تاریخ: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۵۲
بازدید: ۳۱۳
کد خبر: ۷۵۲۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

صنایع پاک، کاتالیزور تقاضای مس می‌شوند

می متالز - رشد جهانی تقاضای مس، از عوامل متعددی نظیر توسعه بازار خودروهای برقی و زیرساخت‌های نیروگاهی خورشیدی و بادی تأثیر می‌پذیرد و انتظار می‌رود مصرف این فلز صنعتی طی 5 سال آتی به 28 میلیون تن برسد.
صنایع پاک، کاتالیزور تقاضای مس می‌شوند

به گزارش می متالز، علاوه بر توسعه صنایع پاک، افزایش جمعیت شهرنشین، رشد اقتصادی جهان و ظهور بازارهای جدید مصرف، از عوامل رشد تقاضای جهانی مس هستند. هند نیز در این مدت، همگام با توسعه جهان، با رشد قابل توجهی همراه خواهد بود و احتمالا مصرف این فلز سرخ در آن به حدود 1.8 تا 2 میلیون تن خواهد رسید.

با توجه به گزارش شرکت صنایع هیندالکو، تقاضای جهانی مس طی 5 سال آتی، با افزایش مصرف این فلز صنعتی در صنایع خودروسازی برقی و زیرساخت‌های نیروگاهی به‌ویژه خورشیدی و بادی، همراه خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود که تقاضای این فلز سرخ طی 5 سال آتی، نزدیک به 22 درصد رشد کند. همان‌طور که در کنفرانس صنعت در شهر دهلی نو هند بیان شد، تقاضای مس از 23 میلیون تن در سال 2017، به بیش از 28 میلیون تن طی 5 تا 7 سال آینده خواهد رسید. با توجه به این که یکی از عوامل رشد مصرف، رونق بازار خودروهای برقی در سراسر جهان است، سهم این بخش از صنعت حمل و نقل از تقاضای 28 میلیون تنی مس، نزدیک به یک میلیون و 200 هزار تن برآورد می‌شود.

پس از چین، هند با یک میلیارد و 340 میلیون نفر، پرجمعیت‌ترین کشور دنیا است و شهرهای پر ازدحام این کشور، از شدت آلودگی هوا رنج می‌برند. از این رو، نخست وزیر هند، نارندرا مودی، درصدد جایگزینی کلیه خودروهای سبک با خودروهای برقی تا سال 2030 است. با توجه به این امر، تقاضای مس در هند، در آینده بلندمدت با رشد قابل توجهی همراه خواهد بود. با این وجود، افزایش تقاضای مس هند، بدون در نظر گرفتن افزایش حجم مصرف مس ناشی از گذار صنعت حمل و نقل این کشور از احتراق داخلی به برقی، به بازه یک میلیون و 800 هزار تا 2 میلیون تن افزایش خواهد یافت.

نمودار 1، روند بازار مصرف مس در هند را برای سال‌های 2000 تا 2017 به تصویر می‌کشد. همان‌طور که مشاهده می‌شود، مصرف این فلز صنعتی در هند، طی 17 سال اخیر، رشد سالانه 5.1 درصدی را پشت سر گذاشته است. انقلاب خودروهای برقی نیز عامل دیگری برای رشد مضاعف تقاضای مس در این کشور آسیایی خواهد بود. مصرف مس در هند، در اوایل دهه 2000 میلادی، سیر پرشتابی داشت؛ در حالی که در اواخر همان دهه، به سطح ثابتی رسید و سپس در اوایل دهه 2010 شاهد افت مصرف بود. از سال 2014، رشد مصرف مس در هند رو به فزونی گذاشت و انتظار می‌رود که این رشد همچنان ادامه پیدا کند به‌گونه‌ای که در سال 2025 به حدود 1.8 تا 2 میلیون تن در سال برسد.


شایان ذکر است که قیمت مس از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون رشد حدودا 20 درصدی داشت که در نتیجه کاهش میزان عرضه و افزایش رشد اقتصادی در سطح جهان حاصل شده است. علاوه بر این، رشد بازارهای جدید مصرف نیز در افزایش تقاضای جهانی مس و طبعا صعود قیمت تأثیرگذار بودند. شرکت دولتی کودلکو در شیلی، بزرگترین تولیدکننده مس در جهان، پیش‌بینی می‌کند که قیمت مس در صورت تشدید میزان کسری عرضه در سال 2018، به سطوح بالاتر تا 10 هزار دلار بر تن نیز، دست خواهد یافت. با این وجود، بسیاری از مؤسسات بر این باورند که قیمت مس تا پایان سال جاری، شاهد افت باشد.

عناوین برگزیده