به گزارش می متالز، بنابر اعلام فولادیوم، این ورقها با تکنولوژی نورد سرد تولید شدهاند و توسط نورد با ضخامت بالا به ضخامت پایینتر تبدیل میشود. ورقهای روغنی برای ایجاد خاصیت ضدزنگ آنها را روغنکاری میکنند. از ورقها روغنی عموماً برای ظاهر کارهایی مانند اتومبیلسازی، لوازمخانگی و مبلمان استفاده میشود. این ورقها پایه ساخت ورقهای گالوانیزه و ورقهای رنگی هستند.
هنگام خرید ورقهای روغنی باید موارد مختلفی را مدنظر قرار دهید که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد. برای خرید ورق روغنی به کارخانه سازنده ورقها دقت داشته باشید. خرید ورق روغنی از برندهای معتبر، هم کیفیت کار را تضمین میکند و هم خیالتان از بابت مبلغی که میپردازید راحت خواهد بود. علاوه بر آن به تاریخمصرف ورق روغنی هم توجه کنید. قیمت ورقهای روغنی بالاتر از ورقهای سیاه است و دلیل این تفاوت قیمت پیچیدهتر بودن فرآیند تولید ورق روغنی، ضخامت کمتر آن و کیفیت بالاتر ورقهای روغنی هست.
ورقهای روغنی با اندازهها و ضخامتهای مختلف، بهصورت رول و شیت به خریداران عرضه میشود و در صورت درخواست مشتری، کارهای دیگری همچون برش، پانچ و فرمینگ هم برایشان انجام میدهند. بهطورکلی ورق روغنی سرد که در صنعت به کار میرود، با توجه به نوع آلیاژ بکار رفته در آنها و عملیات حرارتی مختلف برای تولیدشان به سه نوع زیر تقسیم میشوند:
ورق روغنی (Cold Rolled Steel Sheet) با استفاده از فرآیندی با نام نورد سرد به دست میآید و در موارد مختلف زیادی کاربرد دارد که در ابتدای صحبت به آنها اشاره کردیم. ورقهای روغنی جدید نسبت به ورقهای روغنی قدیمیتر پیشرفتهایی داشتهاند و کیفیت تولید آنها بهبود پیدا کرده است. امروزه این ورقها با کنترل بهتر ضخامت، شکل و ابعاد، پهنا، سطح ظاهری و سایر خصوصیات کیفی، توانستهاند جایگاه بهتری را در بازار و صنعت به دست آورند.
با نگاه به مشخصات فنی ورق روغنی، متوجه علت کاربرد زیاد و متنوع آنها خواهید شد. این ورقها در صنایع مختلفی مثل یخچال سازی، ساخت ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی و سایر لوازمخانگی، تولید خودرو، ساخت موتورهای الکتریکی و ازایندست صنایع کاربرد دارند. برای اینکه بتوان از این ورقها در وارد مختلف استفاده کرد، مشخصات فنی آنها از نظر متالورژیکی به نحوی طراحی میشود که ویژگیهای خاصی داشته باشند.
ورقهای روغنی از ضخامت ۳۰ صدم میلیمتر تا ۳ میلیمتر تولید میشوند که هر کدام کاربرد مختص به خود را دارند و خریداران با توجه به نیاز خود خرید را انجام میدهند.
ورقهای روغنی با توجه به تنوع کاربردشان در صنعت انواع مختلفی دارند که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.
به این نوع ورقهای روغنی، ورق روغنی معمولی یا ورقهای کششی گفته میشود؛ که این ورقهای روغنی نسبت به دو ورق دیگر کاربرد بیشتری در صنایع مختلف دارد و بیشتر در مصارف مختلف مرتبط با ساختوساز به کار میرود. یکی دیگر از مزایای St۱۲ نسبت به سایر ورقهای روغنی، داشتن تاریخ انقضای بالا تا ۱۸ ماه هست.
از ورق روغنی نیمه کشش St۱۳ برای سازههای صنعتی و غیرصنعتی استفاده میشود و برای پرسکاری با عمق کم مورد استفاده قرار میگیرند. تاریخ انقضای آنها حداکثر ۸ ماه هست.
ورق روغنی فوق کشش St۱۴ به علت ساختار انعطافپذیرتری که نسبت به دو نوع دیگر دارد، در کاربردهای با پرسکاری عمیق به کار گرفته میشود. از این ورق روغنیها بیشتر در صنایع خودروسازی استفاده میشود. تاریخ انقضای آنها نهایتاً، ۸ ماه است.
از جمله کارخانههایی که تولید ورق روغنی را بر عهده دارد کارخانه هفت الماس است که با هدف تولید انواع ورقهای آهنی و گالوانیزه با فناوری نورد سرد و سایر مقاطع فولادی کار خود را آغاز کرده است. ورق روغنی هفت الماس از کیفیت بالایی برخوردار است و تکنولوژی تولید آن بهروز هست.
از دیگر کارخانههایی که تولید ورق روغنی را بر عهده دارند و در این زمینه بسیار قوی عمل کردهاند، کارخانهی فولاد غرب هست. این شرکت در زمینهی تولید انواع ورقهای فولادی آغاز کرده، ورق فولادی را برای مصارف مختلف تولید و به بازار روانه میکند.
قیمت ورقهای روغنی مقدار ثابتی در یک بازهی زمانی ندارد و به موارد مختلفی مانند نوع ورق، ضخامت، ابعاد و کارخانه تولیدکننده آنها بستگی دارد. بهتر است برای اطلاع از لیست قیمت ورق روغنی، به سایت فولادیوم مراجعه کنید تا از آخرین قیمتها مطلع شوید.
امکان دریافت آخرین قیمت ورق آهن، ورق روغن، ورق گالوانیزه، ورق سیاه از کارخانههای مختلف ورق روغنی هفت الماس فولاد مبارکه اصفهان، فولاد کاویان، هفت الماس، فولاد غرب و ... دریافت مشاوره تخصصی خرید انواع آهنآلات در وبسایت فولادیوم (fooladiom.com) برای راحتی کاربران هست.