به گزارش می متالز، مشروح گفتوگو با حسین طالبی مدیر روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو را در ادامه میخوانید:
به نظر میرسد در این دوره از نمایشگاه اتفاق بهتری رخ داده است. عمده بازدیدکنندگان خود دستاندرکار فعالیتهای معدنی و صنایع معدنی بودند که این یک جنبه مثبت از نمایشگاه بود. به نظر میرسد این نمایشگاه بیشتر در ذهن فعالان معدنی و صنایع معدنی شناخته شده است. از سویی دیگر حضور برخی مقامات مرتبط با این بخش نیز جای خرسندی داشت. وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و معاونان ایشان نیز در این نمایشگاه و پنلهای تخصصی آن حضور پیدا کردند. به طور کالی از پنلهای تخصصی استقبال خوبی صورت گرفت و فعالان معدن و صنایع معدنی در آن حضور پیدا کرده و موضوعات را به چالش و بررسی گذاشتند. در پنل اول دکتر کلانتری رییس سازمان محیط زیست حضور داشتند که این حضور خود اتفاقی مثبت بود.
صحبتهایی کلی انجام گرفت. در زمینه بهرهبرداری از آنومالی D19 سالهاست مسائلی میان چادرملو و محیط زیست وجود دارد. آنها به دنبال آن هستند که براساس استانداردهای جهانی مجوزها را صادر کنند ما نیز جز این چیز دیگری نمیخواهیم. چادرملو به دنبال این است که محیط زیست راهکاری خود را ارائه دهد. به هر حال بهرهبرداری از منابع جدید سنگ آهن اجتناب ناپذیر است. با توجه به اهداف بلند مدتی که در برنامه توسعه همه جانبه صنعتی و اقتصادی کشور وجود دارد و همچنین چشم انداز تولید فولاد برای افق 1404، دسترسی به این منابع الزامی است زیرا باید 55میلیون تن فولاد تولید کرد. اگر نتوانیم منابع اولیه را خودمان تامین کنیم به ناچار مجبور به واردات خواهیم بود که مغایر با سیاستها است. اما در عملکرد و شعارها تناقض وجود دارد. این تناقض باید برداشته شود. ما به تمام ضوابط زیست محیطی که برای معادن از جمله چادر ملو تعریف میشود کاملا اعتقاد داشته و عمل میکنیم. در حال حاضر نیز با اقدامات زیست محیطی که در معدن چادرملو انجام شده و بیش از تعهدی است که دادهایم قطعا برای بهرهبرداری از منابع جدید از جمله D19 نیز به این تعهدات عملا پایدار خواهیم بود. این مسئله منوط بر این است که محیط زیست ضوابطی را برای بهرهبرداری از ذخایر جدید برای ما تعریف کند. اما اینکه یک طرح و پروژه گسترده ملی را متوقف کنیم تا ببینیم چه میشود به نفع جامعه و بخش صنعت و معدن کشور نخواهد بود. مهمترین دستاورد چنین نمایشگاههایی باید تامین منافع کشور باشد و به سمت اهداف توسعه پایدار در صنعت و قطع وابستگی به خارج از کشور برای تامین مواد اولیه حرکت کرده و اهداف بلند مدتی را برای صادرات هدفگذاری کنیم. دغدغه ما باید برنامهریزی و هدفگذاری برای صادرات باشد.
سیاست چادرملو این بود که از سال گذشته شرکتهایی که سهام آنها متعلق به چادرملو است در نمایشگاه شرکت کنند. 5 شرکت غیر از شرکت چادرملو از جمله آهن و فولاد ارفع، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، سرمد ابرکوه، سی پی جی و پامیدکو در این نمایشگاه شرکت کردند.
بله، برخی از سهامداران به نمایشگاه آمده و از غرفه بازدید داشتند. همچنین برخی شرکتهای سرمایهگذاری بازدید کردند. مدیرعامل غدیر و برخی دیگر از شرکتکنندگان از سهامداران حقیقی و حقوقی حضور داشتند. البته حضور حقیقیها کمتر بود زیرا آنها بیشتر در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه حضور دارند. به طور کلی برخی به نمایشگاه آمده و از غرفه ما بازدید داشته و در جریان طرحهای توسعه آینده قرار گرفتند.
در دورنمای توسعه شرکت، طرحهای آینده دیده شده است. طرحهایی که با هدف ایجاد ارزش افزوده در فعالیت شرکت چادرملو در حال انجام است و ادامه پیدا میکند. هیچ کدام از طرحها متوقف نشده است اما کندی موجود به دلیل مسائل تامین مالی است. خوشبختانه چادرملو جزو شرکتهایی است که در بهبهه تحریمها همچنان توانست طرحهای خود را به مرحله بهرهبرداری برساند، به طوری که در سال گذشته پروژه فولاد و نورد سرمد ابرکوه مورد بهرهبرداری قرار گرفت و تولید آزمایشی آنها از ابتدای سال جاری آغاز شد.
مدیر عامل شرکت چادرملو معتقد است، بخش خصوصی از توانمندی قابل توجهی در سیستم اقتصادی کشور برخوردار است. اگر بتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند، قطعا بخش صنعت ما به طور عام و بخش فعالان سنگآهن و فولاد به طور خاص میتوانند جایگاه خود را در کلان اقتصاد کشور پیدا کنند و آن تفکری و اتکایی که وجود دارد کمکم از روی صنعت نفت برداشته شود، قابل تحقق خواهد بود زیرا منابع معدنی ما چنین ظرفیتی را در اختیار دارند.