تاریخ: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۱۷
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۷۵۴۱۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر عامل شرکت توسعه معادن و فلزات ایران در یزد:

اجرای 20 هزار میلیارد تومان طرح در زمینه معادن و فلزات/ انتقاد به وجود صنایع پرآبخواه در یزد به حق است

می متالز - مدیر عامل شرکت توسعه معادن و فلزات ایران در یزد گفت: متاسفانه باید قبل از ایجاد صنایع، آمایش سرزمین صورت می‌گرفت اما به دلیل نبود آمایش سرزمین، وجود صنایع پرآبخواه، محیط زیست را تحت تاثیر قرار دادند و مردم حق دارند از این موضوع گله داشته باشند.
اجرای 20 هزار میلیارد تومان طرح در زمینه معادن و فلزات/ انتقاد به وجود صنایع پرآبخواه در یزد به حق است

به گزارش می متالز، عزیزالله عصاری در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد، با بیان اینکه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ایران، جزء 20 شرکت برتر در بورس اوراق بهادار است و ارزش بازار آن چیزی حدود 19 هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: گروه فلزات در کشور علیرغم تحریم‌هایی که وجود داشت بیشترین پروژه‌ها را با حضور مقامات به بهره‌برداری رساند و تکنولوژی‌های تازه‌ای را در این پروژه‌ها به کار برد. در حدود 20 هزار میلیارد تومان طرح اجرا شده و به بهره‌برداری رسیده است و هم اکنون نیز 15 هزار میلیارد تومان طرح در دست اجرا داریم که از 10 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

مدیر عامل شرکت توسعه معادن و فلزات ایران با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه معدن با بیان اینکه حلقه مفقوده استخراج معدن، موضوع اکتشاف است، افزود: ما علیرغم ذخایر خوبی که در کشور داریم اما در اکتشافات بسیار عقب هستیم و بایستی در این زمینه به طور جدی کار شود و از این جهت برای اولین بار در کشور کنسرسیوم اکتشافی تشکیل شد. سیاست ما این است که با استفاده از اکتشاف به معادن و منابع جدید و سنگ‌های غیر معدنی دسترسی پیدا کنیم و هم اکنون نیز به دنبال تشکیل کنسرسیوم حفاری هستیم.

عصاری ادامه داد: به دلیل ضعف‌های زیرساختی و حمل و نقل در کشور، شرکت معادن و فلزات اقدام به راه اندازی حمل و نقل ترکیبی کرد که از چند شرکت بزرگ تشکیل شده است و 180 هکتار از بنادر شهیدرجایی گرفت که اسکله تخصصی و مکانیزه برای بحث های صادرات فولاد و سنگ آهن ایجاد کند.

وی با اشاره به اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان کرد: با سرمایه 50 میلیارد تومانی اقدام به تشکیل شرکتی ریسک پذیر کردیم که روی ایده‌ها سرمایه گذاری می‌کند و آنها را تجاری می‌کند تا بتوان بین بستر صنعت و معدن و دانشگاه و تمام ایده پردازان و شرکت‌های دانش بنیان بتوانیم ارتباط برقرار کنیم.

عصاری با بیان اینکه میزان تولید فلزات در کشور به دلیل راه‌اندازی پروژه‌های جدید بالا رفته است، گفت: در زمینه تولید سختی‌هایی در تامین قطعات وجود دارد اما بیشترین محدودیت‌ها در رابطه با تولید به سیاست‌گذاری‌ها و محدودیت‌های مقرراتی و رفتاری خودمان برمی‌گردد اگر اراده همه مسئولان در جهت تولید باشد و در جهت تسهیل تولید قدم برداریم در امر تولید موفق‌تر خواهیم بود.

وی افزود: در شرایط تحریم نیاز به مدیرانی شجاع داریم مدیر ترسو در این شرایط نمی‌توان کار متبحرانه انجام دهد، نباید جو مدیریت را شکست باید آن را تقویت کرد تا بتوان بهتر از فرصت‌ها استفاده کرد و پروژه‌های خوبی را اجرا کرد.

مدیر عامل شرکت توسعه معادن و فلزات ایران در خصوص وضعیت صادرات فولاد گفت: با توجه به تحریم‌های شدید بازار صادرات جهانی پیچیدگی خاص خود را پید کرده است و صادرات بسیار سخت است و با اینکه نیاز به کالاهای تولیدی ما در جهان زیاد است اما هزینه صادراتی نیز زیاد است.

عصار ادامه داد: هم اکنون ظرفیت تولید فولاد ما 33 میلیون تن است که در افق 1404 این میزان 55 میلیون تن در نظر گرفته شده است، با وجود مشکلاتی که وجود دارد اگر تلاش کنیم می‌توانیم به تولید 45 میلیون تن در 1404 برسیم و بازار داخلی و جهانی را مهیا کنیم  که بازار داخلی بستنگی به مدیریت بازار و اقتصاد دارد تا موجب رونق تقاضا در بازار باشیم.

وی با اشاره به انتقاداتی که به وجود صنایع پرآبخواه در استان یزد وجود دارد، گفت: متاسفانه باید قبل از ایجاد صنایع، آمایش سرزمین صورت می‌گرفت و با توجه به آب و زمین و ... در هر منطقه مشخص می‌شد صنایع چگونه و در کجا قرار بگیرند، صنایع آبخواه باید در کنار مناطقی باشند که آب دارد اما اینگونه نشده است، به دلیل نبود آمایش سرزمین این صنایع محیط زیست را تحت تاثیر قرار دادند و مردم حق دارند از این موضوع گله داشته باشند و ما نیز نسبت به جانمایی صنایع انتقاد داریم.

عصار با بیان اینکه خوشبختانه در انتقال آب از خلیج فارس به یزد کار خوب پیش می‌رود، گفت: در خصوص معادن در همه جای دنیا همین گونه است یعنی باید یا از معدن استفاده کرد و یا اینکه آن را رها کرد اگر بخواهیم استفاده کنیم با توجه به اینکه طبیعت معادن این است که در کنا روستاها باشد در صورت استفاده از معادن، محیط اطراف را تحت تاثیر قرار می‌دهد و چاره‌ای نداریم معادن را باید با رعایت بحث‌های محیط زیستی استفاده کنیم و تکنولوژی را باید تطبیق دهیم.

عناوین برگزیده