حقیقی به نحوی که درآمد سرانه به دو سوم درآمد سرانه سال 90 رسیده است و افزایش هزینه و در نتیجه کاهش مصرف از گروه های غذایی باعث شده تا نرخ فقر در سال 97 نسبت به سال 96 رشد داشته باشد که این به معنای آن است که به جمعیت فقر مطلق افزوده شده و این وضعیت باید پیش فرض سیاست گذاری دولت و ما باشد.

وی ادامه داد: در مورد بیکاری بررسی ها نشان می دهد عدم توازن منطقه ای بیکاری به شکلی که تفاوت 10 درصدی بین آمار بیکاری استان ها مشهود است، نرخ بالای بیکاری جوانان به شکلی که در سال 97 نرخ بیکاری کل کشور 12 درصد بوده و نرخ بیکاری 27.7 درصدی جوانان هم نشان دهنده بالا بودن نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و البته زنان است که شرایط بی‌ثبات اقتصاد کلان با تخریب بنگاه‌های خرد اقتصادی به بحران بیکاری بیش از این هم دامن خواهد زد و متاسفانه جوانان بیشترین آسیب را از این وضعیت می بینند.

وی ادامه داد: واقعه دردناک جان دادن دو برادر جوانمرد کولبر در سرمای کوهستان را به خانواده داغدارشان تسلیت می گویم و حق شهروندی افراد را بر اساس اصل 28 قانون اساسی یادآور می شوم که تاکید می‌کند دولت موظف است برای همه افراد امکان اشتغال و کار را فراهم کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خطاب به نمایندگان مجلس با بیان اینکه تصویر بیکاری جوانان در کشور نگران کننده است، تصریح کرد: شاخص محیط کسب و کار، تورم، سرمایه گذاری و انباشت سرمایه هم وضعیت نامطلوبی دارد و امروز راه حل هایی که چند سال پیش می توانست با هزینه بسیار کم اصلاحات قابل توجهی در پی داشته باشد در شرایط فعلی نیازمند هزینه بسیار بالایی است؛ لازم است دولت برای انضباط بخشی به هزینه‌ها و درآمدهای خود ابتدا کاهش قابل توجهی در هزینه‌ها صورت دهد و علاوه بر آن تشخیص سیاست صحیح اقتصادی با توجه به وضعیت اقتصادی ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که امیدوارم پس از سال ها سعی، خطا و گریز از راهکارهای اقتصاددانان و تحمیل هزینه‌های گزاف به مملکت، دولت تن به گام های صحیحی در مسیر اقتصاد دهد.

عضو فراکسیون امید مجلس دهم، با اشاره به فرصت سوزی های دولت در رسیدگی به مسائل زیست محیطی از قبیل آلودگی هوای کلان شهرها که مردم با سلامتی و جان خود هزینه آن را می پردازند خطاب به رئیس جمهور، یادآور شد: در سال 95 درخواست کردیم از محل صندوق توسعه ملی برای رفع معضل آلودگی هوای کلانشهرها منابعی در اختیار صندوق ملی محیط زیست قرار دهید اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است  امیدواریم همکاران در کمیسیون تلفیق بودجه 99 به این مهم توجه داشته باشند.

این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به رئیس جمهور افزود: دستور بررسی کیفیت سوخت در جایگاه های سوخت کلانشهرها را بر اساس قانون داده و گزارش آن را به مردم ارائه کنید؛ مجلس برای معضل آلودگی هوا قانون هوای پاک را تصویب کرد و نیاز است برای اجرای آن تلاش شود و عزم ملی دولت را نشان دهید.

حسینی ادامه داد: در حالی که نباید اقدامات مهم مجلس دهم مانند تصویب قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی، تخفیف مجازات اعدام محکومان مواد مخدر، قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان، تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن، مصوبه عدالت جنسیتی در قانون برنامه ششم و نظایر آن ها را در حوزه حقوق شهروندی نادیده انگاشت اما مصوباتی مانند دو لایحه از لوایح چهارگانه مربوط به FATF با وجود فرصت یک ساله مجمع تشخیص برای تعیین تکلیف و اجرایی شدن از سوی دولت همچنان مسکوت و معلق مانده و بیم آن می رود که تا ماه های آینده روند معاملات بانکی ایران با جهان قطع شود.

وی خاطر نشان کرد: مجلس تبلور پیوند مردم با حاکمیت و بالاترین نهاد مدنی است که از آن طریق مردم در عرصه‌های تصمیم ساز نقش آفرینی میپ‌کنند و خود را در تعیین سرنوشت کشور موثر می‌دانند، آیا این رویه و تداوم آن، تقلیل جایگاه مجلس و ناکارآمدسازی آن به انحای مختلف نیست؟ ما خواهان اثرگذاری مجلس در تراز قانون اساسی هستیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: با توجه به اینکه به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم نزدیک می شویم وظیفه می دانم از مردم فرهیخته و صبور تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به جهت حسن اعتمادشان در انتخابات مجلس دهم که موجب شد به افتخار وکالت ایشان و ملت شریف ایران نائل آیم قدردانی و سپاسگزاری کنم.

حسینی در تذکری به وزیر کشور گفت: جای تاسف است که هیات های اجرایی نسبت به رد صلاحیت برخی افراد شایسته پرداخته‌اند، جا دارد برای حضور پرشور و امیدبخش مردم در انتخابات مجلس یازدهم شرایط مشارکت حداکثری آنها را فراهم کنیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: امروز به ضرورت اعتماد به زنان و جوانان در انتخابات پیش رو برای برون رفت از چالش های کشور تاکید مجدد می کنم، انتظار است احزاب با توجه به نبوغ سیاسی و اجتماعی مردم کشورمان در خصوص شایسته سالاری نسبت به این امر مهم که همان انتخابات مجلس یازدهم است اعتماد به نیمی از جمعیت کشورمان همان زنان را بیش از پیش به نمایش بگذارند.

عناوین برگزیده