تاریخ: ۰۳ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۲۴
بازدید: ۲۳۳
کد خبر: ۷۶۰۱۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
جشنواره‌ای برای جمع‌آوری ایده‌های نو در راه است

عبور از بومی‌سازی قطعات برای رسیدن به فناوری‌های نو

می متالز - پس از برگزاری نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که دستاوردهای قابل‌توجهی در راستای بومی‌شدن به‌همراه داشت، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به‌دنبال آن است که دومین دوره این جشنواره و نمایشگاه را با رویکرد بومی‌سازی و توسعه فناوری از ۲۳ تا ۲۶ دی امسال در برج میلاد تهران برگزار کند.
عبور از بومی‌سازی قطعات برای رسیدن به فناوری‌های نو

به گزارش می متالز، شرکت‌کنندگان نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران معتقدند که نخستین دوره این جشنواره و نمایشگاه با قدرت کار خود را آغاز و بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و فناوری را برای صنعت فولاد به‌عنوان اهداف اصلی خود دنبال کرده است. البته به‌گفته برخی از تولیدکنندگان زنجیره فولاد، این جشنواره و نمایشگاه با رویکرد بومی‌سازی در طول سال‌ها نیاز به پایش و پیگیری دارد.

 

بومی‌سازی ایجاد فناوری است

عزیز قنواتی، مدیرعامل فولاد آتیه خلیج‌فارس درباره جشنواره و نمایشگاه بومی‌سازی عنوان کرد: با وجود تحریم‌ها و محدود شدن واردات برای قطعات و تجهیزات، بومی‌سازی فولاد تبدیل به یکی از خلأهای این صنعت شده که با برگزاری جشنواره و نمایشگاه بومی‌سازی فولاد که نخسین دوره آن سال گذشته ازسوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار شد، این کمبود در حال برطرف شدن است. نخستین دوره این جشنواره بسیار موثر و مفید برگزار شد. فولادسازان از توانمندی‌های خود آگاهی یافتند و نتیجه آن یافتن راهکارهایی برای تامین قطعات و تجهیزات با ساخت داخل بود.
قنواتی در ادامه تاکید کرد: تولید فولاد کشور از سال گذشته تاکنون با رشد همراه بوده و فعالیت هیچ کارخانه‌ای به‌دلیل نبود قطعات متوقف نشده و این موضوع بیانگر این مطلب است که بومی‌سازی فولاد به‌طور کامل در حال انجام است. البته این نمایشگاه رویکرد بازاریابی ندارد و بیشتر در راستای بومی‌سازی و ارائه محصولات، تجهیزات و راهکاری‌هایی برای حل مشکلات تولید فولاد برگزار می‌شود؛ از این‌رو ضروری است که این نمایشگاه به‌طور مستمر برگزار شود، چراکه ممکن است واحدی به ساخت قطعه‌ای دست یابد که این قطعه برای سایر واحدها نیز راهگشا باشد یا بتوانند با سازندگان دیگر تعامل برقرار کنند.
وی خاطرنشان کرد: البته جشنواره بومی‌سازی فولاد فراتر از بومی‌سازی قطعات باید به سمت ایجاد فناوری‌های جدید پیش برود. در این جشنواره باید تمام ایده‌ها در کنار یکدیگر قرار گیرند تا سبب هم‌افزایی بیشتر شوند و از بومی‌سازی قطعات عبور کرده و به سمت فناوری‌های جدید برسد که دستیابی به این فناوری برای صنعت فولاد امکان‌پذیر است.
مدیرعامل فولاد آتیه خلیج‌فارس در پاسخ به این پرسش که چه پیشنهادی برای برگزاری بهتر جشنواره و نمایشگاه بومی‌سازی دارید، عنوان کرد: پیشنهاد من است که در کنار نمایشگاه، پنل‌های تخصصی و ارائه‌هایی درباره ساخت قطعات برگزار و ارائه‌ها به‌طور علمی در قالب یک ویژه‌نامه منتشر شود.
قنواتی در پایان تاکید کرد: مسئولان به برگزاری چنین نمایشگاه‌های باید توجه خاصی داشته باشند، چراکه اهمیت دادن به این نمایشگاه سبب حضور پررنگ‌تر شدن شرکت‌ها در نمایشگاه خواهند شد که با قدرت بیشتری به معرفی خود بپردازند.

 

نیاز جشنواره بومی‌سازی به پایش

فرهاد منفرد، عضو هیات‌مدیره شرکت ایران غلتک نیز درباره جشنواره و نمایشگاه بومی‌سازی فولاد اظهارکرد: سال گذشته در جشنواره و نمایشگاه بومی‌سازی حضور داشتیم. این نمایشگاه فرصت بسیار مناسبی است تا فولادسازان گرد هم آیند. البته در طول سال تولیدکنندگان زنجیره فولاد به بهانه‌های گوناگون دور هم جمع می‌شوند و با برگزاری هر نمایشگاه شرکت‌های متحمل هزینه‌هایی برای غرفه‌آرایی و سایر هزینه‌ها خواهند شد.
منفرد یادآور شد: هرچند جشنواره و نمایشگاه فولاد با قدرت آغاز شد و دست‌اندرکاران انجمن تولیدکنندگان فولاد در این راستا زحمت‌های بسیاری کشیدند، اما پای تصمیم‌گیری‌های متعددی در صنعت فولاد در میان است که کار را برای تولیدکنندگان سخت می‌کند.
وی افزود: چه بازوی اجرایی وظیفه دارد دست فولادسازان را در دست یکدیگر قرار دهد. دست‌اندرکاران انجمن تولیدکنندگان فولاد در این زمینه تلاش‌های بسیاری انجام داده‌اند اما برای عملی شدن این تلاش‌ها باید حمایت شوند. به‌عنوان نمونه، تلاش‌های بسیاری در راستای اجرای سازکار بومی‌سازی شده، اما در این‌باره موضوع قابل‌توجه این است که تضمینی برای استفاده داخلی از قطعات بومی‌سازی شده وجود ندارد.
عضو هیات‌مدیره شرکت ایران‌غلتک در ادامه خاطرنشان کرد: برای جشنواره بومی‌سازی باید پایش و پیگیری نیز انجام شود. موضوع دیگر آن است که مجموعه‌ها به‌طور جزیره‌ای عمل می‌کنند و در این رویکرد، چند مجموعه بزرگ که عمده سهامدار آنها سازمان ایمیدرو است، باید از چند لایه عبور کنند تا تبادل اطلاعات بین آنها انجام شود. منفرد در ادامه افزود: موضوع دیگر این است که کدام نهاد تصمیم‌گیر، چگونه و به چه روشی، مجموعه‌های فولادی را مجاب می‌کند که قطعات مورد نیاز خود را از داخل تامین کنند، زیرا یک واحد تولیدی از گذشته با یک شرکتی خارجی کار کرده و ممکن است برای تامین‌کننده جدید خود را وارد چالش نکنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: پس از برگزاری جشنواره و نمایشگاه چه نهادی پایش می‌کند که تولیدکننده تا چه اندازه قطعات و تجهیزات خود را بومی‌سازی کرده است یا واحدهایی که قطعات داخلی نیاز دارند، خود را ملزم به تهیه قطعات بومی کرده‌اند یا خیر؛ از این‌رو اگر نهادی ناظر و حامی بومی‌سازی وجود نداشته باشد، ممکن است اهداف جشنواره به فراموش سپرده شود.
عضو هیات‌مدیره شرکت ایران‌غلتک در پایان تاکیدکرد: باید فضایی به‌وجوداید که به‌طور مرتب پایشی در روند بومی‌سازی و استفاده از محصولات این بخش در صنعت فولاد انجام دهد؛ بنابراین باید تمام اهداف جشنواره در طول سال مورد پیگیری قرار می‌گیرد تا به‌طور کامل به بومی‌سازی در این صنعت دست یابیم.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده