به گزارش می متالز، امیر وکیلزاده امروز (یکشنبه، یکم دیماه در نشستی تخصصی با عنوان «تنظیم سبد سوخت با استفاده از سوخت سی ان جی» در همایش «سیانجی، فرصت توسعه پایدار» در محل پژوهشکده علوم و فناوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف، گفت: در مقایسه با استانداردهای جهانی هر خودرو در ایران روزانه یک لیتر بیشتر بنزین مصرف میکند که تنها با ارتقای صنعت خودروسازی و با احتساب حدود ۱۷ میلیون خودروی موجود در ناوگان حمل و نقل کشور، در مصرف روزانه حدود ۱۷ میلیون لیتر بنزین در کشور صرفهجویی خواهد.
وی با تاکید بر این که سیانجی ۲۳.۵ درصد و ال پی جی ۱.۵ درصد از سبد سوخت خودروها را تشکیل میدهد، افزود: با سرمایهگذاری وزارت نفت ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (سیانجی) در کشور ساخته شده است؛ حدود ۴ میلیون خودروی دوگانهسوز در کشور وجود دارد و بهطور میانگین روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب سیانجی در کشور توزیع میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ضمن هشدار درباره رو به پایان بودن عمر مخازن سیانجی خودروهایی که در دور نخست توسعه صنعت سیانجی در کشور گازسوز شدهاند، گفت: میانگین عمر این مخازن حدود ۱۵ سال است.
وکیلزاده با اشاره به این که از ۹۰۰ میلیون مترمکعب گازی که روزانه در کشور تولید میشود، تنها ۲ درصد آن در بخش سیانجی مصرف میشود، گفت: با تغییرات آینده برای افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت خودروها، این رقم افزایش قابل توجهی نخواهد داشت.
وی افزود: برنامهریزیهای انجام شده در حوزه سبد سوخت کشور بر افزایش سهم سیانجی در ناوگان حمل و نقل سبک کشور تا ۲۵ درصد تاکید دارد.
همایش «سیانجی، فرصت توسعه پایدار» روز یکم دیماه بهمنظور بررسی و ارائه راهکارهای دانش بنیان برای افزابش سهم سیانجی در سبد سوخت خودروها با حضور علیرضا صادق آبادی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، امیر وکیل زاده، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و جمعی از مدیران و متولیان صنعت سیانجی در محل پژوهشکده علوم و فناوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.