تاریخ: ۰۷ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۱۱
بازدید: ۴۱۳
کد خبر: ۷۶۴۰۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی تاکید کرد:

کاهش عوارض "سر‌ب‌ و روی" در کشوی گمرک ماند!

می متالز - محصولات صادراتی به دلیل محدودیت هایی که از سوی سیاست گذاران داخلی اعمال شده، پشت مرزها مانده و صادرکنندگان در انتظار تعیین تکلیف هر چه زودتر عوارض صادرات هستند.
کاهش عوارض "سر‌ب‌ و روی" در کشوی گمرک ماند!

به گزارش می متالز، گویا برخی شرکت های تولیدکننده «سرب و روی» محصولات خود را جهت صادرات روانه کرده اند؛ اما محموله های صادراتی پشت مرزها متوقف شده و از صادرکنندگان تاییدیه مجزا مبنی بر رفع تعهد ارزی می خواهند!

حسن حسینقلی رییس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ضمن تایید این خبر، در این خصوص بیان کرد: طبق قوانین دولتی و مصوبه های بانک مرکزی، صادرکنندگان جهت بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور، ۴ ماه مهلت دارند؛ اما اخیرا معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت طبق بخشنامه ای اعلام کرده اند صادرکنندگان برای بازگرداندن ارز، ۳ ماه مهلت تعیین کرده اند!

وی ادامه داد: اتحادیه بابت این موضوع اعتراض دارد و قرار شده این موضوع، بررسی شود ضمن اینکه از صادرکنندگان تاییدیه مجزای بانک مرکزی در خصوص رفع تعهدات ارزی می خواهند؛ در حالی که بانک مرکزی کلیه اطلاعات مربوط به تعهدات ارزی شرکت ها و صادرکنندگان را در سامانه خود ارایه می کند و این طور نیست که هر صادرکننده ای به راحتی به بانک مرکزی مراجعه کند و تاییدیه دریافت کند!

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: این محدودیت ها اصلا به نفع صادرات نیست و انتظار می رود معاونت معدنی صمت، به رفع مشکلات حوزه خود بپردازد و پیگیری ایفای تعهدات ارزی و پرداخت عوارض دولتی و... را به بخش های مربوطه بسپارد.

حسینقلی اضافه کرد: علاوه بر این، مشکل بزرگتری هم بر سر راه صادرات وجود دارد. چندی قبل اخذ عوارض ۲۰ درصدی برای صادرات محصولات معدنی تعیین شد و مقرر شد ۲ ماه این تعرفه دریافت شود و بعد از ۲ ماه، این موضوع مجددا بررسی شود. حالا بعد از ۳ ماه، روز ۲۶ آذرماه امسال در جلسه ای، عوارض صادرات محصولات معدنی از ۲۰ درصد به ۱۲ درصد کاهش یافته؛ اما هنوز این بخشنامه به گمرکات ابلاغ نشده و صادرکنندگان ناچار به پرداخت عوارض ۲۰ درصدی هستند!

حسینقلی ضمن تاکید بر اینکه اگر عوارض پرداخت شود، احتمالا امکان استرداد آن از دولت وجود نخواهد داشت، گفت: محصولاتی که صنایع معدنی صادر می کنند، عمدتا از جنس کنسانتره بوده و اصولا کنسانتره، محصول خام نیست و نباید مشمول عوارض صادرات باشد. این عوارض در ۳ ماهه گذشته به شدت حجم صادرات محصولات معدنی را کاهش داده است.

وی با اشاره به آمارهای صادراتی ماه های شهریور و مهر و آبان امسال و مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل اظهار کرد: در ماه های ۶ و ۷ و ۸ سال ۹۸، صادرات سنگ آهن و کنسانتره های آن حدود ۳۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ کاهش داشته است. در همین مدت سنگ منگنز کاهش ۱۰۰ درصدی؛ سنگ سرب و کنسانتره های آن کاهش ۱۰.۵ درصدی؛ سنگ روی و کنسانتره های آن ۷۳ درصد کاهش داشته است. البته در ۳ ماهه شهریور و مهر و آبان امسال، صادرات سنگ مس و کنسانتره ها رشد ۴۴۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است. دلیل کاهش صادرات، فقط و فقط وضع عوارض ۲۰ درصدی است. صنعت سرب و روی ایران انتظار دارد در مورد عوارض صادرات بازنگری صورت بگیرد؛ چرا که کنسانتره سرب و روی محصول خام محسوب نمی گردد و نباید کلیه سنگ های معدنی را با یک نگاه بررسی کرد. بخش زیادی از کنسانتره روی، مازاد بر نیاز کشور بوده و باید صادر شود. همچنین اگر عوارض صادرات از ۲۰ درصد به ۱۲ درصد رسیده، حداقل این بخشنامه زودتر به گمرکات ابلاغ شود. محصولات صادراتی به دلیل محدودیت هایی که از سوی سیاست گذاران داخلی اعمال شده، پشت مرزها مانده و صادرکنندگان در انتظار تعیین تکلیف هر چه زودتر عوارض صادرات هستند.

عناوین برگزیده