تاریخ: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۲۸
بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۷۶۲۸۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

دومین گروه از کارگران پیمانکاری چادرملو قصد تشکل‌یابی دارند

می متالز - کارگرانِ «بهاوند باراد» که حدود سیصد و پنجاه کارگر هستند، قصد دارند انجمن صنفی تشکیل داده و صاحب تشکل شوند. این کارگران از نگرانی‌های خود می‌گویند.
دومین گروه از کارگران پیمانکاری چادرملو قصد تشکل‌یابی دارند

به گزارش می متالز، حق ایجاد تشکل‌های صنفی را برای کارگران به رسمیت شناخته است؛ کارگران واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی می‌توانند یکی از سه تشکل رسمی را برای دفاع از حقوق صنفی خود تشکیل دهند و در این راه نباید هیچ ممانعت و دردسری برای کارگران به وجود آید.

با ظهور و گسترش پدیده‌ی «کارگران پیمانکاری»، حق ایجاد تشکل تا حدود زیادی زیر سوال رفته است؛ یکی از معدود گروه کارگران پیمانکاری که در سال‌های گذشته توانستند از حق قانونی خود بهره‌مند شوند و «انجمن صنفی کارگری» ایجاد کنند، کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملو در استان یزد بودند.

این کارگران علیرغم دشواری‌های بسیار موفق به ثبت انجمن صنفی شدند و حالا یک گروه دیگر از کارگران پیمانکاری این معدن، کارگرانِ «بهاوند باراد» که حدود سیصد و پنجاه کارگر هستند، قصد دارند انجمن صنفی تشکیل داده و صاحب تشکل شوند.

سه نفر از این کارگران کاندیدای عضویت در انجمن صنفی شده‌اند؛ آنها انگیزه خود را برای ایجاد انجمن، اینگونه شرح می‌دهند: حقوق ما نسبت به دیگر کارگران چادرملو پایین است؛ ما درخواست تشکیل انجمن صنفی را به اداره کار شهرستان اردکان و اداره کار استان یزد ارائه دادیم؛ اداره کار اجازه می‌دهد؛ صد نفر از کارگران نیز درخواست را امضا کرده‌اند اما چون قراردادهای ما موقت دو ماهه است، برخی کارگران از واکنش کارفرما و تبعات احتمالی آن می‌ترسند؛ اینکه کارگر قرارداد موقتِ پیمانکاری سراغ حق تشکل برود، هزینه کمی ندارد!

نمایندگان کارگران بهاوند باراد ادامه می‌دهند: ما همگی راننده دام تراک هستیم، راننده دستگاه‌های فوق سنگین اما در لیست‌های بیمه‌ی ما می‌نویسند «اپراتور»، با این حساب سختی کار به ما تعلق نمی‌گیرد؛ می‌خواهیم با ایجاد انجمن صنفی از حق و حقوق خود از جمله حق سختی کار و دستمزد شایسته دفاع کنیم.

این کارگران امیدوارند در این راه موفق شوند و بتوانند از حقی که قانون کار برای همه‌ی کارگران کشور به رسمیت شناخته، بدون مانع بهره بگیرند.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد