به گزارش می متالز، نزدیک به ۴۰ روز از سهمیه بندی و افزایش نرخ بنزین میگذرد. در این مدت همزمان با موج تبدیل خودروهای بنزین سوز؛ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو به صورت کارگاهی گاز سوز شدهاند این در شرایطی است که به نظر میرسد پاسخگویی به هزاران متقاضی دیگر در این زمینه با چالشهایی همراه باشد.
برخی از دست اندر کاران تاکید دارند که چالش تامین قطعات برای این بخش، سبب شده تا پاسخ مناسبی به تقاضای موجود داده نشود.
آنچه مشخص است با توجه به تجربه اولیهای که در ارتباط با افزایش قیمت بنزین وجود داشت، مشخص بود که افزایش نرخ بنزین و سهمیه بندی آن بر تقاضای دوگانه سوز کردن خودروها اثر مستقیم میگذارد و تقاضا را افزایش میدهد.
چنانچه دولت برای افزایش نرخ بنزین از پیش برنامهریزی و آن را اطلاعرسانی میکرد، این امکان وجود داشت که برنامهریزی مدونی برای تامین قطعات مورد نیاز و پاسخدهی مناسب به تقاضاهای مطرح شده، ایجاد شود. اما این اتفاق نیفتاد و شاهد هستیم که تامین قطعات برای دوگانهسوز کردن خودروها هم اکنون به چالشی در این زمینه تبدیل شده است.
آن طور که علی محمودیان، رئیس اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین و خدمات وابسته در حال حاضر تامین مخازن برای گازسوز کردن خودروها به سختی صورت میگیرد.
همان طور که اشاره شد تاکنون هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو بر اساس صحبتهای محمودیان دوگانه سوز و گواهینامه برای آنها صادر شده است. اما این رقم با توجه به ثبت نام ۸۵ هزار تقاضا در سامانهای که به منظور دوگانه سوز کردن ایجاد شده چندان قابل توجه به نظر نمیرسد.
دلیل این مساله را باید در روند کند تولید مخازن دوگانه سوز جستوجو کرد.
براساس اظهارات این مقام مسوول در حال حاضر مراکز فعال در بخش دوگانه سوز کردن خودروها که زیر نظر این اتحادیه فعال هستند، این امکان را دارند که به طور روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو را دوگانهسوز کنند.
شرکتهای فعال در بخش تولید رگلاتور و قطعات الکترونیکی مورد نیاز برای دوگانه سوز کردن روزانه توانایی تولید ۲ هزار قطعه را دارند. اما چرا تولید مخازن برای خودروهای دوگانه سوز چالش برانگیز شده است؟
در بخش تولید مخازن برای خودروهای دوگانه سوز در حال حاضر ۶ شرکت فعالیت دارند. از این تعداد، ۴ شرکت برای تولید مخازن نیازمند واردات مواد اولیه هستند. این شرکتها مخازن را به کمک لولههای بدون درز تولید میکنند. در حال حاضر تولید این لولهها در داخل امکان پذیر نیست بنابراین مواد اولیه این مخازن باید از طریق واردات تامین شود.
البته محمودیان میگوید مکاتباتی با برخی از شرکتهای تولید کننده لوله انجام شده و چنانچه به نتیجه برسد، امکان تولید این لولهها در داخل فراهم خواهد شد. رئیس اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین در ادامه میگوید با مکاتباتی که با وزارت صمت برای واردات مواد اولیه تولید مخزن انجام گرفته این امکان در آینده فراهم میشود که روند سفارش گذاری برای لولههای بدون درز، ترخیص از گمرک و همچنین تولید مخازن تسریع شود.
بر اساس اخبار منتشر شده نرخ مصوب دوگانه سوز کردن خودرو ۲ میلیون و ۵۰۰هزار تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. دلیل این اختلاف را باید در سایز مخازن مورد استفاده جستوجو کرد.
پیش تر قرار بود یارانهای در این ارتباط برای خودروهای شخصی در نظر گرفته شود اما با توجه به مصوبه دولت این یارانه تنها به خودروهای شخصی که در بخش حمل و نقل عمومی فعالیت دارند اختصاص مییابد و متقاضیان دوگانه سوز کردن خودروهای شخصی که در این بخش فعالیت ندارند باید تمامی این مبلغ را خود پرداخت کنند.