تاریخ: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۵۰
بازدید: ۱۹۳
کد خبر: ۷۶۲۹۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
وزیر صنعت:

راه‌های تامین مالی نوین برای اجرای پروژه‌ها تعریف شده است

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه سال ۹۸ نه تنها تحریم کم نشده، بلکه بیشتر شده، گفت: با وضعیت فعلی مشکلات اقتصادی در تولید بسیاری از کالاها از جمله مس رکورد می‌زنیم و راه‌های تامین مالی نوینی برای پروژه‌ها تعریف شده است.
راه‌های تامین مالی نوین برای اجرای پروژه‌ها تعریف شده است

به گزارش می متالز، رضا رحمانی در آیین افتتاح پروژه‌های تکمیلی چرخه تولید مجتمع مس سونگون، با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال رونق تولید اظهار داشت: در طی سال‌های اخیر عمده نامگذاری سال‌ها در حوزه تولید و اقتصادی بوده که امسال با تهاجم اقتصادی دشمنان و شرایط خاص کشور، این نامگذاری برای سیاستگذاری و اجرا اهمیت ویژه‌ای یافته است.

وی افزود: از سال گذشته که وزیر شدم، شروع مسوولیتم با آغاز دور جدید تحریم‌ها همراه بود که در واقع یک جنگ تحمیلی اقتصادی بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سال گذشته فراز و نشیب زیادی داشتیم که تولید کشور چالش‌هایی داشت و تنظیم بازار هم شکلات عدیده‌ای داشت گفت: همه فعالان اقتصادی و مردم ایران ثابت کردند که با کار جهادی و روحیه و انگیزه می‌توانیم در برابر تحریم‌ها و فشارهای دشمنان پیروز شویم.

وی با تاکید بر اینکه سال 98 نه تنها تحریم کم نشده، بلکه بیشتر شده است، خاطر نشان کرد: با وضعیت فعلی مشکلات اقتصادی در تولید بسیاری از کالاها از جمله مس رکورد می‌زنیم که در تاریخ مس ماندگار خواهد شد و سال آینده هم رکورد امسال را خواهیم شکست.

رحمانی افزایش 13.5 درصدی رشد تولید را یادآور شد و با بیان اینکه در حوزه های مختلف علی رغم تحریم‌ها توفیقات زیادی داشته‌ایم، گفت: در 8 ماهه اول امسال تولیدات فولاد 6.5 درصد، انواع فولاد 9 درصد، سیمان 5.5 درصد، صنایع غذایی 15 درصد، داروهای انسانی 30 درصد، شیشه 18 درصد و... افزایش داشته که موفقیت بزرگی بود ولی در خوردرو و آلومنیوم کاهش تولید داشتیم که این هفته روند اصلاح شده و عقب افتادگی‌های امسال تا عید جبران می‌شود. با همه این اتفاقات فوق العاده، رزمندگان ما ثابت کردند "ما می‌توانیم".

وی با اشاره به اینکه امروز مبنای کاری ما این است که مسایل زیست محیطی در اولویت قرار گیرد ابراز داشت: در ابتدای راه‌اندازی کارخانجات و معادن ما مسایل زیست محیطی را شرط قرار دادیم.

وزیر صنعت در ادامه خاطر نشان کرد: در بندرعباس و آلومنیوم جنوب، در حوزه آلومینیوم با بالای 1 میلیارد دلار سرمایه گذاری 300 هزار تن به ظرفیت تولید کشور اضافه شده و تولید را دو برابر می‌کنیم. در ایمیدرو هم 3.5 میلیارد دلار برنامه در دست اجرا دارد که در همه کارها با برنامه حرکت می‌کنیم و با آمایش سرزمین حرکت می‌کنیم.

وی از اجرای 7 برنامه محوری با 34 برنامه عملیاتی در حوزه‌های انقلاب معدنی، نهضت ساخت داخل، توسعه اقتصاد دانش بنیان، فضای کسب و کار و... خبر داد و گفت: درآمدهای دولتی شاید بالا و پایین داشته باشد. اما راه‌های تامین مالی نوین رامورد استفاده قرار دادیم تا از توان بخش خصوصی و سرمایه گذاران استفاده کنیم.

رحمانی در ادامه با بیان اینکه مجموعا 17 پروژه شرکت ملی مس در سونگون در دست اجرا داریم که حدود 1 میلیارد یورو سرمایه گذاری شده و به نرخ امروز 14 هزار میلیارد تومان در دست اجراست خاطر نشان کرد: لیچینگ برای تولید مس کاتدی هم تا آخر سال آینده به بهره برداری می‌رسد و تولید اولین کاتد مس را تا آخر سال آینده جشن می‌گیریم. در زمینه ذوب مس هم برنامه 4 ساله داریم که مراقبیم خلف وعده نکنیم. 

وی با اشاره به اینکه امسال سیاست ما در وزارت صنعت این است که فعالیت‌ها در استان‌ها جدی پیگیری شود گفت: در مرحله اول دستور دادیم که حساب کارخانجات و معادن به استان‌ها انتقال یابد، یعنی هر معدنی در هر استان است، حساب به همان استان برود. ضمن اینکه تامین کالا و نیازمندی با اولویت مناطق مستقر معدنی باشد و از شهرهای دیگر خریداری نشود تا مردم توسعه اقتصادی منطقه را حس کنند. از سوی دیگر هم در جذب نیرو اولویت با مناطق است. در حوزه خدمات اجتماعی هم شرکت‌ها موظفند از ورزش تا کمیته امداد و زیرساخت و... کمک کنند.

وزیر صنعت با تاکید بر اینکه در وزارتخانه، یکی از اولویت‌های معدنی، اکتشافات است ابراز داشت: توسعه مس هم باید در اکتشافات و عدم خام فروشی جدی گرفته شود. از سوی دیگر هم معادن کوچک در برنامه 34 گانه فعال سازی در اولویت قرار گیرد لذا از مردم می‌خواهم سرمایه گذاری کنند چراکه در معادنی مانند مس، دولت به صورت تضمینی خریداری می‌کند.

منبع: شاتا
عناوین برگزیده