تاریخ: ۰۳ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۴
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۷۵۶۲۲
سرویس خبر : انرژی
هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو دو‌گانه‌سوز شدند

آغاز دوگانه سوزی خودروها

می متالز - نزدیک به ۴۰ روز از سهمیه‌بندی و افزایش نرخ بنزین می‌گذرد. در این مدت همزمان با موج تبدیل خودروهای بنزین‌سوز؛ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو به‌صورت کارگاهی گازسوز شده‌اند این در شرایطی است که به نظر می‌رسد پاسخگویی به هزاران متقاضی دیگر در این زمینه با چالش‌هایی همراه باشد. برخی از دست‌اندرکاران تاکید دارند که چالش تامین قطعات برای این بخش، سبب شده تا پاسخ مناسبی به تقاضای موجود داده نشود.
آغاز دوگانه سوزی خودروها

به گزارش می متالز، آنچه مشخص است با توجه به تجربه اولیه‌ای که در ارتباط با افزایش قیمت بنزین وجود داشت، مشخص بود که افزایش نرخ بنزین و سهمیه‌بندی آن بر تقاضای دو‌گانه‌سوز کردن خودروها اثر مستقیم می‌گذارد و تقاضا را افزایش می‌دهد. چنانچه دولت برای افزایش نرخ بنزین از پیش برنامه‌ریزی و آن را اطلاع‌رسانی می‌کرد، این امکان وجود داشت که برنامه‌ریزی مدونی برای تامین قطعات مورد نیاز و پاسخ‌دهی مناسب به تقاضاهای مطرح شده، ایجاد شود. اما این اتفاق نیفتاد و شاهد هستیم که تامین قطعات برای دوگانه‌سوز کردن خودروها هم اکنون به چالشی در این زمینه تبدیل شده است.  آن‌طور که علی محمودیان، رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید در حال حاضر تامین مخازن برای گازسوز کردن خودروها به سختی صورت می‌گیرد.  همان‌طور که اشاره شد تاکنون هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو بر اساس صحبت‌های محمودیان دو‌گانه‌سوز و گواهینامه برای آنها صادر شده است. اما این رقم با توجه به ثبت نام ۸۵ هزار تقاضا در سامانه‌ای که به منظور دو‌گانه‌سوز کردن ایجاد شده چندان قابل توجه به نظر نمی‌رسد.  دلیل این مساله را باید در روند کند تولید مخازن دو‌گانه‌سوز جست‌و‌جو کرد. 

براساس اظهارات این مقام مسوول در حال حاضر مراکز فعال در بخش دو‌گانه‌سوز کردن خودروها که زیر نظر این اتحادیه فعال هستند، این امکان را دارند که به‌طور روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو را دو‌گانه‌سوز کنند. شرکت‌های فعال در بخش تولید رگلاتور و قطعات الکترونیکی مورد نیاز برای دو‌گانه‌سوز کردن روزانه توانایی تولید ۲ هزار قطعه را دارند. اما چرا تولید مخازن برای خودروهای دوگانه سوز چالش برانگیز شده است؟  در بخش تولید مخازن برای خودروهای دو‌گانه‌سوز در حال حاضر ۶ شرکت فعالیت دارند. از این تعداد، ۴ شرکت برای تولید مخازن نیازمند واردات مواد اولیه هستند. این شرکت‌ها مخازن را به کمک لوله‌های بدون درز تولید می‌کنند. در حال حاضرتولید این لوله‌ها در داخل امکان‌پذیر نیست بنابراین مواد اولیه این مخازن باید از طریق واردات تامین شود. البته محمودیان می‌گوید مکاتباتی با برخی از شرکت‌های تولید‌کننده لوله انجام شده و چنانچه به نتیجه برسد، امکان تولید این لوله‌ها در داخل فراهم خواهد شد.  رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین در ادامه می‌گوید با مکاتباتی که با وزارت صمت برای واردات مواد اولیه تولید مخزن انجام گرفته این امکان در آینده فراهم می‌شود که روند سفارش‌گذاری برای لوله‌های بدون درز، ترخیص از گمرک و همچنین تولید مخازن تسریع شود.  بر اساس اخبار منتشر شده نرخ مصوب دو‌گانه‌سوز کردن خودرو ۲ میلیون و ۵۰۰هزار تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. دلیل این اختلاف را باید در سایز مخازن مورد استفاده جست‌و‌جو کرد. پیش‌‌تر قرار بود یارانه‌ای در این ارتباط برای خودروهای شخصی در نظر گرفته شود اما با توجه به مصوبه دولت این یارانه تنها به خودروهای شخصی که در بخش حمل و نقل عمومی فعالیت دارند اختصاص می‌یابد و متقاضیان دو‌گانه‌سوز کردن خودروهای شخصی که در این بخش فعالیت ندارند باید تمامی این مبلغ را خود پرداخت کنند.

عناوین برگزیده